Utbroderer kjærlighetslivet på TV: – En form for tabu

Gro Hammerseng (39) og Anja Hammerseng-Edin (36) forteller hvorfor de sa ja til utbrodere ekteskapets opp- og nedturer i «Casa Numme».

I det nye programmet til Thomas Numme og kona Annette Walther Numme, blir norske kjendispar invitert til «snakke ut»-helg foran TV-kamera i Numme–familiens villa i Spania – Casa Numme.

Blant gjestene er Gro Hammerseng og kona Anja Hammerseng-Edin. VG møter paret på premierefest i Oslo torsdag kveld.

Gro og Anja er ikke et par som hyppig frekventerer røde løpere og reality-show. Men dette lot de seg ganske lett overtale til.

– Med Thomas og Annette føltes det veldig trygt, så det var grunnen til at vi takket ja, forteller Anja.

– Nettopp det at Thomas og Annette ville snakke om de ekte tingene, var det som inspirerte oss til å tørre å si ja, forklarer Gro.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FEST: Anja og Gro Hammerseng-Edin på premirefest torsdag. Foto: Trond Solberg, VG

I tillegg var Gro og Anja veldig nysgjerrige på å høre Annettes og Thomas’ egne historier om hvorfor de har valgt å stå gjennom stormer og nedturer sammen.

– Vi har jo forhåpninger om å være sammen for alltid. Da er det kanskje lurt å snakke med noen som har mer erfaring og vært sammen lenge – om hvordan de har jobbet seg gjennom vanskelige ting, sier Gro.

Hun innrømmer imidlertid at settingen rundt pressetreffet kanskje ikke er det de er mest komfortable med.

– Det vi er med på her, er kanskje noe av det vi synes er litt vanskelig, men som vi har valgt å gjøre fordi vi har lyst til å feire programmet med Annette og Thomas. Det har vært fint å være med, forklarer 39-åringen.

les også

Oppgjør med kjønnsroller i idretten: Hevder unge jenter ikke tør å være best

Det betyr ikke at paret utbroderer hva som helst for TV-seerne. De forteller at det finnes mange grenser for hva man åpner opp om.

– Kanskje en av de tingene som oppleves som mest vanskelig, er å finne balansen når det er andre involvert. Når man har barn, kanskje, så må man tenke seg om. Men de tingene vi har snakket om, er kjærlighet, ganske positive ting og positive følelser, sier Gro – og legger til:

– Jeg tro ikke det kan skade å snakke om hvorfor man er glad i hverandre eller være ærlig om at for alle par er det sånn at noe er lett, og noe må man jobbe litt mer for.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

les også

Gro Hammerseng-Edin legger opp: – Skal ut på nye eventyr

De to håndballstjernene giftet seg i 2013 og har to barn sammen. På spørsmål om hva som er deres styrke som par, svarer Gro:

– Det er et stort spørsmål. Kanskje det at vi har veldig stor kjærlighet for hverandre? At vi har valgt hverandre og har det veldig godt sammen.

Tilbakeblikk: – Jeg ble kastet ut av skapet

Paret er opptatt avå vise at de setter pris på hverandre i hverdagen.

– Vi er veldig gode på å fortelle hvorfor vi verdsetter hverandre, og hva som har vært bra med dagen i dag. Vi har vært gode til å velge og lete etter de positive tingene, mener Anja.

– Hva setter forholdet på prøve?

– Det kan være en million ting. Men kanskje det at vi er i en småbarnsmamma-fase, med små barn som sover lite om natten, og at det dermed blir liten tid til å se hverandre.

Om tabu-tema

Begge to viser sårbarhet når de på TV snakker om livet sammen, og om den reisen de har hatt til nå.

- Det er kanskje noe av det som er poenget. Å tørre å snakke om det som er vanskelig. Men det krever også mye å snakke om at man har det bra, mener Gro.

– Det er en eller annen form for tabu å si at man fortsatt har det bra etter ti år. For enkelte er det nesten litt provoserende – at det går an. For det gjør jo det, legger hun til.

Anja beskriver i TV-serien hvordan hun hele tiden streber etter å bli et bedre menneske, og hvordan hun mener nettopp det er konas fortjeneste.

– Uten Gro tror jeg at jeg hadde gått glipp av den store kjærligheten, den som jeg hadde hørt fantes, men som jeg egentlig ikke hadde erfart – før nå.

Sjekkeblikket

I «Casa Numme» snakker Gro om hvordan Anja prøvde å sjekke henne opp første gang de møttes – med å gi det såkalte «heisblikket», altså måle hele henne fra topp til tå, flere ganger.

Når VG spør Anja om hun kan demonstrere det berømte blikket på premierefesten, svarer hun leende mot Gro:

–Ja, vis hvordan jeg tok det.

Gro står over, men svarer spøkefullt:

– Det er bare å følge med i lokalet, det, for det er mange flotte daamer her, og det er sikkert noen som får deet blikket i løpet av kvelden.

Brøndbo: – Kilden til problemene

Bjarne Brøndbo og kona Lise er også gjester i programmet.

– Vi har snakket ut om et langt samliv som har bygd på både gode og onde dager. Vi har vært ganske ærlige, forteller Bjarne til VG.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GJESTER: Bjarne Brøndbo og kona Lise er med i serien, her på premierefesten. Foto: Trond Solberg, VG

– Men noe har vi holdt igjen, sier kona, når VG spør om hvor grensene for privatlivet går.

Når paret får spørsmål om hvordan de løser konflikter, gir Bjarne det meste av æren til Lise.

– Det er jeg som har vært kilden til det som har vært de store problemene, så da har hun vært raus. Ingen samliv er enkle, men det er i hvert fall ikke lett å leve med en popstjerne, sier Bjarne.

– Vi har tre barn sammen, så ting må løses, sier kona.

Blipp: – Befriende

Også Stian Blipp (29) og kona Jamina Blipp (31) besøker «Casa Numme».

– Sårbarhet er alltid vondt rett før du skal vise det, men når vi først slapp Thomas og Annette – og nå hele Norge – inn den døren, så er det noe befriende med det også, sier Blipp til VG.

– Jeg er ikke så flink til å snakke om følelser, men her var det veldig naturlig, sier Jamina.

MED: Stian og Jamina Blipp er gjester i programmet, her på premierefesten. Foto: Trond Solberg, VG

les også

Thomas Numme: – Det kunne ha gått helt galt

Pluss content

«Casa Numme», som har premiere søndag, er Thomas’ comeback etter «Senkveld-exiten i 2018. Nå er det altså kona som er programledermakker. De forventer at gjestene byr på seg selv like mye som dem.

– Vi ringte og spurte pent, og var åpne og ærlige om at dette er et program som handler om hverdagene, om hvordan ting fungerer og ikke fungerer, forteller ekteparet til VG på premierefesten.

Harald Rønneberg (46) var også til stede:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder