SNIPP, SNAPP, MEN IKKE SNUTE: Snipp, Snapp og de andre Disney-vennene i julekavalkaden tar likevel ikke farvel med NRK. Foto: NRK

SNIPP, SNAPP, MEN IKKE SNUTE: Snipp, Snapp og de andre Disney-vennene i julekavalkaden tar likevel ikke farvel med NRK. Foto: NRK

Helomvending fra NRK - sender Disney i julen likevel

(VG Nett) I mai meldte NRK at det ikke blir mer Disney på kanalen julaften. Nå har de likevel sørget for den tradisjonsrike tegnefilmtimen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I mai gikk NRK ut og skrev følgende på sine egne nettsider:
«Ikke mer Timmy Gresshoppe på NRK i jula», og understreket at Disney-kavalkaden utgår fra sendeskjemaet julaften grunnet brudd i forhandlingene med Disney.

Bakgrunn: NRK slutter å sende Disney på julaften

Den uforbeholdne meldingen viser seg imidlertid ikke å holde stikk, for nå gjør statskanalen helomvending.

«Timmy Gresshoppe tilbake på NRK», skriver kanalen på sine nettsider i dag, og det går fram av artikkelen at statskanalen har sikret rettighetene til å sende Disney-kavalkaden på julaften likevel.

- I våres ble vi ikke enige om pris og innhold i kontrakten, og det endte i at det ikke ble noen enighet. Men vi tok opp dialogen igjen etter sommeren, for begge var enige om at det skulle gå videre på NRK1, sier redaksjonssjef Trond Storaa i NRK Super til NRK.no.

Han forteller at de har sikret seg rettighetene for fire nye år.

Programmet har gått hver julaften siden 1979, med et par opphold, blant annet tidlig på 2000-tallet.

TVNorge var interessert i å skaffe seg rettighetene til programmet, som i snitt hadde rundt 550.000 seere sist julaften. Til Dagbladet sier imidlertid kanalens innkjøpssjef Nina Lorgen Flemmen at prisen var for høy.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder