VANT FØRSTE KAMP: Det var Matalahod-laget som gikk av med seieren under tidenes første Robinsonkamp på TV 2 søndag kveld. Kristine Celeste Myhrehagen ble førstemann ut av konkurransen. Foto:TV 2,

Rekordtall for «Robinsonekspedisjonen»

Men taper søndagen mot NRKs «Hvem tror du at du er»

TV 2-premieren av «Robinsonekspedisjonen» ble pent mottatt av det norske folk: Søndagens program samlet rekordmange seere foran skjermen, men det er langt opp til NRKs «Hvem tror du at du er?» som går samtidig.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Søndag kveld ble «Robinsonekspedisjonen» sett av 564.000 mennesker på det meste, og snitt fikk hele 480.000 seere med seg premieren. Dette gir programmet en markedsandel på 36 prosent.
Med andre ord har TV 2 ingen grunn til å være misfornøyde med sin nye realitysatsning. «Robinsonekspedisjonen» har nemlig aldri fristet flere seere enn dette, noensinne.
– Dette er fantastiske tall for TV 2. Den forrige rekorden er fra 2010, da TV3 hadde 454.000 seere på premieren, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i en pressemelding.
Les VGs anmeldelse: Robinson revitalisert

Nordstoga for 887.000

Konkurransen på søndagskveldene er imidlertid tøff for TV2. Hos NRK har «Hvem tror du at du er?» – med sendestart et kvarter etter «Robinsonekspedisjonen» – helt siden nyttår samlet jevne og stabilt gode seertall.

Søndag kveld var det 887.000 som fulgte artisten Odd Nordstoga til Rissa, Asker og Paris i fotsporene til sin berømte oldefar, forfatteren Johan Bojer.

GODT SETT: Odd Nordstoga jaktet på historien om sin oldefar, forfatteren Johan Bojer, i søndagens «Hvem tror du at du er». Det fenget tv-seerne. Foto:Jan Petter Lynau,VG

«Hvem tror du at du er?» er en av denne vårens store tv-suksesser, selv om den kanskje ikke er så omtalt i skyggen av mange andre store satsninger, mener analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Blir ny «Robinson»-runde

TV 2 har åpenbart fått smaken på Robinson-programmet: Nå søker kanalen etter deltakere som vil være med på en ny sesong av ekspedisjonen.

– Vi er godt i gang med forberedelsene til en ny sesong som kommer til å bli spilt inn på forsommeren. Med slike seertall på premieren, er jeg trygg på at dette konseptet vil leve lenge på TV 2, sier Nakken.

Det er ikke nemlig ikke så lenge siden TV 2 bestemte seg for å adoptere «Robinsonekspedisjonen» fra konkurrentene i TV3. Kanalen overtok rettighetene til å vise programmet i fjor, og kjøpte samtidig en ferdig innspilt sesong. Programdirektør Jarle Nakken er svært fornøyd.

– Vi har brukt flere måneder på å klippe dette sammen til resultatet vi fikk se i går kveld. Vi har ønsket å gi dette en sterk TV 2-profil, og føler vi har lyktes godt, sier han i nevnte pressemelding.
Les også: – «Robinson»-oppholdet endret mitt liv (krever innlogging)

Solid TV-helg

Ellers kan NRK glede seg over to programmer som passerte millionen i helgen; «Nytt på nytt» med 1.14 millioner seere og «Mesternes mester» med 1.07 millioner.

Det er også verdt å merke seg at nasjonen er opptatt av VM i alpint. Hele 952.000 fulgte Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansruds utforløp, mens 928.000 fikk med seg Jansruds gledelige sølvmedalje i superkombinasjonen.
TV 2 har også hatt flere fine tall denne TV-helgen. Etter et par nedturer de siste ukene, sanket Thom Hells kveld i «Hver gang vi møtes» hele 591.000 seere på lørdag. «Mitt dansecrew» samlet derimot bare 336.000 TV-tittere, noe som er en nedgang fra forrige uke, hvor 375.000 fikk med seg Stian Blipps danseprogram.

«Senkveld» holder imidlertid stødig, solid kurs – 675.000 seere benket seg foran fredagens program. Hos konkurrenten NRK kunne «Skavlan» notere seg for 908.000 seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder