Aleksander Hetland er «Mesternes mester» 2015

Mette Solli røk først - herrene i superfinale

Etter en thriller av en finale kunne Aleksander Hetland (32) løfte armene over hodet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gjennom ti uker har tidligere idrettshelter kjempet mot hverandre i en rekke krevende øvelser. Én etter én har de måttet forlate konkurransen.

– Det var en drømmefinale. Frode var den tøffeste og seigeste og den jeg ville i finalen med, selv om Mette er en av de tøffeste damene jeg kjenner, sier Hetland til VG lørdag kveld.

På finalefesten på et utested i Oslo sentrum tenker Hetland tilbake på tiden da serien ble spilt inn.

– Jeg får alle følelsene tilbake igjen nå. Det er en ekstrem lettelse! Også er det digg å være ferdig for vi var også ganske slitne, sier Hetland.

– Det var en kombinasjon av litt flaks og at jeg klarte å holde nervene i sjakk, det er små marginer, sier han videre til VG.

– Verdig vinner

Motkonkurrent Frode Andresen mener Hetland var en verdig vinner.

– Det har vært veldig gøy å være med og konkurrere i øvelser jeg egentlig ikke kan. Det var veldig fortjent at Aleksander vant – han har vært med på å prege alle øvelsene gjennom serien, sier Andresen.

Under den nervepirrende finalen mellom den tidligere kickbokseren Mette Solli, skiskytteren Frode Andresen og svømmeren Aleksander Hetland var det Hetland som til slutt sto igjen som seierherre og dermed ble «Mesternes mester» 2015.

– Det var en herlig miks av å være kjempeglad og kjempegiret, men det var også en lettelse over å ha vunnet konkurransen og være ferdig, sier Aleksander Hetland til VG og legger til:

– Det var en perfekt avslutning for min del, og det var deilig å se flammene.
Gratulér vinneren med seieren i kommentarfeltet under saken!
LES OGSÅ: Aleksander Hetland måtte lære seg selv å kjenne på nytt etter karrieren (krever innlogging)

Jevnt løp

Rotteracet begynte idet deltakerne ble vekket grytidlig av programleder Dag Erik Pedersen for å kjempe mot hverandre i konkurransen «Kalddusj». I øvelsen skulle deltakerne stå på et balansebrett mens de fikk iskaldt vann skylt over hodet.

SMERTEFULLT: Mette Solli måtte til slutt gi opp å vinne øvelsen «Kalddusj». Foto:NRK,

Aleksander Hetland mistet balansen først, men det ble en jevn kamp mellom Frode Andresen og Mette Solli. Begge var tydelig preget av kalddusjen. Til slutt måtte Solli kaste inn håndkleet grunnet smerter i hodet som skyldtes det iskalde vannet. Det førte til at Andresen vant øvelsen og fikk et forsprang til de andre deltakerne.

– Jeg er glad jeg har mye hår. Det ble nesten som en liten topplue, sa Frode Andresen i programmet.

Aleksander Hetland innrømmer at han ikke hadde sjans mot de to konkurrentene. Mette Solli forteller til VG at hun hadde gruet seg til øvelsen og at hun hater kulde.

– Jeg tåler smerte godt, men det var ekstremt vondt. Jeg husker jeg tenkte at jeg ikke klarte mer, samtidig som det var veldig kjipt å gi opp, sier Solli.

I finale-øvelse nummer to skulle deltakerne ta seg igjennom en løype med flere forskjellige utfordringer. Frode Andresen startet først, mens Mette Solli og Aleksander Hetland startet henholdsvis 30 sekunder og ett minutt etter.

– Jeg er flink til å nullstille meg og fokusere på det jeg skal gjøre, så jeg hadde troen hele veien, sier Hetland til VG.

I første øvelse, der deltakerne skulle kaste tre baller i en kurv, var Andresen overlegen, mens Solli ble hengende etter. I øvelse nummer to skulle logikken testes, og deltakerne måtte pusle puslespill. Mette Solli løste øvelsen raskest, mens Aleksander Hetland fulgte hakk i hel. Frode Andresen knotet med puslespillet og havnet bak de to andre før siste øvelse, der deltakerne skulle bygge et tårn av stein.

Aleksander Hetland kom best ut av steinbyggingen, og trengte ikke se seg tilbake idet han løp over målstreken som førstemann. Det ble en jevn konkurranse mellom Frode Andresen og Mette Solli, men Andresen bygget seg hele veien til finalen og sørget med det for at også denne sesongens finale ble en ren herreduell.

– Jeg er fornøyd med tredjeplassen, men jeg skulle gjerne vært i den finalen, sier Mette Solli til VG og legger til:

– Jeg er fremdeles litt oppgitt over meg selv. Det er fint å være nøye, men er det mulig liksom... Jeg brukte alt for lang tid og ble alt for perfeksjonistisk. Hadde jeg bare funnet like store steiner og satt dem oppå hverandre så hadde det kanskje gått annerledes, sier Solli som er takknemlig for tiden hun fikk i programmet.

Herreduell

I den avgjørende hinderløypen skulle det bli jevnere enn noen gang. Romkameratene Aleksander Hetland og Frode Andresen sto ansikt mot ansikt i det de begge omtaler som drømmefinalen.

JEVNT: Frode Andresen (t.h) var nær ved å stikke av med seieren, men etter en krevende sisteoppgave ble Hetland kronet til seierherre. Foto:NRK,

I første øvelse skulle de føre en metallring langs et strømførende stålrør. Frode Andresen var mest stødig på hånden og kunne løpe mot neste hinder. Aleksander Hetland fulgte hakk i hel og de to sto side om side i neste konkurranse da de skulle grave seg ned i sanden under to vegger. Etter å ha gravd seg under veggene skulle de to sikre seieren ved å knuse en krukke på ti meters avstand med stein.

I aller første forsøk traff Frode Andresen krukkas oppheng, og han var nære ved å ta seieren. I den nervepirrende finalen måtte de to krype flere ganger frem og tilbake før det til slutt var Aleksander Hetland som traff blink:

Krukka knuste – og seieren var et faktum.

VINNER: Svømmer Aleksander Hetland (32) Har svømt inn til 19 NM-gull, 1 kongepokal og 7 EM-medaljer. I det aller siste mesterskapet sitt ble han Norges første verdensmester i kortbane. Nå er han «Mesternes mester». Foto:Roy Darvik / NRK,

– Det er en kjempekul bonus å ha vunnet, sier Hetland til VG.

Den tidligere svømmeren setter stor pris på å ha kommet så langt i konkurransen.

– Noe av det beste med å ha vært med var å kjenne på konkurranseinstinktet igjen. Det er ikke så ofte man får muligheten til å være nervøs på den måten i hverdagen, sier Hetland.

Frode Andresen på sin side, er glad for å ha stått i finalen mot nettopp Hetland.

– Akkurat da krukka knuste var det litt kjedelig, sier Frode Andresen som unner Hetland seieren, og legger til:

– Jeg spådde Aleksander som vinner før vi reiste ned, og han spådde at jeg vant. Det ble et veldig jevnt race.

Verdige vinnere

Programleder Dag Erik Pedersen sier at begge de to finalistene var verdige vinnere.
– Utfra det som hadde skjedd i de andre 29 øvelsene, var det ikke tvil om at Frode i manges øyne en favoritt til å ta hjem seieren. Det viser hvilken enorm vinnerskalle Aleksander Hetland er, det var utrolig imponerende å se hvor tente, men vennskapelige de var.
– Det var to helter som møttes i en episk finale. Aleksander er en veldig verdig vinner. Han har vist gode holdninger, ydmykhet og han har vært en som har gitt absolutt alt hele tiden, sier programleder Dag Erik Pedersen.
De to finalistene har allerede planlagt muligheten for revansj.

– Jeg skal ta revansj i påsken. Da skal jeg og Aleksander gå fem mil på ski på Beito, og det har jeg en god følelse på, sier Andresen lurt.

Aleksander Hetland har også utkonkurrert idrettshelter som Tora Berger , Kari Schibevaag, Pål Gunnar Mikkelsplass , Jahn Ivar «Mini» Jakobsen , Lars Bystøl, Monica Valen, Marit Mikkelsplass og Harald Martin Brattbakk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder