SKAL FORFØRE: Guri Solberg og Else Kåss Furuseth i en av kveldens sketsjer. Foto: TV 2

Guri Solberg: - Lett å spille prostituert

(VG Nett) Det er med skrekkblandet fryd Guri Solberg (32) debuterer som komiker i kveldens «Torsdag kveld fra Nydalen».

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Torsdag Kveld Fra Nydalen - TV2.noDet store korslagetGuris egen blogg

TV 2s nye humorsatsing har premiere i kveld. Guri skal på skjermen sammen med resten av ensemblet som består av Morten Ramm, Else Kåss Furuseth, Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson.

Gjesteprogramleder

Første episode i programserien på ti, ble spilt inn i går. Et av de første oppdragene Guri har som komiker, er å forføre Erik Thorstvedt. Hver uke dukker det nemlig opp en ny kjent person som skal lede programmet - og Thorstvedt er førstemann ut.

Utringede damer

I innslaget er Guri og Else utkledd som prostituerte - knapt gjenkjennelige bak all sminken og med sine nye frisyrer. Sketsjen er en parodi på Guy Richies gansterfilmer.

- Det var overraskende lett å spille prostituert i baksetet på en bil, oversminket og med dyp utringning, når gansteren som skulle forføres i forsetet var Erik Thorstvedt, ler Guri Solberg

Ingen betenkeligheter

- Du synes ikke det er ikke litt på kanten å spøke med et seriøst tema som prostitusjon i et humorprogram?

TIL VANLIG: Guri Solberg (32) slik publikum kjenner henne. Foto: Jan Petter Lynau

- Dette er en sketsj som tar utgangspunkt i Guy Ritchies hardkokte gangsterunivers, med gjenkjennelige karakterer som skurker, tøffinger og tvilsomme damer. Else og jeg tilhører den siste kategorien, og dette er langt ifra en sketsj om den tragiske skjebnen det er å være prostituert, men om den supertøffe hovedpersonen, spilt av selveste Erik Thorstvedt! svarer Guri VG Nett.

Gravid og med to jobber

Guri, som er gravid i fjerde måned, har ekstra travle dager. Ikke bare er hun aktuell i humorprogrammet. Hun er også programleder for «Det store korslaget» på samme kanal. 32-åringen, som har fødselstermin i juli, mener likevel at hun skal mestre to livesendinger i uka.

- Jeg er ikke bekymret, sier Guri som forklarer at hun har fått gode tilbakemeldinger på sin egen innsats som komiker etter gårsdagens innspilling av «Torsdag kveld fra Nydalen». Å spille prostituert er nemlig bare én av få frekke roller 32-åringen skal bryne seg på utover våren. TV-seerne får også se Guri og Else i rollen som Jesu disipler bare for å nevne noe.

DISIPLER: Guri Solberg og Else Kåss Furuseth utkledd som Jesu disipler i en parodi på «Det siste måltid», et innslag som kommer senere i serien. Foto: TV 2

Spent på responsen

- Det er vanskelig å bedømme sin egen innsats, men produksjonsfolk og andre som har sett meg som komiker nå, har gitt tilbakemeldinger om at jeg klarer meg bra i de ulike rollene jeg spiller. Det er med litt skrekkblandet fryd jeg skal debutere som komiker i kveld. Det blir spennende å se hvilken respons både jeg og resten av ensemblet får, sier Guri.

Programlederen, tidligere kjent fra program som «Absolutt underholdning» og «Skal vi danse», nøyer seg med å være stuntkomiker på si. Hun har ingen planer om å bli komiker på heltid.

- Absolutt ikke, svarer Guri.

Blogger om travle dager

Til tross for travel arbeidsdager var Guri tidlig i sving med blogging i morgentimene i dag.

«Klokka seks var visst ikke kroppen min særlig sugen på å sove noe mer, og jeg sto opp. Og det til tross for at innspillingsdagen i går begynte klokka 0930 og ikke var ferdig før klokka 2300», skriver 32-åringen i bloggen sin.

For gira til å sove

Hun legger til at da hun i går kveld kom i seng etter en travel dag, var hun så overtrøtt, men altfor gira til å sove.og legger til. Det var en hektisk og pakka dag, og da jeg endelig kom meg i seng, var jeg supertrøtt, men altfor gira til å sove. Dagen i dag fylles med intervjuer, og i ettermiddag er det jobbe med «Det store korslaget» som står på programmet.

«Jeg er veldig imponert over mine kolleger!», skriver Guri om gårsdagens innspillingen av «Torsdag kveld fra Nydalen».

«Selve sendinga går i ett, og vi løper fra kostymeskift til kostymeskift, og etterpå er det vanskelig å vite hvordan det egentlig har gått. Særlig siden jeg aldri har vært med på en type sending som dette før», skriver Guri.

LES OGSÅ I DAGENS PAPIR-VG: Guri: - Jeg håper jo å bli en sånn kul og avslappet mamma

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder