- Norge trenger en superhelt

VGTV med storsatsing på ny nett-TV-serie

(VG Nett) VGTV håper å løfte nett-TV til et nytt nivå med sin nye storsatsing.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Fredag er det premiere på den nye animasjonsserien på VG Nett - med en norsk kjendis-superhelt i hovedrollen. Dette er VGTVs største produksjon så langt.

VGTV:Hvem er Norges kjendis-superhelt?

- Serien blir vår største underholdningssatsning noensinne, og løfter nett-TV til et nytt nivå, fastslår VGTV-sjef Thomas Manus Hønningstad.

Hemmelig superhelt

HEMMELIG: Foreløpig er ikke identiteten til VGTVs kjendis-superhelt kjent. Foto: VGTV

Foreløpig er det hemmelig hvem som har hovedrollen som kjendis-superhelt. Komiker Anders Bye - som står for idé og manus sammen med Jesper Sundnes - mener det er på høy tid Norge får en superhelt.

- Det er ingen tvil om at Norge trenger en superhelt i dag. Vi er i finanskrise, arbeidsledigheten stiger og alt ser ut til å gå rett vest. Derfor er det viktig at vi har en sterk mann som kan ordne opp, sier Bye til VG Nett.

Tror på suksess

Det er produksjonsselskapet Qvisten - som blant annet har laget «Kurt blir grusom» og digitaleffektene i «Knerten» - som står for animasjonen i den nye VGTV-serien som skal sendes hver fredag i 10 uker fremover.

- Jeg synes serien er ekstremt frisk. Selv har jeg aldri sett noe lignende gjort her hjemme før i forhold til frekkhet og satire. Jeg føler det er noe helt nytt, og håper også seerne vil oppleve det sånn, sier regissør Rasmus A. Sivertsen i Qvisten.

MANNEN BAK: Komiker Anders Bye. Foto: VG

Regissøren mener animasjoner i Norge for det meste retter seg mot barn, og ikke har forsøkt seg på et voksent publikum slik suksess-serier som «South Park» og «The Simpsons» har gjort det.

- Det har vi ikke fått til her hjemme ennå, men vi håper på å få det til, sier Sivertsen.

Rask produksjon

- VGTV har tidligere hatt stor suksess med underholdningskonsepter som skjult kamera-serien Snørrunger (nesten 3 millioner visninger første sesong) og Julebruskongens Julekalender (2,5 millioner visninger i desember i fjor). Og vi tror at denne serien vil bli minst like populær, supplerer Hønningstad.

Ved hjelp av digital teknologi blir en episode laget på bare én uke. Først tegnes alt på vanlig måte. Så brukes et effektprogram til å bevege tegningene i etterkant.

- Det er tegnefilm animert digitalt, og det er ikke gjort så mye av det i Norge før. Det gjør at vi kan produsere en episode på en uke, forklarer Sivertsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder