Solli Tangen til VG: - Tar det ikke så tungt

IKKE HELT FORNØYD: Kathrine Moholt og Didrik Solli Tangen er programledere for årets sesong av «Skal vi danse» Foto: TV 2,

Høster ris og ros for programleder -debuten

Mens kritikken hagler mot Didrik Solli Tangen i sosiale medier, slår tidligere «Skal vi danse»-programledere ring om den ferske debutanten.

 • Martine Haug Nysether
 • Jørn Pettersen
 • Sofia Storhaug

Artikkelen er over fem år gammel

Lørdag ledet Didrik Solli Tangen sin første «Skal vi danse»-sending. Det gikk ikke usett hen, og flere kritiserte hans programlederdebut i sosiale medier. Artisten tar det hele med knusende ro.

– Det er jo alltid noen som må kritisere. Kritikk blir man alltid utsatt for uansett. Jeg prøver å være mest mulig meg selv når jeg er på skjermen. Det vil alltid være noen som ikke liker deg, så det tar jeg ikke så tungt, sier Didrik Solli Tangen til VG i pausen.

Han forteller at han føler seg veldig ydmyk i forhold til TV 2 som lar han være med på en så stor satsing som «Skal vi danse» er.

– Jeg er ikke programleder eller journalist, men jeg er nysgjerrig. Jeg kjenner på det rett før sending. Klart jeg er spent. Jeg har jo et visst press på meg. Det er direktesending og dette er min første sending også, sier Solli Tangen.

– Lytt til de erfarne folkene

Komiker og TV-profil Tommy Steine var programleder for «Skal vi danse» i to sesonger. Han tror programlederrollen vil gå seg til for Didrik Solli Tangen.

– Klart man er litt stiv og keitete i begynnelsen når man aldri har hatt en slik jobb før. Jeg har møtt Didrik mange ganger, og med en gang han blir litt varm i trøyen, er han utrolig morsom. så dette kommer til å gå bra. Mitt beste råd til Didrik er at han må lytte til de erfarne folkene han har rundt seg, sier Steine.

Pia Lykke, som også var programleder for den populære dansekonkurransen, oppfordrer Didrik til å overse kritikerne. Hun er imidlertid i Stockholm for å forberede morgendagens Bigbrother-sending, og fikk dermed ikke med seg Didriks programlederdebut, men har stor tro på ham for det.

– Jeg synes Didrik er utrolig sjarmerende med masse potensial og har kjempetro på ham. Selv var jeg livredd første sending, sier hun til VG.

Også tidligere «Skal vi danse»-dommer Christer Tornell mener Tangen må få tid til å gå seg inn i rollen.

– Didrik gjør en kjempeinnsats. Man må ikke slakte nye programledere i «Skal vi danse» med en gang. Han tar over etter Carsten som fikk lov til å utvikle seg i dette konsept over et par sesonger. Nå må vi være sjenerøse å gi dette multitalent Didrik en sjanse!

Viktig å være seg selv

Programlederen legger ikke skjul på at det er viktig for ham å være seg selv, det betyr også å bruke dialekten. Også som programleder i «Skal vi danse».

- Kommer du til å se igjennom programmet etterpå?

– Ja, jeg går gjennom sendingen sammen med produsenten for å se om det er noe vi kan gjøre annerledes neste gang.

Selv om han er denne høsten er blitt «overraskende interessert i dans», som han sier, er han likevel ikke sikker på om hvordan han ville stilt seg til eventuelt å ha vært med som en av kjendisdanserne i «Skal vi danse».

- Det er i hvert fall mye mer skummelt enn å være programleder, sier Solli Tangen.

Mens Solli Tangen får støtte av tidligere «Skal vi danse»-programledere, er det flere av TV-seerne som kritiserer den ferske programlederen på Twitter.

Og hva i all verden gjør Didrik Solli-Tangen som programleder?
https://twitter.com/Steinarbjorl/statuses/505786078939586560

Premierenerver

Flere av kveldens deltagere slet med premierenerver, og det fikk seerne allerede se etter at de to første kjendisene, barne-TV-stjernen Cash King og blogger Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen, hadde fremført hver sin dans.

– Det som skjer når nervene kommer er at kroppen ikke helt responderer. Særlig hvis dette er litt utenfor egen komfortsone. Hodet og tankene er der men kroppen lever litt sitt eget liv på en måte. Litt Bambi på glattisen, oppsummerte VGs dansedommer Christer Tornell.

Kash King spydde under kveldens generalprøve, men utelukket at det skyldtes premierenerver.

– Det skyldes rett og slett at jeg gjorde noe så uvanlig som å spise en ordentlig stor og god frokost, sa han til VG.

Les også

 1. Spydde under «Skal vi danse»-generalprøven

  Barne-TV-stjernen Kash King spydde under generalprøven til kveldens «Skal vi danse»-premiere.
 2. Tornell har mest tro på danse-Agnete

  Christer Tornell (51) mener det befinner seg en ulv i fåreklær blant dansekjendisene.

Mer om

 1. Skal vi danse

Flere artikler

 1. 585.000 fulgte «Skal vi danse»-åpningen

 2. Guri Solberg erstatter Solli-Tangen

 3. Didrik Solli-Tangen ble pappa

 4. Kine Hellebust ute av «Skal vi danse»: - Et sjokk

 5. Didrik Solli-Tangen må hasteopereres

 6. Ida Maria røk ut av «Stjernekamp»

Fra andre aviser

 1. Kash King røk ut av «Skal vi danse»

  Fædrelandsvennen
 2. Tone Damli og Didrik Solli Tangen tilbake i MGP-sirkuset

  Fædrelandsvennen
 3. - Kirken er folkets rom, ikke bare de kristnes

  Fædrelandsvennen
 4. – Det blir litt bambi på isen

  Fædrelandsvennen
 5. MGP-sjefen tror han vet hvem folket vil ha som vinner

  Aftenposten
 6. Siste sending for motvillig morgenfugl

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder