KLARE: Stian Blipp og dommerne Tone Damli Aaberge, Esben Selvig, Kurt Nilsen og Gunnar Greve gleder seg til «Idol»-sendingene starter, og de har troen på årets deltakere. Foto:Roger Neumann,VG

Tone Damli: - Har luket ut deltakere i etterkant

I dag starter «Idol», og selv om Tone Damli Aaberge ikke bestemte hvem som fikk gullbillett, har hun fått bestemme i etterkant og luket ut de hun ikke likte.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Etter auditionrundene i Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Oslo er dommerpanelet klare for å finne Norges neste superstjerne i den åttende sesongen av «Idol». På mandag starter sendingene av programmet fra Oslo, og ifølge dommerne er det masse å glede seg til.

– Jeg synes det har vært veldig bra. Når jeg sitter her nå husker jeg ekstremt mange, for de hadde noe særegent ved seg. Allerede nå ser jeg for meg noen finalister, sier Damli.

Tvilte på egen dømmekraft

På det verste sendte dommerne videre 17 stykker på rad.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde, sier Kurt Nilsen før Damli legger til:

– Da ble vi også veldig frustrerte, for da begynte vi å tvile på vår egen dømmekraft.

Tone Damli, Gunnar Greve, Kurt Nilsen og Esben «Dansken» Selvig er dommere for andre året på rad, og de er blitt en liten familie. Etter audition-runden i Bergen måtte popidolet ta en pause fra programmet etter at hennes datter Billie kom til verden i slutten av april.

Da steppet Margaret Berger, Tuva Syvertsen og Annie for å velge ut hvilke som skal være med i kampen. Damli er fornøyd med de som guttene og vikarene har sendt videre.

– Tones vikarer har hatt veldig forskjellig smak, og de ser etter forskjellige ting. Så vi har sikkert fått en større variasjon på deltakerne - og jeg tror det kan være en styrke for resten av reisen. Det blir jo også gøy for Tone å se hva vi har sendt videre, sier Selvig før Damli selv svarer:

– Det gikk veldig greit, fordi jeg stolte på at de ville sende de beste videre.

Det var ikke alle som guttene og vikarene sendte videre som Damli var like fornøyd med, men det har hun ordnet opp i.

– Det er alltid noen merkelige som går videre, og som man tenker at kanskje ikke burde være med. Men de har jeg luket ut i etterkant, smiler hun.

Liker ikke flørting

På veien mot å oppdage skjulte talenter rundt omkring i landet, finner de fort ut hva de liker og ikke liker i en audition. Damli hater nemlig at ungguttene flørter med henne.

– Når 16 år gamle gutter kommer inn, blunker og sender slengkyss til meg, så blir jeg bare kvalm. Det funker bare ikke.

Det er dog ikke verre enn det Nilsen måtte oppleve under en audition i Stavanger, kan gjengen fortelle. Nilsen ble ganske satt ut da en deltaker fridde til ham.

– Herregud, det hadde jeg glemt, sier Nilsen.

Nilsen sa ja til at hun skulle gå videre, men nei til frieriet.

Tårer og latter

Dommerne og Blipp, som er programleder, kan fortelle at de har hatt det veldig gøy under auditionrundene, og Greve får mye av æren.

– Det har vært mye mat-metaforer fra Greven, sier «Dansken».

Under en audition skulle Greve fortelle hvor bra han synes det var, og begynte på en metafor om at auditonen var en kopp med brunsaus, med en dæsj creme fraiche. Det gikk ikke helt som planlagt.

– Det var legendarisk, sier Nilsen før hele gjengen bryter i ut latter og Greve gjemmer ansiktet i hendene.

– Jeg satt der og tenkte: «Hvor ble du av nå?», ler Nilsen, før Greve selv forsøker å forklare hvor han skulle:

– Jeg skjønte den ikke selv. Du tenker at, «denne har jeg, denne blir dritbra», og så er du midt i metaforen og aner ikke hvordan du skal lande den. Da blir det creme fraiche, sier han før han legger til:

– Jeg hadde en annen fin en og, hvor jeg sa «hele det norske folk, fra Kristiansand til Lindesnes», sier han og igjen bryter gjengen ut i latter.

– Ja, det er ikke så veldig langt.. 3.5 mil liksom, sier Nilsen.

– De fleste kunne latt den passere, men disse lar jo ikke det skje, smiler Greve.

Les også

Mer om

 1. Idol
 2. Tone Damli Aaberge

Flere artikler

 1. Greve: - Det har vært
  et mål å lage mindre drite-ut-TV

 2. Thomas blir sammenlignet med Kurt Nilsen – med Nilsen tilstede

 3. Nesten 500.000 så «Idol»-åpningen

 4. «Idol»-Emilie om morens bortgang:
  – Føler nærhet til henne når jeg synger

 5. Slik var det å se bestevenninnen ryke ut av «Idol»

 6. Tara flashet magen og sjarmerte dommerne i senk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder