Lothepus vant «Farmen kjendis»: – Jeg var utslitt

Leif Einar Lothe (47) var så forsynt da han vant «Farmen kjendis» at han tenkte mest på å komme seg bort.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over tre år gammel

Den som hadde håpet at alfahannen «Lothepus» omsider skulle flomme over i lykkerus da han knuste Ida Gran-Jansen (29) i søndagens finale, ventet forgjeves. Jo da, han var glad, men aller mest utmattet etter uker med lite mat, lite søvn, fysiske anstrengelser og filming døgnet rundt.

– Hos meg kommer det aldri noen tårer. Vi var alle veldig trøtte og utslitt. Utladet, på en måte. Derfor fikk jeg ikke den helt store reaksjonen. Jeg husker best følelsen av at det var greit å komme seg derfra. Bilen var bare en grei bonus, sier han eplekjekt til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gjengen på finalefest: Slik har Farmen forandret oss

«Farmen kjendis» er med sine opp mot én million TV-seere i snitt, tidenes største suksess på TV 2. Lothepus tror det skal bli bra for alle at «Farmen»-sirkuset nå setter punktum.

– Det er på tide. Selv om jeg er blitt vant med å holde det hemmelig, blir det deilig for oss og seerne at katten er ute av sekken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SEIERHERREN: Leif Einar «Lothepus» Lothe, «Fjorden Cowboys»-kjendis, trubadur, entrepenør, sprenger, maskinist, altmuligmann – og nå også «Farmen-vinner». Foto: ALEX IVERSEN/TV 2

SEIERSØYEBLIKKET: Alle samlet med fyrverkeri. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2

Les også: Derfor var ikke Aylar på «Farmen»-finalen

Beintøff fremtoning til tross – TV-seerne har vært vitne til en aldri så liten forvandling hos «Fjorden Cowboys»-kjendisen. Selv om han har vakt oppsikt med uttalelser om «kvinnfolkarbeid» og andre mannssjåvinistiske takter, har rivalene kommet under huden på ham.

– Jeg hadde godt av «Farmen» både kroppslig og psykisk. Det viktigste er at jeg har lært meg selv bedre å kjenne. Nå er jeg mer tålmodig og klarer å lytte til andres meninger. Jeg har til og med hørt på når Tore (Petterson, red anm.) har snakket til meg. I dag vet jeg at jeg må bli kjent med folk før jeg dømmer dem.

Les også: Petter Pilgaard tok tredjeplassen: – Aldri trodd jeg skulle komme så langt

– Er det riktig å si at du er en myk mann innerst inne?

– Nei, du kan ikke ødelegge imaget mitt, for faen! Noen myk mann er jeg ikke. Men jeg er ikke egentlig en mannssjåvinist. Eller ... Kanskje jeg er det, flirer han.

Samboeren: – Liker at han er litt mannemann

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Men hvordan har det seg at du kan si og gjøre nesten hva som helst og likevel se ut til å slippe unna med det ved å skru på en slags sjarm?

– Fordi folk skjønner at jeg har rett, likevel. Kvinnfolkene fikk jo prøve seg. De greide ikke øks og vedhogst. Men når det er sagt – det er en dame som er daglig leder i alle firmaene mine. Og jeg har kvinnelige sjåfører på dumperne mine. Men av og til blir noe arbeid for tungt. Det kan de velge å innrømme eller la være. Men ja – det finnes unntak.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ida: – Fortjent

For Ida var det greit å bli slått av Lothepus.

– Han knuste meg ganske enkelt. Helt ærlig var jeg også så dritsliten og veldig ferdig. Så da jeg sto der med Lothe, som er så dyktig, var det ikke noe stress. Jeg er bare glad for at jeg kom så langt. Han vant fortjent. Og det var bedre å bli gruset enn å bli slått med ett poeng, sier hun til VG.

Lest denne? Ida har holdt sykdommen hemmelig

Artikkelen fortsetter under bildet.

FEIRET: Lothepus og Ida feiret førstnevntes triumf med champagne. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2

Lothepus er blitt god spesielt god venn med Vendela Kirsebom (50) i løpet av gårdsoppholdet.

Les historien om «Lothepus»: En selvgod jævel (krever VG+)

– Jeg visste jo ikke hvem Vendela var da jeg møtte henne der første gang. Hun og jeg er veldig forskjellige, men på mange måter like likevel. Vi driver begge business og er åpne og ærlige. Hun er en bra dame, sier Lothepus.

Fått det med deg? Vendela ler av påstått Pilgaard-flørt

Artikkelen fortsetter under videoen.

Lothepus utpekte seg tidlig som en av de alle største favorittene. Selv skjønner han ikke hvordan han endte opp som favoritt og TV-yndling.

– Det er så merkelig. Jeg skjønner ikke at jeg har fans, men vet at de er i alderen fire til 95. Platesalget har økt, og jeg får aldri gå i fred. Telefonen ringer konstant, og det er alt fra unger til fulle folk og dritt og lort på linjen. Men det går bra.

Oppdatert? Nytt «Farmen»-par

HJEMME: Lothepus og samboer Randi Sørum. Foto: Helge Mikalsen VG

Sosiale medier og kommentarfelt er nærmest fremmedord for Lothepus.

– Men det renner inn noen meldinger på fjøla også.

– Fjøla?

– Ja, iPodden eller padden, eller hva det heter. Jeg vet ikke hvordan jeg skrur den på en gang, så det må Randi (samboeren på 37, red.anm.) eller jentungen (datteren på 12) gjøre. Jeg har ikke tid til å glo på den.

Ville lage hjemmebrent: Fikk nei

Enkelte rivaler har uttalt underveis at man bør ha vært gjennom minst én tvekamp for å være en verdig vinner, men det bekymrer ikke 47-åringen, som har styrt unna alle.

– Jeg ville i tvekamp, men ingen av de andre ville ha meg der.

Selv tror Lothepus at han vant med å være ærlig hele veien.

– Jeg sier ting akkurat som de er og driver ikke med faenskap og lureri. Og jeg angrer ikke på noe.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Hva er ditt verste «Farmen»-minne?

– Da crewet tok alkoholen tobakken som jeg greide å smugle inn. Det var smertefullt og vondt, og jeg har ikke kommet over det ennå.

Nå drukner han i forespørsler fra TV-kanaler og produksjonsselskap.

– Akkurat nå spiller vi inn 15 nye episoder med «Fjorden Cowboys». Men jeg har fått mange andre tilbud fra NRK, Monster, Strix, TV 2, Flimmer og alt mulig. Jeg vurderer alltid alt, men kan ikke si så mye om det nå. Vi får se. Men jeg gidder ikke å være på TV bare for å være på TV, så det må være noe kjekt.

JUKSET: Lothepus smuglet inn forbudte varer på gården og ble tatt. Foto: Helge Mikalsen VG

Nederlag: Vendela og Linni røk – Tore trakk seg

«Farmen»-vinnerne Eilev Bjerkerud (27) og Laila Lockert (40) har begge solgt sine bilpremier, men det skal ikke Lothepus.

– Selvfølgelig skal jeg beholde den! Det er jo en kjempebil, og Randi må jo ha noe å kjøre rundt i, sier han.

– Så det blir en konebil?

– Vi kommer nok også til å bruke den som reklamebil når jeg skal kjøre rundt å holde konserter, forklarer den allsidige TV-kjendisen, som er musiker i tillegg til å drive med anleggsarbeid og eiendomsomsetning – for å nevne noe.

Lest? Lothepus-krangel havner i forliksrådet

Les også

Mer om

  1. Farmen
  2. Reality-TV

Flere artikler

  1. Petter Pilgaard tok tredjeplassen i «Farmen kjendis»: – Aldri trodd jeg skulle komme så langt

  2. «Farmen kjendis»-gjengen på finalefest: Slik har «Farmen»-oppholdet forandret oss

  3. Samboeren til Lothepus: – Jeg liker at han er litt mannemann

  4. Lothepus setter nye rekorder med «Fjorden Cowboys» for TV 2

  5. «Lothepus» om livet etter «Farmen»: – Ser ikke på meg selv som kjendis

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder