TIL HOLLYWOOD: Cecilie Mosli jobber for tiden med stjernene i «Grey's Anatomy» Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Norske Cecilie Mosli regisserer «Grey's Anatomy»

Regissøren er fascinert over amerikanernes dedikasjon til faget, samtidig mener hun det er fantastisk at i Norge kan hun både ha et familieliv og jobbe som regissør.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Cecilie Mosli er kjent som både skuespiller og regissør. Hun har spilt i filmer som «Naboer» og «Kompani Orheim», og regissert serier som «Mammon» og «Hjerterått».

Nå har hun fått jobb som regissør i den fjortende sesongen av «Grey's Anatomy». Mosli forteller på telefon fra USA at det var en lang prosess med flere reiser og møter som ga henne jobben på «Grey’s Anatomy». Først måtte hun finne agent og management i USA og så har de hjulpet henne videre.

Nå er hun i gang med filmingen, og hun forteller det er store forskjeller på norske og amerikanske filmsett.

– Det er dobbelt så lange dager, dobbelt så høyt tempo, tre ganger så mange mennesker og enorme forventninger til deg, sier hun.

Til tross for det hun beskriver som en heftig start liker hun den amerikanske måten å jobbe på utrolig godt, forteller hun.

– Det er fantastisk, virkelig, slår hun fast.

Martin Henderson: – Første dagen på «Grey's» var nervepirrende

Imponert over Amerikanerne

Mosli er veldig imponert over hvor dedikerte amerikanerne er.

– I Norge jobber vi halvparten så mye, og mange klager over at det er mye stress. Det er fascinerende å se hvordan amerikanere kjører en time hver vei, jobber dobbelt så lenge og ikke sier noe. Å være en del av noe så stort hvor folk er profesjonelle og elsker faget sitt er fantastisk, forteller hun.

Samtidig legger hun ikke skjul på at det er i Norge hjertet hennes er.

– Jeg syns det er helt fantastisk at i Norge kan jeg både ha et familieliv og jobbe som regissør, det hadde ikke gått her, mener hun.

Fikk du med deg? Enda en stjerne forlot «Grey's Anatomy» etter den 13. sesongen

Nå har hun tolv dager igjen med filming på settet, så skal hun klippe episoden fra Norge.

– Da har jeg vært borte fra barna en måned og da er jeg ikke borte et sekund lenger, sier hun med et smil.

På Instagram har hun lagt ut to bilder fra innspillingen. Det første bilde er Mosli sammen med Debborrah «Debbie» Allen, som spiller «Catherine Avery» i serien:

«Tenk om den lille jenta som satt klistra foran TV-en i Malangen og elsket danselæreren i «Fame» hadde visst at en dag skulle selveste Debbie Allen bli min vidunderlige mentor og sjef», skriver hun under bildet.

Omtrent samtidig la Mosli ut et bilde av en stol med «director» skrevet på ryggen:

«Sesong 14. Jeg er ombord. Elsker, elsker, elsker det #greysanatomy», skriver hun.

I 2014 ble Mosli kåret til «Årets regissør» under Seoul International Drama Awards. Hun fikk prisen for NRK-serien «Mammon», som også fikk prisen «Årets beste mini-serie». Da feide serien anerkjente konkurrenter av banen.

I 2012 fikk hun Amandapris for rollen sin som Jarle Klepps mor i filmen «Kompani Orheim».

Mosli er ikke eneste nordmannen som har en finger med i spillet på «Grey's Anatomy»; Bjørn T. Myrholdt fra Bryne har klippet serien. Han har jobbet i Hollywood i femten år og sa til VG i mars at veien til suksess handler om kjennskap og vennskap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder