LEGGER SEG FLAT: – Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd»., skriver Linn Wiik i en internt melding til TV 2-ledelsen.
LEGGER SEG FLAT: – Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd»., skriver Linn Wiik i en internt melding til TV 2-ledelsen.

Kampanje: TV 2-programleder legger seg flat etter at hun viste bilde av sparket TV 2-kollega på TV

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
TV

Det vakte stor oppsikt da TV 2-programleder Linn Wiik viste frem et bilde av en tidligere uidentifisert TV 2-medarbeider som fikk sparken på grunn av seksuell trakassering. Nå legger hun seg flat og kaller det «en gigantisk feilvurdering», ifølge interne meldinger Kampanje har fått tilgang til.

Kampanje omtaler denne saken onsdag ettermiddag.

Det var i TV 2-programmet «Snakk med Linn Wiik» hvor Wiik viste bildet av den tidligere TV 2-medarbeideren som ble sparket etter å ha seksuelt trakassert flere kvinner i TV 2. Programmet som ble vist på kvinnedagen 8. mars, ble tatt av luften og fjernet fra TV 2s strømmetjeneste TV 2 Sumo, på mandag.

– En alvorlig svikt.

Slik karakteriserte nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække hendelsen over Dagens Næringsliv

I en intern melding som Kampanje har fått tilgang til, omtaler Linn Wiik beslutningen om å identifisere mannen uten klarsignal fra redaktørene i TV 2 som «en gigantisk feilvurdering».

Wiik, som tok beslutningen om å vise bildet av den sparkede TV 2- medarbeideren sammen med programmets redaksjonssjef, skriver videre ifølge Kampanje « at det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd».

Men Linn Wiik mener fortsatt at TV 2 burde ha identifisert mannen. Wiik ønsker ikke å kommentere saken overfor Kampanje.

– Avgjørelser om identifisering er noen av de mest krevende vurderingene en redaktør gjør, og jeg jobber alltid med å kartlegge omstendigheter i hvert enkelt tilfelle., sier TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Kampanje