ØYEKATARR: Linn Skåber (44) møter VG med mørke solbriller på grunn av katarr på begge øyne. Foto:Trond Solberg,VG

Linn Skåber blir dommer i «Norske Talenter»

– Gøy hvis jeg blir Slemme-Linn!

Linn Skåber sier ja til å være gjest i «Nytt på Nytt» hvis
Jon Almaas og Knut Nærum melder seg på «Norske Talenter».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Selv om Skåber (44) er sjeleglad for at hennes egen aller første audition aldri ble filmet, gleder hun seg til å innta dommerpanelet når TV 2 drar i gang med en ny runde av talentkonkurransen til høsten.

– Jeg vet hva det vil si å ha et uttrykksbehov og stå foran en jury. Det er ingen hemmelighet at jeg søkte fem ganger på Teaterhøgskolen før jeg kom inn, sprudler Skåber når VG treffer henne torsdag morgen.

Hun stiller med to hovne, blodskutte øyne på grunn av en intens øyekatarr og tar derfor solbrillene på når VGs fotograf henter frem kameraet. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Skåber, som er aktuell i kritikerroste «Pietà» på Centralteatret i Oslo fem ganger i uken, tror øyekatarren vil gi rollefiguren en ekstra spiss når hun i kveld går på scenen.

PÅ SCENEN: Linn Skåber i «Pieta». Foto:FREDRIK ARRF,

– Oppsetningen handler jo om en kvinne som våkner fyllesyk på et hotellrom, så da er jo dette perfekt! ler Linn og legger til.

– Publikum vil jo spørre seg: Hvordan i all verden får hun det til?

Skal se «Nytt på Nytt»

Men det er altså mer enn teater og film (hun er også aktuell i «Staying Alive» på kino) som står på agendaen for nyforelskede Skåber. For ja, hun er blitt kjæreste med Babelfish-bassist Simon Malm (41), men det kommer vi tilbake til. Og så er det «Norske Talenter», da – programmet som nesten skal konkurrere med Skåbers tidligere fredagsjobb – nemlig «Nytt på Nytt» på NRK.

– Vi går akkurat ikke samtidig. «Nytt på Nytt» sendes mens «Norske Talenter» har pause, så da rekker jeg å få med meg det også, sier Skåber.

– Du vurderte ikke å søke deg tilbake til «Nytt på Nytt» da det nå ble klart at Ingrid Gjessing Linhave skulle slutte?

– Nei, jeg ser på det som min lykke i livet at jeg kan gjøre mange forskjellige ting. Jeg takker for hver dag jeg har den muligheten. Uansett er det teateret som er mitt grunnlag, og kan jeg kombinere det med å jobbe for ulike TV-kanaler, så er jeg glad. Jeg hopper gjerne frem og tilbake mellom kanalene.

TRAVEL: Linn Skåber, her avbildet uten øyekatarr for en tid tilbake, nyter å ha mange jern i ilden. – Jeg er heldig som har en morsom jobb, sier hun. Foto:Kyrre Lien,VG

Foreslår «Ungkaren»-Jon

Skåber har stor tro på at Pernille Sørensen(37) vil gjøre lykke som ny lagleder i «Nytt på Nytt».

– Jeg er veldig glad i Pernille, og dette er helt hennes format. Og så har hun Komiker-Norges fineste hake! Bare legg merke til det, sier Skåber, som gleder seg til å se fredagens første «Nytt på Nytt-sending med Sørensen.

– Men NRK kunne jo kjørt et annet oppløp, da. Jeg ser for meg at det hadde vært utrolig kult hvis Jon Almaas kunne turnere Norge rundt i beste «Ungkaren»-stil og dele ut roser til de kvinnelige komikerne han ville ha med seg videre – til han til slutt satt igjen med den rette. Men Pernille hadde nok vunnet uansett, i hvert fall så lenge ikke jeg var med, fleiper Skåber.

– Men Pernille er ikke blond, da?

– Hun er litt blond inne i seg. Blond og klok, mener Skåber, som ikke ser bort fra at hun selv kan dukke opp som gjest i «Nytt på Nytt».

NYTT TEAM: Knut Nærum (53), Pernille Sørensen (37) og og Jon Almaas (47). Foto:Trond Solberg,VG

– Jeg sier ja til invitasjon hvis Jon og Knut stiller i «Norske Talenter». Deal! De har mange skjulte talenter, det vet jeg. Blant annet kan begge slå hjul.

Håper på krangler

Skåber har tenkt en del over at hun som jurymedlem må ta noen vanskelige avgjørelser.

– Det er litt gøy hvis jeg blir Slemme-Linn. Slemme-Linn slår til igjen, liksom. Jeg håper det blir krangler. Jeg er glad i diskusjoner og uenighet, ler hun.

– Hva hadde du sagt hvis din egen sønn på 12 år ville melde seg på talentshowet?

– Jeg nekter ikke Niels så mye… Han kunne gjerne meldt seg på, bare han tok etternavnet til faren sin, humrer Skåber og legger til:

– Det er jo litt sårbart, dette med barn, men vi er ingen grusom jury. Jeg tror jeg er god til å gi ærlige tilbakemeldinger, men jeg må nok øve litt på å sende ut triste øyne. Det gjelder å være konstruktiv og gi med både hjerte og hode. Men å sende noen med en diger drøm ut i en hverdag, det blir ikke enkelt. Deltagerne får trøste seg med at det går flere veier til Rom – det vet jeg selv alt om.

FILMAKTUELL: Linn Skåber og Agnes Kittelsen I «Staying Alive». Foto:MAIPO staying,

Forelsket seg på audition

Skåber husker godt sin aller første audition som 20-åring. Hun jobbet som syngende servitør i Oslo og komikerne Thomas Giertsen og Atle Antonsen var på jakt etter en stjerne.

– Altså – jeg vet veldig godt hvordan det er å ha det vondt foran en jury. Jeg måtte gjøre et revynummer jeg selv hadde skrevet – på jobben min. De var jævlig, og jeg var villig. Jeg husker at det var fullt dagslys – og at jeg ble stormforelsket i Thomas. Jeg syntes han var dødskjekk. Gudskjelov at det aldri skal bli vist på TV! Men de tok meg med, og vi ble «Risikompaniet», mimrer Skåber – som faktisk ble kjæreste med Giertsen like etter. Av og på-forholdet varte i fire år.

Ny kjæreste

I dag er Skåber som sagt nyforelsket i Simon Malm, som hun møtte gjennom felles venner. Sin travle hverdag til tross – Skåber prioriterer romantikk. Begge bor i Oslo.

– Man har alltid tid til det man ønsker. Kjærligheten gir mer energi, så det er det alltid plass til. Det eneste som er litt synd, er at han dukket opp akkurat nå. Hvis ikke kunne jeg meldt meg på «Jakten på kjærligheten» og slått to fluer i én smekk for TV 2!

– Hvilke kvaliteter verdsetter du høyest hos kjæresten?

– Snillhet er en god førsteplass, og det er undervurdert i vår tid. Kombinert med at han er utrolig spennende, blir det bra. Og så er det bra at han er musiker. Skuespiller går jo ikke, ler hun. Omtrent samtidig med at «Norske Talenter» har premiere til høsten, dukker Skåber opp på kinolerretet i den nye filmen «Wendyeffekten», hvor hun spiller luksusprostituert.

– Det blir en bra kombinasjon – både familievennlig og familieuvennlig på én gang, mener Skåber om de to prosjektene.

NB:Mia Gundersen (53) fortsetter som dommer i «Norske Talenter», men de hvilke andre to som blir med, er ennå ikke helt klart. TV 2 har heller ikke signert kontrakt med programleder.

FÅ RAMPELYS-NYHETER PÅ FACEBOOK

DRISTID: Linn Skåber (44) og Nils Jørgen Kaalstad (36) under innspilling av filmen «Wendyeffekten»i fjor høst. Filmen får påremiere til høsten. Foto:Robert S. Eik,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder