Stjernens advokat: Tiltalen er grunnløs

Cosby slipper fengsling mot millionkausjon

Onsdag ble Bill Cosby (78) tiltalt for et overgrep han skal ha begått i 2004, men han forblir en fri mann mot kausjon frem mot rettsaken.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Anklagene dreier seg om både voldtekt, ærekrenkelser, kyssing og ufrivillig beføling, og mens de fleste beskyldningene stammer fra 70-tallet, har det kommet anklager om seksuelt misbruk som skal ha skjedd i 2008.

Den tidligere Temple University-ansatte Andrea Constand (42) har fortalt politiet at Cosby skal ha dopet og forgrepet seg på henne i hans hjem ved Philadeplhia i Pennsylvania i 2004.

Under en pressekonferanse onsdag opplyste påtalemyndigheten at den tidligere skuespilleren og komikeren Bill Cosby er tiltalt for grovt overgrep som skal ha blitt begått i 2004.

Tiltalen ble annonsert under en pressekonferanse av Kevin Steele fra påtalemyndigheten i Norristown, Pennsylvania. Foto: , AP

– Mr. Cosby er tiltalt for grovt usømmelig overgrep, sa aktor Kevin Steele fra påtalemyndigheten i Norristown, Pennsylvania.

Se pressekonferansen på VGTV.

Cosbys advokat sier til nyhetsbyrået Ap at tiltalen er grunnløs og at Cosby vil bli frikjent.

Nye opplysninger

Tiltalen kom som følge av ny informasjon som kom i juni i år, fortalte de videre. Ifølge tiltalen skal Cosby ha fått Constand til å ta piller, og drukket vin som skal ha gjort at hun føltes frossen, og at hun «ikke kunne bevege seg», hvorpå han skal ha forgrepet seg på Constand.

Cosby ble kalt inn til rettsmøte onsdag ettermiddag, lokal tid, hvor kausjonen ble satt til én million dollar, nærmere 8,8 millioner kroner. Dommeren har imidlertid bestemt at Cosby slipper fengsling frem mot rettsaken, gitt at han betaler kausjonen - noe han gjorde.

Så du denne? Obama om Cosby-saken: – Ikke annet enn voldtekt

Jobber videre med andre anklager

Overgrepet han er nå er tiltalt for skal ha skjedd for elleve år siden, men ettersom foreldelsesfristen på slike straffesaker i Pennsylvania er tolv år, kunne Cosby tiltales for overgrepet.

MUGSHOT: Bill Cosby måtte under rettsmøtet onsdag levere fra seg passet, og gå med på å ikke ha noen kontakt med Constand. Foto: , Montgomery County District Attorney's Office / Reuters

Påtalemyndigheten og politiet opplyste på pressekonferansen at de jobber videre i etterforskningen om de andre overgrepsanklagene, men kunne ikke kommentere om det er ventet flere tiltaler mot 78-åringen.

Under den nye etterforskningen har den første etterforskningen blitt gjennomgått. Vitner har også blitt intervjuet på nytt, og informasjon fra de andre overgrepsanklagene har bidratt til tiltalen.

Cosby og Constand skal ha møttes gjennom hennes jobb på Tempe Universitys basketball-linje, og Constand skal ha sett på Cosby som en mentor og en venn. Ved to tidligere anledninger skal Cosby kommet med seksuelle tilnærmelser, men de ble avvist av Constand.

Les også: Cosby skal ha spøkt med sexanklager

Ifølge Constands advokat, Dolores Troiani, er 42-åringen klar for å møte Cosby i retten.

– Hun er en veldig sterk dame. Hun kommer til å gjøre det de ber om, sa hun til nyhetsbyrået AP i høst.

Dersom Cosby blir dømt for overgrepet, kan han ifølge TMZ måte sone opp til ti år i fengsel.

Saken er den første straffesaken mot Cosby etter overgrepsanklagene, som har fått nytt lys det siste året. Den 78 år gamle komikeren, kjent fra «The Cosby Show», har tidligere hevdet at han hadde sex med kvinnen, men at hun hadde samtykket, og nekter derfor straffskyld i saken. Han har tidligere innrømmet å ha dopet ned en kvinne.

Flere titalls kvinner har gitt svært detaljerte skildringer om hvordan de angivelige overgrepene skal ha skjedd, deriblant den tidligere supermodellen Janice Dickinson (60). Hun valgte også nylig å gå til søksmål mot Cosby for de grove overgrepene hun hevdet skjedde tidlig på 80-tallet.

Cosby, som har levd med mistanke om seksuelle overgrep i 18 år, har alltid nektet skyld i å ha gjort noe kriminelt. På tross av at beskyldningene har vært tema i en rekke medier i ny og ne opp gjennom årene, har 78-åringen ikke blitt tiltalt før nå.

Så du denne? Bill Cosby avslørte forføringstaktikk

Les også

 1. Krever at Cosbys kone skal vitne

  Bill Cosby (78) gjør nå alt han kan for å hindre at kona Camille (71) skal måtte avlegge vitneforklaring i forbindelse…
 2. Stjerneadvokat trekker seg fra Cosby-saken

  Marty Singer (63), som til nå har representert voldtektsbeskyldte Bill Cosby (78), har overlatt jobben til en annen.
 3. Playboy-modell saksøker Cosby

  Modellen (25) som hevder at Bill Cosby (78) forgrep seg på henne i 2008, gikk tirsdag rettens vei.
 4. Cosby tapte forsøk på å få henlagt overgrepsanmeldelse

  Komikeren Bill Cosby har fått avvist sitt siste forsøk på å få henlagt en anmeldelse som anklager ham for overgrep mot…

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Fem nye kvinner får vitne mot Bill Cosby

 2. Slik reagerer kjendisene på Cosby-skandalen

 3. Playboy-modellen vant ikke frem – Cosby slipper ny tiltale

 4. Amerikansk avis: Bill Cosbys «to koner» stiller i retten

 5. Aktor: Bill Cosby misbrukte sin makt og berømmelse

Fra andre aviser

 1. Dommeren annullerer Cosby-rettssaken

  Aftenposten
 2. Bill Cosby for retten 13 år etter overgrep

  Fædrelandsvennen
 3. Advokat etter Cosby-kjennelse: – Endelig blir kvinner trodd

  Fædrelandsvennen
 4. Bill Cosby (81) dømt til minst tre års fengsel for overgrep

  Aftenposten
 5. Cosby risikerer ti år

  Aftenposten
 6. Bill Cosby fikk ikke medhold i ankedomstolen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder