Linnea Myhre gråt i pausen fordi hun ikke ville hjem: Fam Irvoll ute av «Skal vi danse»

Fam Irvoll: - Skuffet over å ikke ha mistet noen kilo

Linnea Myhre og Fam Irvoll møttes i danseduell

Se Tornells og dommernes vurderinger nederst i saken

Fam Irvoll trakk det korteste strået og røk ut av dansen etter å ha blitt slått av venninnen Linnea Myhre i kveldens danseduell.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Både forfatter Linnéa Myhre og designer Fam Irvoll forteller at de var forberedt på å måtte danse for å beholde plassen sin i kveldens «Skal vi danse».

Mens Myhre var overlykkelig for å ha beholdt plassen i konkurransen, tok Irvoll det hele med et smil.

– Jeg har sagt til Tom-Erik hele uken at vi kom til å ryke ut, så det kom ikke som noe sjokk, sier Irvoll til VG etter at stemmene er talt opp og hun må forlate årets «Skal vi danse».

– Du er ikke lei deg for at det var dere som røk ut?

– Nei, det er jo et underholdningsprogram! Det er ikke VM i sportsdans liksom, sier Irvoll, og ser mer fornøyd ut enn hun ser vemodig ut.

– Hun tar det mye bedre enn jeg hadde tatt det. Jeg hylgren i pausen i kveld, og hadde dratt for en time siden hvis det var jeg røk ut, skyter Linnéa Myhre inn.

Irvoll var imidlertid litt skuffet over at all den harde treningen ikke hadde gitt utslag på vekten.

–Helsike heller. Alle som har vært med har gått ned 10 kilo, mens jeg ser ut som en Bratwurst ennå. Jeg er veldig skuffet over disse kiloene altså, sier hun til VG.

LETTET: Linnea Myhre priset seg lykkelig over at det ikke var hun som måtte forlate dansen i kveld. Fam Irvoll tok det hele med et smil, og konstaterte at det var et underholdningsprogram, ikke et verdensmesterskap i dans. Foto:,

– Betydde så mye å komme videre

Myhre innrømmer at det var viktig for henne å komme videre i dagens duell, selv om det var med tungt hjerte at det var venninnen Fam Irvoll som måtte forlate konkurransen.

Særlig viktig var det å få lov til å bli i dansen, ettersom Myhre i kveld gjorde en ekstra innsats for å smile og se ut som hun hadde det gøy, noe som også ble vel tatt imot av dommerpanelet.

– Hvis jeg hadde røket ut etter det, skulle jeg tatt tilbake alle smilene mine. Da hadde ikke Norge fått sett noen flere smil fra meg hvertfall, sier Myhre.

Dommerne var ikke helt enige i hvem som fortjente mest å bli i konkurransen. Både Gyda Bloch Torsen og Trine Dehli Cleve la vekt på at Linnéa Myhre har hatt en enorm personlig utvikling i løpet av konkurransen, men mens Block Torsen ønsket å se Myhre videre, mente Dehli Cleve at Fam Irvoll fortjente plassen mest.

VGs danseekspert

Svenske Christer Tornell har vært et fast medlem av dommerpanelet siden 2007, men i høst tar han en velfortjent pause fra TV-skjermen. Det betyr likevel ikke at Tornell skal legge engasjementet sitt på hyllen – snarere tvert imot:

I høst er han VGs danskeekspert, og vil med det trille terning på alle deltagerne og svare på spørsmål fra nysgjerrige VG-lesere i VG Direkte.

I tillegg til Tornells ekspertise vil dommerpanelet få en helt spesiell gjest i kveld. Tidligere «Skal vi danse»-vinner og programleder Kristian Ødegård gjør nemlig comeback som gjestedommer.

– Jeg kommer til å være streng, men urettferdig, gliser Ødegård, og fortsetter:

– Jeg tror det kommer til å bli en kveld hvor noen sliter litt ekstra, for det er to veldig vanskelige danser.

André Villa rørte dommerne

Sistemann ut på parketten under kveldens «Skal vi danse» var André Villa og hans dansepartner Maria Sandvik.

Tidligere lørdag skrev VG om nær døden-ulykken som endret André Villas syn på livet.

Dette hadde motocrosskjøreren latt seg inspirere av i kveldens wienervals, som både rørte og imponerte dommerne.

– Hvis du klarer å håndtere motorsykkelen din slik du håndterer partneren din, så kommer du aldri til å falle, sier en tydelig rørt Ferraz.

7+7+8+8

Christer Tornells dom:

En helt utrolig holdning i starten har dette sjarmerende vesenet André. Helt praktfulle linjer i kroppen, men det flyter litt av og på i wienervalsen. Den skal være som vinden og der er det mer å hente. Men at en crossfører kan prestere dette på parketten er helt ekstremt, sier en som bare må vaske vekk alle fordommer om hvem som kan og ikke kan danse.

Poeng: 8

André Villa og Maria Sandvik Foto: TV 2,

Utfordrende kjole

Caroline Berg Eriksen, eller «Fotballfrue», som mange kjenner henne som, stilte i kveldens frekkeste kjole. Med åpen rygg, glitrende front og fjærskjørt imponerte hun dommerne stort.

– Nå gjorde du det samba handler om; du langde show og skapte liv i rommet, sier Gyda Bloch Torsen.

– Kveldens beste samba så langt, konstaterer Trine Dehli Cleve.

Dommernes poeng: 8+8+8+8

Christer Tornells dom:

Caroline er så vakker å se på. Hun er på plass og sier det samme som Trine. Endelig. Hun turte å komme ut mye mer enn tidligere. Noe litt nøling et par steder men tror jeg bare overser det meste av det i kveld når hun nå har prestert en samba det koker om.

Poeng: 8

Caroline Berg Eriksen og Kai Andre Lillebø Foto: TV 2,

Kveldens høyeste poengsum

Agnete Kristin Johnsen ønsket at kvelden skulle være en hyllest til musikken, og forteller at mye forandret seg etter at hun deltok på Melodi Grand Prix Junior og vant med låten « Oro jaska beana» med bandet The BlackSheeps, i 2008.

Sammen med partneren Egor Filipenko danset hun en minneverdig wienervals som fikk fram følelser hos dommerne.

– Egor, for en jobb du gjør, skryter Tony Ferraz.

Dommernes poeng: 10+10+9+10

Christer Tornells dom:

Hyllest til musikken klarer denne vakre dame uten problemer. Jeg synes også hun klarer å hylle seg selv i dansen. Hun fyller rommet helt nydelig og uttrykker hvert sekund i dansen. Hun står veldig bra over bena. Og lever rett og slett drømmen sin.

Poeng: 10

Agnete Kristin Johnsen og Egor Filipenko Foto: TV 2,

Humorinspirert

Zahid Ali og Alexandra Kakurina danset en humoristisk samba til slageren Macarena, og fikk publikum til å reise seg og danse med.

Ali stilte for øvrig i en fargerik grilldress for anledningen.

– De rakk ikke å finne kostyme til meg i dag, så jeg måtte ha på meg mine vanlige klær, sa Zahid Ali til VG før dansen.

Han fortalte han hadde latt seg inspirere av et år som har betydd spesielt mye for han.

– Et av de fineste årene jeg har hatt var året jeg gikk på folkehøyskole. Fram til jeg var 17 år gammel trodde jeg du måtte bli klovn hvis du skulle jobbe med humor

Dommernes poeng: 5+4+5+4

Christer Tornells dom:

Han er jo ikke redd for å lage show denne humormannen. Han tørr, han trener og prøver så godt han kan. Og gøy blir det. Men sambaen fikk jeg lete litt etter. Noe er der men det mangler fremdeles en del grunntrinn og det blir show og ikke konkurranse. Liker mannen så jeg håper at han jobber videre med teknikk og show sammen.

Poeng: 4

Zahid Ali og Alexandra Kakurina Foto: TV 2,

Følelsesladet wienervals

Line Verndal og Glenn Jørgen Sandaker leverte en strålende dans, med amerikansk inspirasjon.

Dommerne lot seg imponere stort, og Verndal og Sandaker tok med det kveldens ledelse.

– Det var nydelig å se på! Når du har en historie å fortelle så blomstrer du på parketten, sier Dehli Cleve.

Dommernes poeng: 9+9+9+9

Christer Tornells dom:

Så deilig å se spillet mellom dem. De gir oss en historie. Romantisk! Og jeg elsker det. Og hun er så helt på plass i kroppen og over ben. Senk skuldrene som blir med opp noen ganger. Men dette var meget bra.

Poeng: 9

Line Verndal Foto:,

Inspirert av skrivingen og den vanskelige tiden

Forfatter og blogger Linnéa Myhre og Alexander Svanberg danser i kveld en gledesfylt samba. Myhre har imidlertid latt seg inspirere av en tung og vanskelig periode i livet sitt.

– Jeg ble syk da jeg var 15 år gammel, og det har preget meg som person veldig mye. Siden jeg ga ut boken min har jeg følt meg oppe hele tiden, istedenfor at det alltid gikk i daler.

Vi er vant til å se 24-åringen med et alvorlig ansiktsuttrykk, mens i kveld smilte hun og sang med på sangen under hele dansen, noe som også ble godt lagt merke til av dommerne.

– Jeg har jobbet hardt med det, og det er godt å få litt skryt for det, sier Myhre etter dansen.

Dommernes poeng: 6+6+6+7

Christer Tornells dom:

Linnea har noen flotte sambamoves innimellom. Og hun begynner å smile til tider. Herlig! Det jeg savner litt er akkurat det at hun prøver å ta egne initiativ som damen i sambaen skal gi illusjon av å gjøre. Mannen skal være nødt til å ta henne tilbake. Men hun viser på flott sambagroove til tider.

Poeng 6

Linnea Myhre og Alexander Svanberg Foto: TV 2,

Dedikerer dansen til kona

– Kona mi overrasket meg stort og arrangerte en fornyelse av vårt ekteskap på Maldivene i 2010. Anita har vært fantastisk til å støtte meg når jeg har hatt det tungt, og det har knyttet oss sterkt sammen som par, sier Idar Vollvik om hva som har vært inspirasjonene til kveldens wienervals.

Vollviks partner Anette Stokke danser i kveld med brist i et ribbein, imot legens anbefaling, etter at hun ble skadet under et løft på torsdagens trening.

– Du har vokst og vokst og blomstret og blomstret. Det var helt nydelig, Idar, sier en tydelig imponert Gyda Bloch Torsen.

– Jeg er like forelsket etter 18 år, sa Vollviks kone Anita Vollvik fra tribunen etter den rørende dansen.

Dommernes poeng: 7+7+8+7

Christer Tornells dom:

Nydelig start på denne wienervalsen. Og rørende avslutt. Selv at det skurret litt her og der i valsen så var dette hans beste dans så langt. Følelser han viser og måten han tar in dansen på og formidler sammen med Anette var helt fantastisk. Og det å ha brist i ribbein som Annete har er en utrolig påkjenning. Og vi så ikke et spor av det.

Poeng: 7

Idar Vollvik og Anette Stokke Foto:,

Gangster-Heimly

Per Heimly stilte på parketten i hettegenser, men slet litt med å «få frem samba-stumpen sin», som han så fint sa det. Dommerne var ikke like imponerte nå som ved kveldens første samba-innslag.

En som imidlertid lot seg imponere var kveldens gjestedommer.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se Per Heimly skulle gjøre noe slikt som det jeg ser i dag, og jeg synes det er helt konge å se på, sier Kristian Ødegård.

Dommerne var likevel ikke helt misfornøyde, og ga paret følgende poeng:

6+6+6+6

Christer Tornells dom:

Per er veldig av og på i denne sambaen. Blir litt ukoordinert til tider. Alltid stødig når det kommer til løft og partner. Han klarer ikke helt å binde sammen trinnene. Blir litt for mye for Per denne uken. Han imponerer over fokuset på Therese men eller faller sambaen hans litt sammen dessverre.

Poeng: 5

Per Heimly og Therese Cleve Foto: TV 2,

London-inspirert

Neste mann ut var Fam Irvoll og hennes partner Tom Erik Nilsen. De danset kveldens første wienervals. Hun hadde hentet inspirasjon til dansen fra tiden hun bodde og gikk på designskole i London.

– Du er nydelig, men det mangler litt på tyngden. Senere må du jobbe mer med knærne og anklene, og få mer flyt over gulvet, sier dommer Trine Dehli Cleve.

– Jeg synes det var overraskende bra, men ønsker meg mer bevegelse i overkroppen, sier dommer Tony Ferraz.

Dommernes poeng: 7+7+6+7

Christer Tornells dom:

Fam en som en deilig konfektkake som dukke. Hun er leken og innovativ i wienervalsen. Hun forteller noe sammen med Tom-Erik og Que Sera Sera. Enig med Trine at hun mangler litt bruk av gulvet og mister litt kontrollen over fokuset innimellom. Nydelig å se på er hun i alle tilfeller så her er det bare å jobbe videre med å bli venn med dansegulvet.

Poeng: 6

Fam Irvoll som ballerina, sammen med partner Tom Erik Nilsen. Foto: TV 2,

Førstemann i ilden

Først ut på parketten i kveld er en av konkurransens forhåndsfavoritter; Roar Strand og hans dansepartner Nadya Khamitskaya. De vrikket hoftene og ristet på rumpene i en het samba.

Strand er kledd i en stram paljettskjorte med lav splitt for anledningen.

– Your hips don't lie, skryter dommer Gyda Bloch Torsen.

Dommerne ga følgende karakterer til Roar Strand og Nadya Khamitskays samba:

8+7+8+8

Christer Tornells dom:

Har en naturlig måte å bevege seg på. Shadow rolls, hvor Roar er som en skygge bak Nadya, synes jeg kanskje kunde gått litt mer i ytterpunkter. Hoftene var det ikke noe i veien med. Myke og deilige til tider. Bounce action den typiske for Samba var veldig god til tider og litt forstykker bounce til tider. Men dette var absolutt en god start på kvelden.

Poeng: 7

Roar Strand og Nadya Khamitskays Foto: TV 2,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder