Legger ned «Wesenstund»

TV

Etter 323 programmer er det definitivt slutt. Palmesøndag er siste gang «Wesenstund» sendes på TVNorge.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

Enige

Beslutningen om å legge ned det populære programmet, er tatt av Wesenlund og TV-kanalen i fellesskap. «Wesenstund» har hele tiden vært blant de mest sette programmene på TVNorge, og en trofast gjenganger på VGs TV-toppen.

Men selv om «Wesenstund» forsvinner, vil fortsatt TVNorge være Rolv Wesenlunds arbeidsgiver i TV-sammenheng.

- Men tiden er altså inne for revurdere, uten å skuffe «grunnfjellet». I denne kunstpausen skal vi tenke oss om, kanskje findyrke form og innhold med adresse til det jeg kaller Norges mest attraktive aldersgruppe - de over 50. Heldigvis begynner også reklamebransjen å oppdage hvem som kjøper opplevelsesreisene og de dyre bilene. Og ikke minst, hvem som er de mest trofaste seerne, sier Wesenlund, som har nok å henge fingrene i fremover.

Nok å gjøre

- Først skal jeg forsøke å skrive ferdig en bok sammen med Øyvind Thorsen for Gyldendal. Jeg skal også redigere to bøker med morsomme klipp og gode nattord presentert i «Wesenstund». Jeg skal heller ikke legge skjul på at en viss form for scenekåthet har innfunnet seg.

- Betyr det «Wesenstund» på scenen . .? - Det er en mulighet, men det blir nok noe der «Wesenstund» bare er et element. Vi snakker nå om en forestilling i to akter. En forestilling skreddersydd for kulturhusscenene landet rundt. Premièren blir trolig i september; Kari Stokke vil fortsatt sitte ved tangentene, sier Wesenlund.

Bok-, TV- og teaterprosjektene til tross. Aller først venter en tre uker lang ferie for Wesenlund og kona Rut. Paret drar til sin leilighet i franske Cannes. Et av programprosjektene Wesenlund og TVNorge snuser på, er et reiseprogram.

- Det har jeg ønsket meg i fire år. Men akkurat nå er det inflasjon i reiseprogrammer på TV.

Kanskje vi finner på noe annerledes der reiser og ferie kanskje bare blir et element. Vi får se, sier Rolv Wesenlund.