FAVORITT: Oddvar Jenssen takket for seg i «Farmen» søndag Foto: Odin Jæger VG

Fansen raser og fortviler etter at Oddvar røk ut av «Farmen»

Mange truer med å slutte å se på TV 2-programmet etter at publikumsfavoritten måtte reise hjem.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kun minutter etter at resultatet av søndagens tvekamp var klart, rant det inn med kommentarer og tweets i forskjellige forum på nett. Oddvar Jenssen (33) måtte reise hjem fra «Farmen»-gården, og et stort antall av reaksjonene går ut på at seerne nå mener det ikke er verdt å se programmet lenger.

«Farmen» satte for øvrig sesongrekord søndag med 820.000 seere.

«Da var «Farmen» ferdig, eneste verdige vinneren.» skriver en person i kommentarfeltet på VGs Facebook-side.

«Da var Farmen over for denne gang. De må få endret reglene og konseptet, så det er kvalitet som vinner.» skriver en annen og sikert til manges oppfatning om at Oddvar ble urettferdig behandlet.

«Ufortjent! Ikke vits i å se på lenger nå nei..», skriver en tredje.

Single-Oddvar: – Det kunne bodd ei dame her

SKUFFET: Oddvar Jenssen under sin siste dag på «Farmen». Foto: Skjermbilde fra TV 2

Massiv respons

Kun 13 minutter etter at artikkelen ble lagt ut på Facebook, hadde den fått 290 reaksjoner og over 100 kommentarer. På «Farmens» egen Facebook-side rant det i løpet av kort tid inn 2000 reaksjoner og over 800 kommentarer. Også gjennom natten har tusenvis med opprørte TV-seere uttrykt skuffelse og sinne i sosiale medier.

Allerede før tvekampen var TV-seerne i harnisk over at Oddvar var plukket ut til førstekjempe av storbonden han selv hadde fungert som hjelper for hele uken.

«Da var det slutt på «Farmen» slutt for i år for oss. Blir for mye «Paradise Hotel» og for lite «Farmen»» skriver en, og kommentaren fikk raskt over 1000 likerklikk.

Bakgrunn: Storbonden fikk hatmeldinger

En annen kommentar spår at TV 2 vil få betydelig lavere seertall fremover. På Twitter er flere brukere enige i Facebook-kommentarene.

Flere andre skriver at de håpet at sørlendingen skulle stå igjen som vinner, og at han ville være den eneste verdige. Oddvar, som kommer fra Skjernøy i Mandal, har også fått en egen Facebook-gruppe: Vi som håper Oddvar Jenssen vinner Farmen. Der st¨r det nå: «Da var dessverre godgutten ute av Farmen, men for oss vil han uansett være årets vinner!! For en flott, ydmyk, lærevillig og dyktig mann du er Oddvar.»

Oddvar er stolt over å være publikums yndling.

– Jeg har fått skrekkelig mange reaksjoner på Facebook, og det er selvfølgelig himlande gøy. Jeg har lest en god del i kommentarfelt også, men hvis jeg skal få med meg alt, får jeg ikke gjort noe annet, forklarte han til VG i forrige uke.

Klippeglipp: Derfor har han kyssemerke på kinnet

Artikkelen fortsetter under bildet.

TVEKAMP: Oddvar Jenssen i aksjon med rivalen Ali Ahmad som nervøs tilskuer. Foto: Håvard Gjeisklid Isachsen/TV 2

Dramatisk slutt

Etter en jevn tvekamp måtte Oddvar se seg slått av Ali Ahmads (29) siste fulltreffer i øksekast. Hovedpersonen var skuffet over at han måtte reise hjem i kveld.

– Jeg var ikke klar for å ryke ut. Jeg hadde lyst til å komme langt, sa sørlendingen, som har vært tusenkunstneren på gården.

Ali klarte ikke helt å feire seieren.

– Det var kjipt å slå ut folkehelten., fortalte han – samtidig som han var klar på at Oddvar var en så sterk konkurrent at «han måtte ut».

«Farmen»-Ali: – Vant til å skille meg ut

Storbonde Buhran Qaderi (30) har blitt dynket i hat og rasisme de siste dagene. Han valgte Jenssen til førstekjempe på onsdag, og siden har både kommentarfelt og hans egen innboks vært fylt av meldinger.

Qaderi visste at da han valgte sin egen hjelper til førstekjempe, så ville det skape mye rabalder. Han forklarte til VG etter valget at han ikke helt skjønte spillet.

– Ikke hadde jeg sett på «Farmen» før, og målet mitt var bare å ha det gøy. Dessuten hadde jeg blitt så god venn med de andre gutta at det var helt umulig for meg å velge en av dem, sa han da.

Fikk du med deg? – Kygo, er det en frukt?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder