John Arne Riise trekker seg fra «Heltenes kamp»- Anette Bøe kommer tilbake

Den tøffe landskampen i TV2-programmet fikk en trist slutt
for eks-proffen. Riise måtte trekke seg fra konkurransen han hadde ambisjoner om å vinne. Inn kommer Anette Bøe for å redde den norske æren.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

«Heltenes kamp» samler seks tidligere idrettsstjerner fra Norge og Sverige som konkurrerer mot hverandre på fjerne kontinenter.

Norge har stilt med John Arne Riise, Catherine Larsåsen, Knut Holmann, Vibeke Skofterud, Espen Bredesen og Anette Bøe.

Les også: Riise vil trene Norge

DET NORSKE LAGET: Espen Bredesen, Cathrine Larsåsen, Vibeke Skofterud, John Arne Riise, Anette Bøe og Knut Holmann. Foto: TV2

Men da det drar seg til i episode fem må den tidligere Liverpool-helten John Arne Riise trekke seg, når det bare er tre nordmenn igjen på laget. Grunnen er ryggskaden Riise pådro seg da serien var i Kenya.

TILBAKE I «HELTENES KAMP»:Anette Bøe gjør retur i det populære TV-programmet. Foto: Frode Hansen VG

– Smertene i ryggen har blitt verre og verre. Jeg har vært i flere møter med legen og fått beskjed om at jeg ikke kunne fortsette. Jeg har ikke vært helt enig, for jeg hater å gi meg. Men man må ta hensyn til kropp og helse, sier Riise i programmet.

– Det er med tungt hjerte jeg må si fra meg plassen min og trekke meg fra konkurransen jeg så for meg å vinne.

Kjendis-savannen: Les anmeldelse av «Heltenes kamp»

Til VG sier Riise at han allerede etter episode tre forstod at mye skulle til dersom han skulle klare å fullføre.

TUNGT Å DRA HJEM: John Arne Riise var i kjelleren da han innså at «Heltenes kamp»-eventyret er over. Foto: TV2

– Jeg pushet meg enormt når det kom til smerte, men jeg måtte tenke fornuftig. Da Afrika-turen var over sjekket jeg meg skikkelig hos lege og fikk til svar at jeg ikke burde reise til Asia. Ikke med tanke på den jobben som måtte gjøres. Bære så tungt og gå så mye.

Riise mener det blir feil å angre i ettertid, han sier han måtte tenke fornuftig.

– Men det var jævlig kjipt! Jeg ble sterkere og sterkere i konkurransen. Jeg følte meg helt klart som en av dem som kunne vinne hele greia. For meg var det Ara (Abrahamian, svensk bryter) og Knut (Holmann) som jeg følte var de eneste som kunne utfordre meg. Å gi seg på grunn av skade er kjipt, spesielt når man føler seg som kanskje den sterkeste, sier Riise som raskt kjente på savnet av de nye bekjentskapene han hadde fått i programmet.

– En nydelig opplevelse, men skulle ønske jeg kunne fullført og vunnet hele konkurransen.

Riises exit får endringer for programmet.

– En erstatter kommer inn. Anette Bøe, som var den siste norske som røk ut, kommer inn og erstatter John Arne, bekrefter Håvard Solem, kommunikasjonsrådgiver i TV2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder