Paul ute av «Stjernekamp»

Paul og Raylee fikk færrest stemmer

VG anmeldte låt for låt

UTE: Paul Hansen måtte forlate artistprogrammet fredag. Han sier det blir både rart og litt deilig at sirkuset er over. Foto:Trond Solberg,VG

VGs anmelder om Reidun: – Hvem pokker skal slå henne?

FORNEBU (VG) Artistene måtte kaste seg ut i både 2000-tallspop og musikalsjangeren på samme kveld.

Artikkelen er over fem år gammel

I forrige uke var det Mohammed «Mo» Abdi Farah (21) som måtte forlate «Stjernekamp». Mo fikk terningkast én fra VGs anmelder for sin opptreden i sjangeren opera.

I sjangrene 2000-tallspop og musikal var det Paul Hansen som trakk det korteste strået.

– Nå var det min tur, og det føles helt greit. Jeg hadde ikke trodd jeg kom til å nå så langt, sier Paul Hansen til VG etter at det ble klart at han måtte forlate artistprogrammet.
Han forteller at «Stjernekamp» har gitt ham flere overraskelser. For eksempel hadde han ikke trodd at sjangrene hiphop og musikal var de han skulle få best tilbakemeldinger på.

– Hvem vet, kanskje det frister til gjentakelse og at musikaler er det neste, sier Hansen.

Gjennom hele perioden har artisten hentet mye støtte fra kjæresten.
– Jeg skylder henne en stor takk. Hun har hjulpet meg gjennom hele prosessen.

Fredag kveld voktet VGs anmelder Stein Østbø artistene med argusøyne og trillet terning forløpende. Les hans dom her! Er du enig med VGs anmelder? Diskutér i kommentarfeltet under saken!

1. Paul: «Viva la vida» av Coldplay

– I det store og det hele syns jeg nørden viste seg godt frem da du hoppa og spratt rundt her, sier gjestedommer Bertine Zetlitz.

– Det er kanskje litt nølende, sier Thomas Felberg.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

– Paul har jo nesten en bedre stemme enn Chris Martin, men han mangler fullstendig Coldplay-vokalistens scene-aura, dansesteg og naturlige tilstedeværelse. Paul forsøker seg også på Martins karakteristiske småjogging, uten å imponere med troverdighet. Men vokalt er dette minst like bra som originalen.

2. Reidun: «Chandelier» av SIA

– Det er en utrolig innsats fra din side, sier Bertine Zetlitz,

– Det er en helt utrolig vanskelig sang. Det var helt, helt fantastisk, sier dommer Mona B. Riise tydelig imponert.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 5 prikker

– Modig å velge en låt fra et fenomen som egentlig ikke vil være pop-stjerne, fremført av en norsk kvinne som har ambisjoner om å bli det. Reidun tar selvfølgelig de vokale utfordringene med letthet, og enda viktigere; hun får frem desperasjonen som ligger i låten på en overbevisende måte. Reidun bommet på hiphop, men i resten av Stjernekamp-programmene har hun vært… vel, en stjerne uten kamp.

Reidun Sæther. Foto:Trond Solberg,VG

3. Raylee: «Diamonds» av Rihanna

– Av og til blir det litt flatt vokalmessig, men allikevel er det ikke gæærnt, sier Thomas Felberg.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

Norskprodusert (Stargate) verdenspop her! Jeg sitter nok litt igjen med en mild karaoke-følelse der det er lov å komme med noen personlige stemmesignaturer innimellom. Raylees versjon er for så vidt plettfri, men maskinmessig. Det aller beste er vel at hun endelig klarer å skjule hvilke små, fremdeles ungdommelige svakheter hun har i stemmen. Har hun hugget inne i neste forsøk, går Raylee kanskje videre i kveld også.

Raylee. Foto:Trond Solberg,VG

4. Nora: «Am I wrong» av Nico & Vinz

– Jeg koste meg veldig. Det er utrolig kult at du valgte en norsk låt. Jeg er stolt av gutta fra Holmlia, og nå er jeg stolt av Nora fra Gjøvik. Det var herlig inspirerende, sier dommer Mona B. Riise.

– Jeg følte at du mistet litt av nervøsiteten, sier Bertine Zetlitz og legger til at det hele ble veldig riktig.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 2 prikker

Er det sleipt å velge Norges mest suksessrike låt noensinne etter a-ha? Det er iallfall dristig, med all feelgood-energi som Nico og Vinz har lagt ned i denne låten, ikke minst hver gang de fremfører den. Og her bommer Nora kapitalt. Den lekne, afrikanske Holmlia-/Lambertseter-elegansen er fullstendig fraværende, det er så vidt Nora husker å smile. Det hjelper ikke å synge rent når du ikke har noe å tilføre en låt.

Nora Jabri. Foto:Trond Solberg,VG

5. Jørn: «Crazy» av Gnarls Barkly

– Det var skikkelig skummelt å måtte lære Jørn å synge pop. Fordi du er så sterk er det lett å lure låten dit du helst vil være. For mine ører ble det litt for baktungt, men det er fint. Herlighet, sier Bertine Zetlitz.

– Jeg syns det var en bra gjennomført versjon, men det var kanskje ikke direkte popmusikk, sier Thomas Felberg.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

Jørn er en slu rev og velger låter som passer veldig godt inn med stemmen hans. Og de låtene som ikke nødvendigvis er så god match, tilpasser han stemmen til. Her trekker han blueselementene som han elsker så sterkt maksimalt ut av stemmebåndene og gjør kveldens hittil mest personlige tolkning av en totusentalls-hit. Likevel er trekk-kraften vekk fra originalen i seigeste laget: Jørns versjon rekker ikke helt frem til verken hjertet eller underlivet, men stuper og treffer kneskålene i stedet.

Jørn Hoel. Foto:Trond Solberg,VG

Neste sjanger ut er musikal. Gjestedommer og mentor er Heidi Gjermundsen Broch som kommer rett fra forestilling på Det Norske Teatret.

6. Paul: «Your song» fra Moulin Rouge.

– Dette gikk veldig, veldig bra, sier Gjermundsen Broch.

Jeg var skeptisk til denne låta, jeg syns du klarte å tilføre noe, sier Mona B. Riise som er glad for at skuespillet på scenen virket ekte.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 5 prikker

Denne Elton John-klassikeren er straks 45 år gammel og ble på langt nær skrevet for en musikal, menmen. Som musikal-innslag er den noe forandret i starten, men temmelig identisk i resten av nummeret. Paul går helhjertet inn i rollen som musikal-skuespiller og er faktisk bedre som nettopp skuespiller enn sanger denne gangen. Begge deler funker flott, de flørtende dansestegene også. «Skal vi danse?» neste?

Paul Hansen. Foto:Trond Solberg,VG

7. Reidun : «Climb ev'ry mountain» fra Sound of Music

– Du synger veldig fint. Du klatrer over det fjellet lett, sier Thomas Felberg.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sier Gjermundsen Broch, og avslører at hun iblant tar stemmetimer hos Reidun.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 6 prikker

Musikalens svar på Liverpool-fansens nasjonalsang, “You’ll Never Walk Alone”. Eller musikalens svar på Elvis’ kraftanstrengelse «An American Trilogy». En låt som aldri slutter å stige i intensitet, eventuelt klatre over regnbuen, for å bruke konteksten ti «Sound Of Music». Og skreddersydd for en stemmeprakt som Reiduns. Hver eneste gang klarer hun å holde tilbake akkurat der hun skal, det er mesterlig. Reidun vet at hun kan synge de fleste internasjonale stjerner av scenen bare ved å trekke pusten, og hvem pokker skal slå henne i Stjernekamp etter dette?

Reidun Sæther. Foto:Trond Solberg,VG

8. Raylee : «All that jazz» fra Chicago

– Det var veldig overbevisende. Når du spiller skuespill er det altså så overbevisende Raylee, sier Mona B. Riise og legger til at hun ble dratt med til en annen verden.
– Denne låta krever egentlig mer erfaring og alder, men tenk å dra dette i land da man er på din alder, sier Heidi Gjermundsen Broch til 17 år gamle Raylee.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

– Raylee drar veksler på sin r&b-tilnærming til pop-karrieren i dette show-nummeret som dessverre mangler en god dose sensualitet som det bør ha. Og det er kanskje like greit når det dreier seg om en 17-åring. Men Raylee danser bra, uten at det virker helt gjennomført fra hennes side. Og stemmen blir verken bedre, røffere eller mer sensuell ved å legge den i gurgle-leie. Raylee er Stjernekamps evige bevis på et ennå uforløst talent, virker det som.

Raylee. Foto:Trond Solberg,VG

9. Nora: «Don't cry for me Argentina» fra Evita.

– Jeg er veldig imponert, sier Heidi Gjermundsen Broch som selv har spilt musikalrollen.

– Her gjør du en av dine beste vokalprestasjoner i "Stjernekamp", sier Thomas Felberg.

– Du har vokst så utrolig mye fra starten. Jeg blir så glad da jeg ser deg, sier Mona B. Riise, som ikke klarer å holde tårene tilbake. Også Nora selv brast i gråt over applausen og responsen fra publikum og dommere. Hun klarte ikke å svare på spørsmålene fra programlederen fordi hun ble så rørt.

Til VG utdyper hun etter programmet at det hele ble en veldig emosjonell affære.
– Det går ikke an å beskrive den følelsen jeg har nå. Jeg er så glad og så emosjonell. Denne sangen betyr veldig mye for pappa, og det er kanskje først de siste årene jeg har forstått hva teksten handler om. Jeg er sikker på at han er veldig stolt nå, og at jeg har mange ubesvarte anrop på telefonen, sier hun.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 6 prikker

– Please cry for Nora, Madonna! Dette er Noras desidert beste fremføring til nå i Stjernekamp. Åpningen er knallsterk; følelsene kan leses helt ut i Noras fingertupper og hun synger både behersket og klokkeklart – dette er en musikal-stjerne in spe! Det er åpenbart at hun føler seg veldig hjemme i genren, i låten og sikkert i hele «Evita». Det er ingen hittil i kveld – knapt nok i hele Stjernekamp - som har våget å frasere så inderlig, personlig og sterkt som Nora – fullklaff!

Nora Jabri. Foto:Trond Solberg,VG

10. Jørn: «Shake your tail feather» fra The Blues Brothers.

– Dette var akkurat det jeg trengte nå! Jeg trodde ikke jeg skulle få se Jørn Hoel gjøre dette noen sinne, sa Mona B. Riise.
– Jeg syns dette funka. Du kommer ut og tar scenen. Dette var kjempekult, sier Thomas Felberg.

VG-anmelder Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

– Jeg er ikke altfor imponert over Jørn i kveld – i dette nummeret blir han rett og slett litt for konsentrert i en genre han egentlig behersker. Eller er det fordi vi så godt husker den fantastiske scenen med Ray Charles i denne filmen? Dessuten er det jo også en del twist-bevegelser å huske på – kanskje uvant for Jørn, men halefjæra skal shakes her! Og det skjer ikke akkurat spontant. Mer morsomt enn direkte bra, og iallfall en dypfølt takk for at Jørn droppet de svarte solbrillene som vanligvis kompletterer bluesbrødre-dressen.

Jørn Hoel. Foto:Trond Solberg,VG

Les også

 1. Eddie Guz ute av «Stjernekamp»: – Jeg leverte bra

  Det var «Mo» og Reidun Sæther som imponerte mest under country-kvelden på «Stjernekamp», mens Raylee fikk laveste…
 2. Skorgan etter «Stjernekamp»-exiten: – Jeg er lettet

  Nå ser artisten frem til å kunne konsentrere seg om egne prosjekter.
 3. Lars-Erik ute av «Stjernekamp»

  Blåseinstrumenter, paljettkjoler og tversoversløyfe. Det svingte til tider virkelig under «Stjernekamps» storband-fest.
 4. «Stjernekamp»-Reidun overrasket pappa

  Pappa Erling (64) er Reidun Sæthers desidert største fan. Nå viser hun sin takknemlighet på en helt spesiell måte.
 5. Silya til Unni Wilhelmsen: - Jeg er så fan!

  FORNEBU (VG) Fjorårets «Stjernekamp»-vinner Silya roser Unni Wilhelmsen for hennes tolkning av Beatles-låten «Helter…
 6. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

  Kvelden de har fryktet er her: deltakerne må bryne seg på hiphop-sjangeren under kveldens «Stjernekamp».
 7. VGs Stein Østbø anmelder «Stjernekamp»-deltakerne

  Mo endte kvelden med årets dårligste terningkast fra VGs anmelder og måtte forlate Stjernekamp.
 8. Syk Unni Wilhelmsen først ut av «Stjernekamp»

  VGs anmelder ga Mo høyeste terningkast og mente han reddet kvelden, mens Eddie Guz er på grensen til pinlig.

Mer om

 1. Stjernekamp

Flere artikler

 1. Raylee ute av «Stjernekamp»: – Det er kjipt

 2. Jørn Hoel ute «Stjernekamp»: – Hadde aldri trodd jeg skulle nå så langt

 3. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

 4. Nora vant «Stjernekamp»: – Det er uvirkelig!

 5. Syk Unni Wilhelmsen først ut av «Stjernekamp»

 6. Nora og Reidun i «Stjernekamp»-finale

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder