TRILLER TERNING: Eirik Søfteland, Nadya Khamitskaya, Kim Daniel Sannes og Elena Bokoreva Wiulsrud skal alle vurderes av Mona Grud (t.v) Foto: Trond Solberg og Kristian Helgesen/VG
TRILLER TERNING: Eirik Søfteland, Nadya Khamitskaya, Kim Daniel Sannes og Elena Bokoreva Wiulsrud skal alle vurderes av Mona Grud (t.v) Foto: Trond Solberg og Kristian Helgesen/VG

Mona Grudt gir terningkast seks

TV

Superfinale-vinneren (42) gir Kim-Daniel Sannes (27) full pott i «Skal vi danse»-finalen.

Publisert: Oppdatert: 24.11.13 00:13

Mens finalistene Kim Daniel Sannes og Eirik Søfteland svinger seg på parketten sammen med sine dansepartnere skal Grudt, tidligere superfinale-vinner, vurdere underholdningsverdien i dansene for VG.

Her er Grudts terningkast:

Eirik Søfteland og Nadya Khamitskaya danser cha cha:
- Eirik har fått æren av å åpne kveldens finale, og det er danseEirik som underholder i kveld. Han ser trygg ut på gulvet, og det ser ut som han digger å by på seg selv. Det er hete blikk, mye hoftevrikk og kjappe bein. Denne cha cha´n likte jeg! Bra start!

Kim-Daniel Sannes og Elena Bokoreva Wiulsrud danser cha cha
- Hvem er danseren her egentlig? Kim-Daniel har det i hele kroppen, og for meg ser det ut som han har danset selskapsdans hele livet. Jeg er bare så utrolig imponert! Dette var underholdende og jeg har fremdeles lyst til å danse med Kim-Daniel.

Begge parene danser en selvvalgt dans.

Eirik Søfteland og Nadya Khamitskaya danser quickstep
- Det er ikke bare bare å skulle gå fra en flørtende cha cha til en glad og lystig quickstep, men Eirik glir godt inn i de fleste roller. Det bor nok en skuespiller i den gutten. Dette var søtt på mange måter, og dansemessig helt topp, men jeg forsto ikke helt greia med bjørnedrakten.

Kim-Daniel Sannes og Elena Bokoreva Wiulsrud danser tango
- Det er helt klart aller mest gøy å se Kim-Daniel i latindans, men av standarddansene er nok tango den som kler ham best. Dette var en utrolig stilfull tango, og med rykk og flikk på hodet, ser det ut som Kim-Daniel får ut den energien han trenger å få ut. Nå gleder jeg meg til showdans!

Begge parene danser sin showdans.

Eirik Søfteland og Nadya Khamitskaya danser showdans
- Hva har du under kilten Eirik? Dette startet utrolig stemningsfullt, og jeg elsker musikken fra «Braveheart». Kult at tempoet økte halveis i dansen og jeg likte kombinasjonen med fekting og drama. Eirik kunne glidd rett inn i filmen «Braveheart», og nå kommer det kanskje tilbud fra Hollywood? Takk for dansen Eirik!

Kim Daniel Sannes og Elena Bokoreva danser showdans
- Ah, for en opptur! Kombinasjonen Michael Jackson og Kim-Daniel er så absolutt noe jeg kunne sett mer av. For en avslutning på høstens «Skal vi danse»! Kim Daniel har imponert fra første program, og jeg er ikke overrasket over at han står her i finalen - og muligens også vinner. Men det er ikke avgjort ennå for det er utrolig jevnt!

Grudts helhetsvurdering av kvelden

- Eirik startet med en het cha cha med mye innlevelse og intense blikk, for så å dukke opp i bjørnedrakt og sprette rundt i en søt quickstep. Det er ingen tvil om at Eirik er en entertainer og han har har så absolutt blitt en dyktig danser. Jeg var spent på hva han kom til å finne på i showdansen, for han har vist seg å mestre mange temaer. Braveheart var midt i blinken for Eirik, særlig fordi han har et utseende som kunne vært tatt rett ut av filmen. Det ble en showdans med mye action, og dansen ble avbrutt av sverdkamp og spennende kjærlighetsdrama. Jeg har latt meg underholde av Eirik i hele høst!

- Kim-Daniel kunne godt ha blitt danser om han ikke hadde satset på skuespilleryrket. Han danser med hele kroppen, helt ut til fingerspissene, og det har vært utrolig gøy å følge han i høst. Kim Daniel startet kveldens finale med en solid cha cha, og fortsatte like sterkt med en overbevisende tango. Jeg hadde høye forventninger til showdansen, og det rykket godt i dansefoten når han og Elena fremførte sine Michael Jackson- moves. Kule antrekk og meget samkjørte i en underholdende dans. Dette digget jeg!

Mona Grudts gratulasjoner til vinneren.

- Gratulerer til Braveheart-Eirik og Nadya, verdige vinnere av høstens «Skal vi danse»! Selv om Kim Daniel var min favoritt i kveld, var det en jevn kamp. Nå skulle jeg helst ha vært på finalefest og danset med dere begge to. Takk for super underholdning i høst!

Her kan du lese mer om