Stakk av med seieren i «Mesternes Mester»: – Overgikk alle forventninger

Fredag kveld kunne Eirik Verås Larsen løfte «Mesternes Mester» pokalen over hodet som den 11. vinneren i TV-konkurransen.

 • Jørn Pettersen
 • Krister Sørbø (foto)

– Det er utrolig moro. Med den gjengen her og de jeg har konkurrert mot, å til slutt kunne stå der som vinner, det er fantastisk gøy, sier den tidligere OL-vinneren i kajakk om seieren rett etter at det er klart for seerne.

– Dette overgikk alle forventninger jeg hadde! understreker Larsen.

På spørsmål om hva han tenker på premierefesten, svarer han:

– Jeg er utrolig glad!

Han forteller at folk har kommet bort til ham og spurt hvordan det har gått uansett hvor han har vært.

– Mange har spurt meg hvordan det har gått, men jeg tror egentlig ikke at de har villet vite det. De eneste jeg har fortalt det til er kona mi, svigermor og min egen mor.

Seierskyss

Kona Mira Verås Larsen kommer bort og planter et seierskyss på ektemannen. Hun mener han måtte fortelle resultatet til henne.

– Det er godt det, det hadde jo nesten vært brudd på ekteskapspakten hvis ikke, sier hun leende og legger til:

– Men jeg visste jo før han dro at han kom til å vinne dette.

les også

Kjærligheten blomstrer for «Mesternes Mester»-paret

Fredag kveld kan Larsen virkelig slippe jubelen løs - og det i godt selskap på finalefest med alle de andre deltakerne i årets «Mesternes Mester».

– Dette har vært veldig gøy og jeg er stolt over å ha vært med i alle ti episodene - og kjenne på følelsen av å mestre, få det til. Det har vært godt. For ikke å snakke om å være sammen med alle de andre i tre uker, dele gode historier og erfaringer.

Men det gode vennskapet som oppstod mellom deltakerne i årets «Mesternes Mester», ga også den tidligere toppidrettsmannen noen nye nye erfaringer.

les også

«Mesternes Mester»-Kjersti om døden, drivkraften og David Beckham

Pluss content

– Vi ble veldig sammensveiset. Jeg var med i natt-test en gang og det var da jeg slo ut Kari Mette Johansen. Det var rart, en tveegget følelsen.

Eirik Verås Larsen er fra Flekkefjord, bosatt i Bærum. Eirik var i mange år en av verdens fremste kajakkpadlere, og har hele 2 OL-gull, 5 VM-gull og 7 EM-gull i medaljesamlingen. Det første OL-gullet vant han på 1000 meter K1 i Athen 2004 og det andre på samme distanse i London i 2012. I 2017 ble han ansatt som sportssjef i Norsk Padlerforbund.

les også

«Mesternes Mester»-deltakernes private dramaer: «Nå dør jeg»

Pluss content

– Mange av øvelsene var beintunge og jeg merket at jeg ikke var så godt trent som jeg var før. Planen min var å trene skikkelig ifjor sommer før jeg reiste ned til Kroatia i september. Den røk jeg kraftig på, men jeg klarte å ta meg sammen to uker før konkurransen startet. Da ble det mye melkesyretrening.

Med seertall på opptil 1,3 millioner, har Eirik Verås Larsen i hele vinter merket godt at det er stor interesse for Mesternes Mester.

les også

Eirik Verås Larsen og kona venter barn

– Responsen har vært stor nesten over alt hvor jeg har vært. Både fra barn og voksne, men ikke minst fra barna. De har kommet bort til meg med en gang, spurt hvordan det var - og om jeg har vunnet. Det er en stor forskjell for meg i forhold til den gang da jeg var aktiv. Det har vært mye mer trøkk fra omgivelsene nå. Hadde jeg hatt det slik i fem år, kunne det fort blitt slitsomt. Men jeg tipper at det dabber litt av nå som siste episode er vist og folk vet hvordan det går, sier Eirik Verås Larsen.

KRONIDIOTEN: - Jeg gikk på en smell, trodde jeg hadde vunnet og endte opp med å føle meg som nettopp kronidioten, sier Eirik Verås Larsen om den utfordrende øvelsen i første semifinale. Foto: NRK/Rubicon

Til daglig er han sportssjef i Padleforbundet.

– Jeg tror ikke at «Mesternes Mester» har vært negativt for interessen for padling. Både barn og unge ser at vi er allsidige og det tenker jeg er viktig, sier han.

les også

Slått ut av «Mesternes Mester»: – Odd-Bjørn ble som en far for meg

Eirik Verås Larsen er gift med Mira som også har vært en av Norges fremste padlere. Sammen har de to barn, en jente på to år og gutt på seks.

– Jeg håper jo selvfølgelig at barna mine begynner med padlingen etterhvert. Men akkurat nå går det mest i slalåmkurs i Lommedalen for seksåringen. Uansett kan man ikke begynne å padle før man er ti år. Barna må kunne svømme først, sier årets vinner av Mesternes Mester.

Kjersti Buaas kom på andreplass.

Mer om

 1. Eirik Verås Larsen
 2. Mesternes Mester
 3. Padling
 4. TV-serier

Flere artikler

 1. Ute av «Mesternes mester»: – Kjedelig, men litt fortjent

 2. Vidar Riseth etter tapet: - Dette fortjente jeg

 3. «Mesternes Mester» flytter hjem – og til Arendal

 4. «Mesternes mester»: Tilbake i millionform

 5. Pluss content

  «Mesternes Mester»-deltakernes private dramaer: «Nå dør jeg»

Fra andre aviser

 1. Verås Larsen vant Mesternes Mester: – Setter seieren høyt

  Fædrelandsvennen
 2. To sørlen­dinger i ny runde av «Mesternes mester»: – Har vært helt fantas­tisk

  Fædrelandsvennen
 3. Aase imponerer i Mesternes mester: – Jeg løp på meg bihulebetennelse

  Aftenposten
 4. De skulle sette punktum etter OL. Nå må idrettslederne ta en vanskelig avgjørelse.

  Aftenposten
 5. De skulle sette punktum etter OL. Nå må idrettslederne ta en vanskelig avgjørelse.

  Fædrelandsvennen
 6. «Mesternes mester» spilles inn i Arendal

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder