Spekulerer i sex

Medieforsker Josten Gripsrud mener TVNorge spekulerer i at sex skal hjelpe kanalen ut av pengeknipen.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Neste tirsdag lanserer kanalen sex- og samlivsprogrammet «Salsa». Nå vurderer TVNorge også konseptet «Temptation Island», hvor poenget er å fremprovosere brudd mellom kjærester. Fire kjærestepar blir skilt fra hverandre og utsatt for fristelser.

De mannlige deltagerne blir plassert blant kvinnelige skjønnheter som alle er single. De kvinnelige deltagerne havner sammen med single mannlige storsjarmører. Hovedpoenget med programmet er å se om noen av forholdene sprekker.

- Kanskje vi sender «Temptation Island» til høsten, eller neste vår. Men i hvilken form er ikke bestemt. Formatet kan endres og tilpasses, sier TVNorge-sjef Pål Trælvik.

Tegn i tiden

- Du frykter ikke at kanalen skal få søppel-TV-stempel?
- Nei, jeg føler på ingen måte at vi er innenfor dette begrepet. Det være seg med «Big Brother», «Salsa» eller «Tempation Island», sier Trælvik.

Medieforsker Jostein Gripsrud ved Universitetet i Bergen ser heller ingen grunn til å bruke begrepet søppel-TV om TVNorge.

- Men det er mest fordi jeg ikke liker uttrykket. TVNorges satsinger er et tegn i tiden. Vi ser det samme internasjonalt, og det er ikke noe nytt at sex selger. TVNorge har oppdaget at dette er et marked som kan gi kanalen penger i en trengt situasjon, sier Gripsrud.

Overtramp

- Går TVNorge utover etiske grenser med sine programplaner?
- Man kan stille spørsmålet, i alle fall med «Temptation Island. Det som er klart er at det er mye lettere å begå etiske overtramp i programmer som dette, sier Gripsrud.

- Kan nysatsingen «Salsa» kalles folkeopplysning?
- Det er bare tull, det er heller et sexoralt show. De kunne også kalt det mykporno. TVNorge kommer ikke forbi at de nå spekulerer i at sex selger. TV 2 og NRK kunne aldri ha gjort en slik satsing, sier Gripsrud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder