Her kupper Espen Eckbo nyhetssendingen til TV 2

TVNorge-komikeren stjal showet da han gjestet TV 2 Nyhetskanalen som rollefiguren Ove Hoff.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Espen Eckbos tenåringspersona tester forskjellige yrker i «Asbjørn Brekke Show», og onsdag i forrige uke var han gjest i TV 2-huset i Oslo.

Eckbo, eller Ove Hoff om du vil, fikk sitte i studio da nyhetsanker Espen Fiveland gikk på lufta. Da kuppet tenåringen showet.

VGTV: Se innslaget her !

- Ove hadde fått lov til å sitte inne i studio under sendingen. Og da ble det veldig fristende å misforstå litt. Fra Ove sin side var det definitivt en misforståelse, sier Eckbo.

- Og fra din side?

Les også: Eckbo strålende fornøyd med knallstarten

- Skilles som venner

- Det ble veldig fristende å la Ove misforstå litt, ler Eckbo.

- Var TV 2 forberedt på dette?

- Ove lager en reportasjeserie i medievalgfag på ungdomsskolen, hvor han ser på ulike yrker. Og der var TV 2 veldig medgjørlig til å la ham intervjue Espen Fiveland og få være med inn i studio. Jeg håper de tok med i risikovurderingen at det kunne skje noe sånt. Og vi skiltes som venner.

- Så det var ikke avtalt?

- Jo, det var definitivt avtalt at Ove skulle få sitte i studio. Når det gjelder misforståelsen kan du snakke med TV 2 om det, smiler Eckbo.

Les også: Kongen på humorhaugen

Han forteller at han får mye gode tilbakemeldinger om karakteren Ove Hoff.

- Det jeg får høre er bare positivt, men jeg vet ikke om det er et filter der som skjermer meg fra det negative. Mitt inntrykk er at han er godt likt, og derfor fortsetter han å slippe til i «Asbjørn Brekke-show». Han er en figur jeg har hatt med meg i over ti år, så det er hyggelig at han endelig får sin egen, lille miniserie.

Nyhetsanker Espen Fiveland tar hele opptrinnet med godt humør. Han var ikke blitt advart på forhånd, men hadde likevel en anelse om at noe var i gjære.

- Det var jo morsomt, og det er bare å ta det som kommer. Jeg hadde en anelse om at det kom til å skje noe, og vi er jo vant til at uforutsette ting skjer, forteller Fiveland til VG.

Før direktesendingen ble Fiveland selv intervjuet av Eckbos rollefigur.

- Han stilte ganske intrikate spørsmål med et snev av alvor i. Jeg måtte vri ut alt jeg har lært på journalisthøyskolen. Det var utfordrende, ler Fiveland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder