SÅPESTJERNE: Gjennom tolv år har folk blitt kjent med Kim Kolstad som Jens August Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Nå kan det bli mindre av såpestjernen på skjermen. Foto: Eivind Griffith Brænde.

Kim «Jens August» Kolstad vil trappe ned på «Cæsar»

Vil bruke mer energi på miljøspørsmål

(VG Nett) Såpestjernen Kim Kolstad (41) vil jobbe med et renere miljø. Det roter til «Hotel Cæsar»-jobben.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

På TV-skjermen er vi vant til å se Kim Kolstad som Jens August, en ufin type som forsurer arbeidsmiljøet på hotellet. Privat er 40-åringen naturverner på sin hals.

Faktisk har Kolstad så mange tanker om hvordan man kan skåne miljøet, at han vil gjøre en jobb ut av det.

Det går ut over rollen som Jens August fremover, innrømmer den populære skuespilleren.

- Målet mitt er å bruke mer tid og energi på implementering av miljøvennlig teknologi, så da får vi se hvor mye jeg har kapasitet til å gjøre samtidig, sier Kolstad til VG Nett.

Les også: Vurderer å vrake Storm fra «Hotel Cæsar»

På direkte spørsmål om hvor lenge han fortsetter i «Hotel Cæsar», svarer han slik.

- Jeg liker veldig å jobbe her, og kunne tenke meg å fortsette - kanskje ikke like mye - men en stund til, i hvert fall, sier skuespilleren.

Såpebauta

Kim Kolstad har jobbet i «Hotel Cæsar» siden starten i 1998, avbrutt av to pauser på til sammen tre år. Sammen med Anette Hoff og Sofie Cappelen er han den eneste i originalbesetningen som fortsatt er med.

- Er det uaktuelt for deg å spille noe annet enn Jens August?

- Nei, det er helt greit for meg. En av fordelene med «Hotel Cæsar» er at man lærer faget, ikke bare å spille Jens August. Så jeg kunne sikkert spilt masse annet, jeg, og jeg kommer sikkert til å gjøre det og. Men jeg liker ikke å pese rundt på auditions, det må skje på en litt mer organisk måte, sier han, og understreker at han ikke opplever det å være sterkt knyttet til Jens August-rollen som noe problem.

«High tech» og «the great spirit»

Skuespilleren har klare tanker om hvordan samfunnet må implementere mer miljøvennlige løsninger.

- Tanken min når det gjelder miljøvern er at jeg tror verden fremover er helt nødt til å justere seg til å inkorporere høyteknologi og markedskrefter med mer bevissthet på å spille på lag med det livsgrunnlaget vi alle er helt avhengig av. «High tech», men med kontakt med «the great spirit», føler jeg er noe som kommer. Og jeg vil bare være en del av det, for jeg føler mye handler om den overgangen der, sier Kolstad.

Les flere kjendissaker på rampelysfronten .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder