... mens Agnete Kristin Johnsen skal trosse vannskrekken

KVINNESEIER? Cathrine Larsåsen og Agnethe Johnsen skal gjøre det de kan for at en mannlig kjendis ikke vinner denne gangen. Foto:Tor Erik H. Mathiesen og Frode Hansen,VG

Cathrine Larsåsen må pumpe brystmelk på TV

Cathrine Larsåsen (28) og Agnete Kristin Johnsen (21) stiller begge med ekstra utfordringer når de skal knive om å bli Norges tøffeste kjendis.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Stavsprangstjernen Cathrine Larsåsen ble mamma for første gang for bare litt over et halvt år siden. Det stopper henne ikke fra å bli med i den fire uker lange innspillingen av «71° nord: Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

– Det var en litt tøff avgjørelse å ta, men jeg er blitt enig med kjæresten min (danske Morten Jensen, red. adm.) om at det er en god, gyllen mulighet for at pappa kan knytte ekstra bånd med lille Loui, forteller Larsåsen til VG.

SAMBOERE: Cathrine Larsåsen og Morten Jensen på «Bond-premiere» for et par år tilbake. Foto:Frode Hansen,VG

– Det er bare positivt at de to får mer alenetid. Jeg tror at fedre som får lov til å slippe til, knytter seg ekstra til barna. Jeg er jo normalt en som styrer veldig, så denne løsrivelsen er nok aller hardest for meg. Jeg gråt da jeg reiste fra ham i går, det skal jeg ærlig innrømme.

Vil fortsette å amme

Den største utfordringen blir kanskje likevel at Larsåsen skal fortsette å pumpe brystmelk mens hun er på tur.

– Jeg blir kua på TV! Men jeg vil så gjerne fortsette å amme Loui når jeg kommer hjem, så dette bare gå. Jeg vil helst ikke få brystbetennelse på fjellet! I dag har jeg pumpet meg fire ganger allerede, opplyser hun.

Vil dele brystmelk

Hjemme har hun lagret store mengder morsmelk i fryseren. Melken hun produserer underveis i TV-innspillingen tror hun også kan komme godt med.

– Morsmelk kan virke mot myggestikk og sår, så jeg deler gjerne med de andre. Jeg blir medisinen på turen, ler 28-åringen.

Hun kommer til å trekke seg tilbake og pumpe diskret, men er likevel forberedt på å bli fanget opp av TV-kameraene.

– Amming er det mest naturlige som finnes.

Larsåsen var blant favorittene i «Skal vi danse» i 2012, men hun røk ut like før finalen. Hun har også disket opp i «4 stjerners middag» (TVN). I fjor holdt det imidlertid på å gå helt galt da Larsåsen deltok i «MasterChef (TV3) og puttet fingeren inn i en kjøkkenmaskin. Les om hele det blodige dramaet her.

– Hvordan er det med fingeren nå?

– Jeg har fortsatt ikke følelse helt på tuppen, og jeg unngår faktisk fortsatt å bruke akkurat den fingeren. Men den fungerer. Jeg håper jeg slipper en sånn reprise på TV!

Derfor vil hun vinne

Sangstjernen Agnete Johnsen har én spesiell motivasjonsfaktor for å være med. 21-åringen håper å bli den første kvinnen som håver i land seieren i «71° nord: Norges tøffeste kjendis». Til nå har TVNorge nemlig kun kronet mannlige vinnere.

VGHELG Portrett på Skal vi danse-vinner Agnete Johnsen hjemme i Nesseby i Finnmark. Foto: JØRGEN BRAASTAD, VG Foto:Jørgen Braastad,VG

– Ikke minst er det gøy hvis en kvinnelig artist vinner, og at det ikke bare er idrettsutøvere som stikker av med seieren, sier hun.

Om vannskrekken

Johnsen kan skilte med flere triumfer i reality-konkurranser enn alle de andre. Hun var bare 14 år da hun sammen med bandet BlackSheeps gikk til topps i «MGPJr» på NRK. Og i 2013 sang Johnsen seg helt til annenplass i «Stjernekamp» på NRK. Året etter danset hun alle av parketten og vant «Skal vi danse» på TV 2.

I den forestående kjendiskampen kan finnmarkingen imidlertid komme til å møte på utfordringer hun hittil har vært spart for på TV-skjermen. Johnsen har nemlig vannskrekk.

– Jeg lærte meg ikke å svømme før jeg var 14–15 år. Fortsatt får jeg panikk hvis det kommer vann i nesen min. Det kan jo være litt forstyrrende når man skal være i konkurrransemodus. Jeg må bare bite tennene sammen, holde for nesen og ha fokus. og ha fokus.

Skal presse seg

«Skal vi danse» var også fysisk tungt, men Johnsen mener det var på en helt annen måte.

– Nå er vi ute i naturen, og jeg skal bære en sekk på mange, mange kilo. Jeg vet ikke helt hvordan det blir. Jeg er forberedt på å bli sliten og pushe meg selv mer enn jeg noen gang har gjort før, sier Johnsen, som er den yngste av alle deltagerne.

– Ja, jeg er yngst – igjen! Det kan kanskje være et minus med tanke på at de som har litt flere år, har mer livserfaring. Men jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Jeg tror det skal gå fint, sier Johnsen – som i et åpenhjertig intervju med VG i fjor betrodde at hun har lagt en vond tid med depresjoner og selvmordstanker bak seg.

ALLE: Bak f.v.: Siri Kristiansen, Anders Jacobsen, Cathrine Larsåsen,Hans Petter Buraas, Jonas Bergland, Thomas Ulsrud og Ann Kristin Flatland. Foran f.v.: Erlend Elias, Agnethe Kristin Johnsen og Kristin Størmer Steira. Foto:Matti Bernitz,

Disse dukker også opp

Larsåsen og Johnsen skal konkurrere mot følgende åtte kjendiser:

Curlingspiller Thomas Ulsrud (43), tidligere alpinkjører Hans Petter «Burre» Buraas (40), komiker og lege Jonas Bergland (37), tidligere skihopper Anders Jacobsen (30), stylist Erlend Elias (32), radioprogramleder og komiker Siri Kristiansen (37), skiskytter Ann Kristin Flatland (32) og tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira (34).

TV-KLAR: Anders Jacobsen. Foto:Geir Olsen,VG

Diskuter: Hvem tror du vinner? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

– Kan favorisere gutta

Fire år har gått siden Anders Jacobsen måtte trekke seg fra «Skal vi danse» på grunn av en betent blindtarm. Siden han kunngjorde tidligere i vår at han legger opp som hopper, har han for øvrig også rukket å være med i den nye, kommende realityserien «Best av de beste» (TV 2).

– Hvor stor prestisje ligger det i å vinne?

– Jeg tror prestisjen ligger mest i å utfordre seg selv i ting vi ikke kan, og «71° nord» er et program med masse konkurranser og ikke minst flotte naturopplevelser. Selv takker jeg ja fordi det er gøy og konkurrere og treffe nye mennesker!

– Hvorfor tror du ingen kjendiskvinner har vunnet før?

– Det er et krevende og tungt program, og det kan favorisere gutta, men jeg tror også resultatene er litt tilfeldige i forhold til hvilket lag man havner på, og hvilke friluftserfaringer man har fra før.

Innspillingen av «71° nord: Norges tøffeste kjendis» starter i dag, onsdag 2. september. Serien skal vises til våren.

PRØVER SEG: Erlend Elias. Foto:Sandblad Mattis,VG

Flere av deltagerne er erfarne innen reality-TV. Også Hans Petter Buraas har prøvd lykken i «Skal vi danse», mens Erlend Elias har figurert i «Erlend Elias søker lykken» og «Typen til». Siri Kristiansen har vært med i «MasterChef», og Thomas Ulsrud har invitert til «4 stjerners middag».

Slo alle rekorder

Den kommende sesongen av kjendisversjonen – et av TVNorges store flaggskip – er den syvende i rekken. Da forrige runde hadde premiere i vår, satte programmet seerrekord med 526.000 skuelystne. Rekorden ble imidlertid slått senere i sesongen da 558.000 benket seg foran skjermen.

Serien hadde et gjennomsnittlig seertall på nærmere 500.000 seere. Aylar Lie (31) var blant kjendisene som samlet nysgjerrige TV-seere til de strabasiøse prøvelsene og mange intrigene. Den tidligere modellen brast i gråt og hyperventilerte ved flere anledninger.

Tidligere kjendisvinnere i « 71° nord» er Harald Martin Brattbakk (44), Pål Anders Ullevålseter (46), Didrik Solli-Tangen (28), Christer Basma (43), Olaf Tufte (39) og Bjørn-Einar Romøren (34).

«Vanlige» i aksjon nå

Mandag denne uken stiftet TV-seerne kjennskap med de «vanlige» deltagerne i « 71° nord». Premieren på den 16. sesongen av den ordinære realityserien fristet 357.000, noe som er 19.000 flere enn på fjorårets premiere.

I motsetning til kjendisversjonen, har det siden første runde i 1999 vært kåret seks kvinnelige vinnere.

Interessert i flere TV-nyheter? Klikk her

Flere nyheter på Rampelys

Les også

 1. «Stjernekamp» vant knepent over «Skal vi danse»

  «Stjernekamp» på NRK slo «Skal vi danse» på TV 2 med kun 3000 seere.
 2. «Robinson» tapte finaleduellen mot TVNorge-kjendiser

  TV 2 tapte søndagens realityduell mot TVNorge: «Robinson»-finalen hadde over 100.
 3. Anders Jacobsen: - Er blitt spurt om «Skal vi danse» igjen

  ULLEVAAL (VG) Anders Jacobsen (30) slutter med hopp. Nå blir det en annen dans. Kanskje på TV – igjen
 4. Seerrekord for «71 grader Nord»

  Aldri tidligere i sine seks sesonger har flere sett på TVNorges «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» enn på søndag.
 5. Aylar om «71 grader nord»:  – Ingen skikkelige mannfolk som Olaf Tufte på laget mitt

  Aylar Lie (31) er med i kjendisutgaven av TV Norge-programmet «71 grader nord», og under deltagelsen måtte hun bære…

Mer om

 1. Reality-TV
 2. Medier
 3. TVNorge
 4. Agnete Johnsen
 5. Cathrine Larsåsen

Flere artikler

 1. Agnete trakk seg fra «71 grader nord» – utredes for bipolar lidelse

 2. Spoiler-alarm: Ikke les videre om du ikke har sett kveldens episode: Enda en kjendis trekker seg fra «71 grader nord»

 3. Kjendisene får hundretusener for reality - trekker seg uten konsekvenser

 4. Erlend Elias gruer seg til «Farmen kjendis»-premieren: Følte seg utenfor

 5. Reality-året 2018

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder