90-TALLSGJENG: Bak f.v.: Cathy Godbold og Melissa George. Foran f.v.: Kathie Ritchie, Tina Thomsen, Sophie Formica og Laura Vazquez i «Home and Away» på tidlig 90-tall. Foto: Patrick Riviere / Getty

«Home and Away»-stjernen Cathy Godbold er død

Den australske skuespilleren Cathy Godbold er død av hjernekreft – 43 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

les også

«Home and Away»-skuespiller omkom i bilkrasj

Ti år etter at hun fikk diagnosen, ebbet livet ut for Godbold 4. mai, melder britiske og australske medier.

Catherine Godbold, som hun opprinnelig het, fylte rollen som Meg Bowman i den populære TV-såpen «Home and Away» i 1992. Rolleskikkelsen døde også av kreft, og den tragiske avskjedsscenen i TV-serien rørte fans verden over for 26 år siden.

Selv om sykdommen tæret hardt på henne den siste tiden, skal Godbold ha vært optimistisk til det siste, skriver 9.news. En venn av stjernen sier til det australske nettstedet at hver gang Coldplay ble spilt på sykehuset, satte hun seg opp i sengen og gjorde dansebevegelser.

Twitter strømmer det nå på med kondolanser, minneord og sørgemeldinger fra fans:

For seks måneder siden skal Godbold ha fått vite at kreften var uhelbredelig.

Fått med deg? Ektemannen vil skilles fra «Beverly Hills»-stjernen

TV-seerne husker kanskje at Godbold også hadde en liten rolle i TV-serien «Naboer» i 1997. Ellers har hun figurert i andre serier og filmer, men de siste ti årene har karrieren ligget på is på grunn av sykdommen. TV-stjernen har vært gjennom omfattende operasjoner og cellegiftbehandling.

– Det var et fryktelig sjokk å få beskjed om at jeg er syk, men siden jeg er ung og sunn, har jeg bedre prognoser, uttalte Godbold i 2007.

Dødsfallet kommer kort etter at moren Rosemary Margan, kjent TV-profil i Australia, døde. Hun gikk bort i desember, 80 år gammel. Også hun levde med kreft i mange år. I den aller siste TV-filmen Cathy Godbold spilte i, «The King», fylte hun nettopp rollen som sin mor. Filmen baserte seg på livet til TV-ikonet Graham Kennedy.

«Home and Away»-fansen ble på nyåret rystet av et annet dødsfall. Den 29 år gamle skuespilleren Jessica Falkholt mistet livet i en bilulykke der også søsteren og foreldrene omkom.

Den australske såpeserien så dagens lys i 1988 og pågår ennå for fullt. Her til lands er det TV 2 som sender den.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder