STEINALDERMANN: Oddgeir Thune spiller Navn Ukjent, en steinaldermann som driver en kjede treningssentre. Foto: Frode Hansen / VG

Naken hele tiden i ny HBO-serie

Oddgeir Thune (41) spiller en av de store rollene i den nye HBO-serien «Beforeigners» som har premiere neste uke. Med unntak av én eneste scene er han naken hele tiden. – Alt blir veldig tydelig, sier en lattermild skuespiller til VG.

Onsdag kveld var det rød løper og festpremiere på Colosseum kino for den nye TV-serien som er den aller første store norske serien på HBO – og som også skal vises internasjonalt. Serien er skapt av Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, som i sin tid også sto bak «Lilyhammer».

les også

Travel Pia Tjelta: Nå må mann og mamma ta over på hjemmebanen

– Diskré? Vi får se på det da, jeg er spent. Jeg har familie og barn, jeg er 41 år. Jeg kan ikke være forfengelig lenger, sier Thune.

Skuespilleren som er tilknyttet Det Norske Teatret og som vi blant annet har sett i serien «Okkupert» er samboer med skuespillerkollega Pia Tjelta og sammen har de tvillinger (4).

les også

Pia Tjelta og Oddgeir Thune vant filmpriser

– Og Pia, hva synes hun om dette?

– Vi får se da. Men hun er jo varslet da, så hun vet om det for å si det sånn, sier Oddgeir Thune.

SAMBOERE: Oddgeir Thune er samboer med Pia Tjelta. – Vi får se, sier han om hva hun synes om den nye rollen hans. Dette bildet er tatt under filmfestivalen i Haugesund for to år siden. Foto: Ingvill Dybfest Dahl / VG

Det er Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen som spiller hovedrollene i serien på seks episoder à 45 minutter som er regissert av nordmannen Jens Lien. I andre store roller finner vi Stig Henrik Hoff, Agnes Kittelsen, Ágústa Eva Erlendsdóttir og Eili Harboe.

SKRUDD UNIVERS: – Det å få lov til å tviholde på en slags normalitet i det skrudde universet som er lagd her, det var en gave, sier Nicolai Cleve Broch Foto: Frode Hansen / VG

Kort fortalt er handlingen i den nye HBO-serien som kan kalles «drama/sci-fi-serie med komiske innslag» som følger:

les også

Nicolai Cleve Broch: – Jeg vet dette er den siste sesongen

Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden kalles fremvandrere, eller beforeigners på engelsk.

SKUMMELT: Krista Kosonen som Alfhildr og Ágústa Eva Erlendsdóttir som Urd. Foto: HBO

I dette universet spiller Oddgeir Thune Navn Ukjent, en steinaldermann som driver en kjede treningssentre. Han bor i villa i Holmenkollen, har skummel fremtoning og går stort sett rundt naken. Han jakter ville dyr med stein og spiser dem rå.

– Jeg er både spent og har store forventninger til denne serien. Men jeg har ikke sett noe av den foreløpig. Så jeg står jo her og snakker om noe jeg egentlig ikke vet noe om, sier Oddgeir Thune.

les også

Nicolai Cleve Broch: – Jeg var drevet av frykt

Pluss content

På den mer normale siden i denne serien står hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch som spiller politimannen Lars Haaland. Han er skilt og bor i en blokk i Bjørvika som er fylt av fremvandrere.

– Det å få lov til å tviholde på en slags normalitet i det skrudde universet som er laget her, det var en gave, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder