Jenny Skavlan til sykehus: - Uvant og ekkelt

(VG Nett) Jenny Skavlan (26) ble fraktet til sykehus i ambulanse, og fryktet for varige mén. Nå kan du se hva som skjedde.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ulykken skjedde i USA i forbindelse med MAX-programmet «Fritt fall», hvor Skavlan og medprogramleder Daniel Franck skulle prøve seg på forskjellige Hollywood-stunts.

Etter å ha blitt trent av stuntmann Phil Tan, som også trente opp Angelina Jolie til «Tomb Raider», var det klart for opptak.

VGTV: Her går det galt for Jenny Skavlan

- Vi skulle falle fra en seks til syv meter høy bygning og lande på ryggen i en stabel pappkasser som skulle kollapse under oss. Vi hoppet og landet på ryggen, men kassene kollapset ikke. Så det var ingenting som dempet fallet, hverken for Daniel eller meg, sier Skavlan til VG Nett.

Saken fortsetter under bildet ...

VED GODT MOT: Her ligger Jenny Skavlan på sykehus etter fallet. Foto: MAX.

Ikke varige mén

Seansen ble filmet til TV-programmet, og vises i kveldens episode. Mens man ser Daniel Franck komme seg raskt, sliter Skavlan mer.

- Daniel er jo hakket mer rutinert når det kommer til fall- og landingsteknikker, så han kom seg relativt helskinnet fra det. Jeg fikk en whiplash og måtte på sykehuset, sier Skavlan.

På sykehuset måtte hun scannes for brudd, men etter fem til seks timer i sykesengen fikk hun gå hjem. Nå, flere måneder senere, har Skavlan det fint.

- Hvordan var det på sykehuset?

- Det var jo en veldig uvant og ekkel situasjon. Også er det noe med nakken, man vil ikke ha noe varige mén der. Dette var også dagen før jeg endelig skulle få noen fridager. Jeg hadde jobbet dag og natt i veldig lang tid, og hadde en enormt tempo. Så å være skadet de få fridagene i LA, var det siste jeg ville.

- Au!

- Hva gikk galt, og når skjønte du at dette ikke ble som det skulle?

- Da jeg lå på toppen av de oppstilte boksene skjønte jeg at noe hadde gått galt. Jeg hadde forestilt meg at jeg skulle ligge i et hav av pappkasser, sier hun.

- Hva var det første du tenkte da du landet?

- Au! svarer Skavlan.

- Jeg prøvde å late som alt gikk fint en stund. Jeg liker jo å tøffe meg, så jeg vil ikke gå fra beinhard stuntkvinne til grinasabb på så kort tid som jeg gjør.

Var forsikret

Hun forteller at hun også reagerte med sinne.

- Jeg var egentlig ganske sint for at de proffe stuntfolkene ikke hadde prøvehoppet. Og så skjønte jeg da at selv de proffeste ekstremsportutøverne ikke kan garantere for min sikkerhet. Så jeg ble nok litt mer skeptisk til nye «Fritt fall»-utfordringer etter det fallet.

Skavlan hadde ikke reiseforsikring gjennom jobben, men hadde heldigvis skaffet seg en solid forsikring før hun dro.

«Fritt fall» fikk terningkast fire av VGs anmelder, som imidlertid mener «skjemmende og påtrengende produktplassering trekker ned». Konfrontert med uttalelsene, sier Skavlan følgende:

- Det er utenfor min kontroll. Hele programmet er jo sponsorfinansiert, så vi er helt avhengig av sponsorene våre- uten litt produktplassering hadde «Fritt fall» ikke blitt noe av.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder