LEGGER SEG FLAT: – Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd»., skriver Linn Wiik i en internt melding til TV 2-ledelsen.
LEGGER SEG FLAT: – Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd»., skriver Linn Wiik i en internt melding til TV 2-ledelsen.

Kampanje: TV 2-programleder legger seg flat etter at hun viste bilde av sparket TV 2-kollega på TV

TV

Det vakte stor oppsikt da TV 2-programleder Linn Wiik viste frem et bilde av en tidligere uidentifisert TV 2-medarbeider som fikk sparken på grunn av seksuell trakassering. Nå legger hun seg flat og kaller det «en gigantisk feilvurdering», ifølge interne meldinger Kampanje har fått tilgang til.

Publisert:

Kampanje omtaler denne saken onsdag ettermiddag.

Det var i TV 2-programmet «Snakk med Linn Wiik» hvor Wiik viste bildet av den tidligere TV 2-medarbeideren som ble sparket etter å ha seksuelt trakassert flere kvinner i TV 2. Programmet som ble vist på kvinnedagen 8. mars, ble tatt av luften og fjernet fra TV 2s strømmetjeneste TV 2 Sumo, på mandag.

– En alvorlig svikt.

Slik karakteriserte nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække hendelsen over Dagens Næringsliv

I en intern melding som Kampanje har fått tilgang til, omtaler Linn Wiik beslutningen om å identifisere mannen uten klarsignal fra redaktørene i TV 2 som «en gigantisk feilvurdering».

Wiik, som tok beslutningen om å vise bildet av den sparkede TV 2- medarbeideren sammen med programmets redaksjonssjef, skriver videre ifølge Kampanje « at det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd».

Men Linn Wiik mener fortsatt at TV 2 burde ha identifisert mannen. Wiik ønsker ikke å kommentere saken overfor Kampanje.

– Avgjørelser om identifisering er noen av de mest krevende vurderingene en redaktør gjør, og jeg jobber alltid med å kartlegge omstendigheter i hvert enkelt tilfelle., sier TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Kampanje