PÅ SKJERM OG SCENE: Calle Hellevang Larsen (f.v.), Bård Ylvisåker og Vegard Ylvisåker samlet 1400 publikummere til sitt liveshow fra Folketeateret i Oslo. Foto:FRODE HANSEN,

Ylvis slo Petter Northug med knapp margin

Ylvis-brødrene samlet flere TV-seere enn dokumentaren om
Petter Northugs fyllekjøring.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var knyttet store forventninger til Bård og Vegard Ylvisåkers nypremiere av «I kveld med Ylvis LIVE» på TVNorge tirsdag kveld.

VGs anmelder Jon Selås trillet terningkast fem, og mente humorprogrammet imponerte stort.

Med 432.000 seere slo også «I kveld med Ylvis LIVE» TV 2-dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen», som startet knappe ti minutter etter at Ylvis-brødrene gikk på scenen i Folketeateret i Oslo klokken 21.30.

Ylvis åpner likevel svakere enn fjorårets sesong, hvor 534.000 fikk med seg premieren - en knapp uke etter at musikkvideoen til hitlåten «The Fox» hadde premiere på VGTV og YouTube.

SNAKKET UT: Petter Northug fortalte sin historie om den mye omtalte fyllekjøringen i TV 2-dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» tirsdag kveld. Foto:BJØRN S. DELEBEKK,VG

Northug-dokumentaren hadde fått bred medieomtale før premieren, og samlet 403.000 seere.

TVNorge hadde også premiere på Kristian Valens nye humorprogram, «Kanal Valen», tirsdag kveld. Her var det 412.000 som benket seg ned foran TV-skjermen.

Programdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Eivind Landsverk, er godt fornøyd med tirsdagens seeroppslutningen.

– Dette er solide tall, både for «I kveld med Ylvis LIVE» og «Kanal Valen». Det var et sterkt nyhetsdøgn i går med Northug på topp overalt. Vi går i direkte konkurranse med både nyhetene og Northug-dokumentaren på TV 2, men til tross for dette leverer vi to premierer over 400 000, sier Eivind Landsverk i en pressemelding.

TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl er ikke misfornøyd over at Ylvis-brødrene samlet flere seere enn Northug-dokumentaren.

– Begge programmene leverte gode seertall, og som allmennkringkaster er det selvsagt viktig for TV 2 med gode og aktuelle dokumentarer, sier han til VG.

I starten av september ble det kjent at TV 2 tok realityserien «Ingen kjære mor» av skjermen på grunn av lave seertall.

«Best av de beste», hvor flere aktive idrettsutøvere konkurrer mot hverandre, ble satt inn istedenfor, noe som økte seertallene betraktelig.

420.000 seere fikk med seg premieren av programmet tirsdag kveld.

– Vi optimaliserer sendeskjemaet kontinuerlig, og vi er godt fornøyd med at vår manøver bidrar positivt og er med på å styrke TV 2s andeler, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder