MISTER SEERE FRA I FJOR: Paradise Hotel-programleder Triana Iglesias. Foto:,Privat

«Paradise»-fall for TV 3

«Paradise Hotel»-premieren har langt færre seere enn tilfellet var i fjor. Krimserien «Frikjent» mister noen, men har fortsatt gode seertall.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen
  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

Fjorårets premiere på «Paradise Hotel» trakk 225.000 seere. Årets premiere kan ikke skilte med like høye seertall, da kun 151.000 benket seg foran Triana Iglesias og Co.
Allikevel er pressesjef i TV 3, Line Vee Hanum, fornøyd med seertallene og målgruppen programmet når.

– Samlet sett fikk TV3 den beste mandagen så langt i år med en kommersiell andel på 12,6 %, sier Vee Hanum som er spent på fortsettelsen:
– Selv om det totale seertallet kan gå noe ned, har vi håp om at programmet vil fortsette å treffe svært godt i de målgruppene vi ønsker å nå, sier hun.

Morten Wiberg i Carat tror ikke TV 3 er veldig fornøyde med seertallene.

– De er nok litt skuffet over seertallene på lineær TV, men det er viktig å få med seg at TV3 hadde ganske mange seere på web i fjor - jeg vil anta det dét øker i år.

– Tror du seertallene går ytterligere ned etter premieren?

– Ja, jeg tror tidspunktet programmet vises, 22.30 vil prege seertallene, det betyr færre tilgjengelige seere som kan få det med seg på lineære flater. (Premiereprogrammet ble vist klokken 21.30 journ.anm).

Blåtirsdag for TVNorge

Mandagens TV-kveld var preget av flere premierer. En av premierene var på «The Biggest Loser Norge» hos TV Norge. VGs anmelder ga terningkast 5, og kalte serien «en overvektig opptur».

Slanke-premieren samlet 222.000 seere, noe som er litt under det TVNorge hadde håpet på.

– Vi hadde estimert 275 000 på denne premieren. Vi er litt skuffet sånn sett, men lever samtidig godt med disse tallene. Som TV-gruppe leverer vi bra, og vi er så godt som jevnstore med TV 2-gruppen i den kommersielle målgruppen så langt i mars. Så i sum er vi godt fornøyde, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.
Programmet «Jegertvillingene» ble sett av 168.000.
SLIK MÅLES TV-TALLENE: Nysgjerrig?

«Frikjent» fenger fortsatt

TV 2 satte dramarekord mandag for en uke siden med «Frikjent» – serien som er inspirert av Birgitte Tengs-saken fra 1995.

550.000 satt foran TV-skjermen for å følge episode nummer to mandag kveld.

– Vi gleder oss over at suksessen fortsetter for «Frikjent». Gårsdagens episode ble sett av 550.000. Dette er noe lavere førstegangsseing, men basert på «Total Screen Rating»-tallene fra episode 1, er vi overbevist om at de endelige seertallene for episode 2 vil øke betraktelig, sier kommunikasjonssjef i TV 2 Jan-Petter Dahl til VG.

Dahl kan fortelle at første episode av dramaet allerede er sett av 916.000. Dette er såkalt «Total Screen Rating»-tall basert på førstegangsseing, opptaksseing, reprisesendingen og tallene fra betalingstjenesten TV 2 Sumo.

INSPIRERT AV VIRKELIGHETEN: «Frikjent» handler om Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch), som har jobbet seg til topps som forretningsmann i Asia 20 år etter han ble han dømt, og deretter frikjent, for drapet på ungdomskjæresten. Da hjembygdas hjørnesteinsbedrift trues av konkurs, vender han tilbake for å redde stedet som en gang vendte ham ryggen. Foto:Carl Christian Raabe/ TV 2,

Flere artikler

  1. Så mange så første «Paradise Hotel»

  2. Seerne fortsetter å svikte «Okkupert»

  3. «Paradise Hotel» har mistet over 100.000 seere på to år

  4. Pluss content

    Seerflukt fra «Okkupert»

  5. Analytiker: Trolig ikke ny sesong av «Love Island»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder