Truls Svendsen gikk ned 20 kilo på grønlandstur

Truls og Cecilie tisset to meter fra hverandre

Slet med morgenkvalme i tomannstelt

LATTER (VG) Etter en hyggelig kveld med mye champagne våknet komiker Truls Svendsen (42) med et vagt minne: «Jeg tror jeg sa ja til å gå på ski over Grønland».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Og slik ble det – i mai la han og hardhausen og eventyreren Cecilie Skog ut på ski over Grønland. Turen ble til programmet «Tjukken & Lillemor» som skal gå på TV 2 til våren.

Et par måneder før startet hardtreningen for å få 42-åringen i form til den harde turen, både fysisk og psykisk. Tirsdag kveld er de to på den røde løperen før TV 2 vårlansering.

– Det var veldig tungt med all den treningen og å måtte legge om kostholdet, for jeg er jo glad i det gode liv. Men det hjelper når man har et langsiktig mål, og i tillegg når Cecilie pusher meg så mye som hun gjør. Så det var egentlig en fin opplevelse, selv om jeg hatet det og klaget mye underveis, sier Svendsen til VG.

UT PÅ TUR: Truls Svendsen og Cecilie Skog på Grønland. Foto:Sveinung Svendsen/ Rein Film AS,

Og all treningen har gitt resultater: Til sammen har han gått ned 20 kilo – ti før turen og ti underveis.

Truls er en person som liker utfordringer, og han er en sta mann som vet hva han vil. Når han bestemmer seg for noe, er det ingen grenser for hva han kan få til. Det tok en stund å forme ham som en polfarer, men han gjorde jobben selv, sier Skog.

Mistet intimgrenser

En annen utfordring på turen var intimgrensene – som til slutt ble nesten borte, forteller Svendsen og Skog.

– De ble veldig snevret inn. På Grønland er det veldig få steiner å gjemme seg bak, så man må bare sette seg ned og gjøre sitt der man er, sier Skog.

– Tissinga gikk helt OK. Men det andre, det tar du litt sånn på kveldstid når de andre er i teltet, påpeker Truls.

I et klipp fra «Tjukken & Lillemor» stiller Svendsen spørsmålet «Hva gjør jeg hvis jeg får lyst på deg?» til Cecilie.

– Hva svarte du da, Cecilie?

– Jeg svarte at da går vi for korte dager, og må legge inn noen ekstra økter slik at han ikke har overskudd til å tenke de tankene.

– Hvordan gikk det, Truls?

– Vi hadde lange dager, men jeg hadde lyst på henne hele tiden likevel, sier han og ler.

PÅ ISEN: Truls Svendsen og Cecilie Skog på vei over Grønlandsisen. Foto:Sveinung Svendsen/ Rein Film AS,

– Hva var den største utfordringen for deg under forberedelsene, Truls?

– Det er at jeg er så glad i god mat og drikke, og rømme og kremfløte. Så å legge det til side og få glede av treningen, var den største utfordringen. Jeg synes ikke den gleden kom tilstrekkelig, men den kom i hvert fall nok til at jeg fikk lov til å stille på startstreken, sier han.

For Skog,som venter barn med kjæresten Aleksander Gamme rundt juletider, var det en ekstra utfordring at hun var gravid da de satte ut på tur.

– Jeg har gått over Grønland mange ganger før, men aldri gravid, så det er klart det var en ekstra dimensjon. Det var en ny opplevelse, sier hun.

– Det er klart at i ettertid, da jeg skjønte at hun var gravid, og at hun måtte våkne ved siden av en tjukkas som ikke hadde dusjet på mange dager, som åpner soveposen og fyller teltet med den lukten hver morgen, er jeg helt imponert over hvordan hun taklet det! All honnør til Cecilie, sier Truls.

– Det var den største utfordringen for meg personlig: Den morgenkvalmen og 120 kilo mann som veltet ut av soveposen om morgenen - da er det noen lukter man helst kunne valgt bort, innrømmer Cecilie.

– Hva var det første dere hadde lyst på da dere kom tilbake til Oslo?

– Det var kjæresten din! Svarer Truls for Cecilie.

– Ha ha, ja det var det aller første jeg hadde lyst på. Men når du kommer tilbake til sivilisasjonen, etter den første dusjen og det første måltidet, er det nesten litt oppskrytt. Da er man tilbake igjen, sier Cecilie.

– For meg var det å se vennen mine og gå på Grünerløkka og bare ta en øl. Det var en stor glede for meg, sier Truls.

Vant pris – omringet av is

I mai vant Svendsen «Årets publikumspris» under Gullruten, i hard konkurranse med brødrene Ylvisåker, Lene Kongsvik Johansen og Ida Fladen. Svendsen var selv ikke til stede under utdelingen – for da var han på Grønland, urolig for å gå tom for mat underveis på skituren.

– Jeg har fått holde på i ti år på TV, så det er litt vemodig å si at dette kanskje er de siste TV-bildene jeg noensinne kommer til å lage, sa han humoristisk i takketalen sin.

I et større intervju med VG tidligere i år fortalte Svendsen at dagen etter innspillingen av hans tidligere program «Oppdrag hurtigruten» startet han et nytt liv med trening og sunt kosthold.

– Jeg har vel aldri vært så stor som akkurat under innspillingen av denne serien. Det er ikke behagelig å være 120 kilo, og det handler jo også om hvor lenge man kan være det før man stryker med. Så jeg kutta snus og røyk, begynte å trene fire ganger i uken og kjører nå beinhardt på kosthold. Fem måltider om dagen, telle kalorier – god gammeldags Grethe Rohde, sa Truls.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder