I KJENT STIL: Thomas Gibson som FBI-agent Aaron Hotch i sesong 6 på TV 2. A Foto: Ron Tom BC Studios/ TV 2

Sparket «Criminal Minds»-stjerne: – Setter ungene i arbeid

Skilte seg i sommer ** Tar med barna på jobb ** Holder konserter på si’

LONDON (VG) «Criminal Minds»-stjernen fikk nylig sparken fra TV-serien han har jobbet med i tolv år. Bare noen uker tidligere møtte han VG til en prat om nettopp den jobben.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er sommer i London når Thomas Gibson (54) møter europeisk presse for å prate om «Criminal Minds», TV-serien han har hatt rollen som Aaron Hotchner i siden 2005. Ingen kan ane at han åtte uker senere får sparken.

Bakgrunn: «Criminal Minds»-stjerne fikk sparken.

Gibson er i godt humør da han møter journalistene, og tar seg tid til å spøke om sovemasken han har fått av en islandsk journalist tidligere på dagen.

Sjokknyhet: – Skilt etter 23 år

Han tar det også pent at en britisk journalist spør hvilke tips han har for å holde ekteskapet sterkt når man pendler, selv om han er nyskilt:

– Jeg er skilt, så jeg holdt ikke nødvendigvis ekteskapet så sterkt. Men det var ikke på grunn av pendlingen! Men det går bra, vi er ganske gode på å samarbeide om foreldrerollen, fastslår skuespilleren.

Ifølge Radar Online skal ikke skilsmissen ha vært kjent tidligere, og rettspapirene viser at søknaden er registrert 18. juni – dagen etter at han møter VG.

Thomas og Christine Gibson var gift i 23 år, men ifølge skilsmissesøknaden bor de ikke lenger sammen. Som skilsmissegrunn, har Gibson oppgitt at «ekteskapet har blitt uutholdelig på grunn av uenighet eller personlighetskonflikt mellom partene».

Fikk du med deg: Nysingle Wilmer Valderrama til «NCSI».

– Skal ha sparket manusforfatter

Fredag ble det klart at han får sparken fra TV-selskapene ABC og CBS etter at han skal ha sparket «Criminal Minds»-produsent og -manusforfatter Virgil Williams i leggen under en krangel to uker tidligere.

I AKSJON: Thomas Gibson som Aaron Hotchner i sesong 11 av «Criminal Minds» på TV 2. Foto: Darren Michaels ABC Studios/ TV 2

Denne uken melder The Hollywood Reporter at Gibson har engasjert rutinerte underholdningsindustri-advokater for å kjempe for å beholde jobben. Han skal ha havnet i håndgemeng på grunn av kreative uenigheter da Gibson skulle regissere en episode skrevet av Williams for kommende sesong 12.

«Criminal Minds: Beyond Borders»-Alana: – Barna mine er vokst opp på TV-sett.

Da han møter VG, snakker Gibson varmt om jobben, både som skuespiller og regissør:

– Det er veldig uvanlig for en skuespiller å ha en jobb over så lang tid, så det har vært veldig fint for barna, sier han.

Skremte med «skuddsår»

Gibson og barna har hjemmet sitt i San Antonio i Texas, og han pendler som nevnt til jobb, men så lenge barna har skolefri har han forsøkt å ha dem med seg på innspilling i Los Angeles.

– Da de var yngre regisserte jeg ikke, for det tar lengre tid og du kan ikke bare fly hjem en tur. Men etter hvert som de ble større, tok jeg dem med til Los Angeles, og ga dem roller av og til, forteller han.

– Jeg ga min yngste sønn en rolle i episoden om en gutt som blir bortført – som guttens beste venn. Datteren min var også med i den. Den andre sønnen min, som er en gryende skuespiller og faktisk en ganske god filmskaper, skrev en låt som noen «bad guys» hører på radio i bilen i serien. Jeg har omfavnet nepotisme og satt dem alle i arbeid! Sier han og smiler.

Mer om TV: Meredith Greys nye mann: – Jeg ble sjokkert.

Gibson forteller hvordan barna og vennene deres pleide å få skuddsår i silikon, komplett med blod, påført av spesialeffekt-make-upartisten på «Criminal Minds».

– Når vi kjørte hjemover og stoppet for rødt lys, pleide de å vinke til folkene i bilene rundt med skuddsårene, mens jeg forsøkte å forklare dem at det ikke var noen god idé, forteller han og fortsetter:

– Opp gjennom årene har vi alle sett hverandres barn vokse opp på settet. Det har vært fint for dem, men jeg har også gjort en innsats for å få dem til å innse hvor uvanlig det er å ha en jobb så lenge, og gi dem et realistisk bilde av hvor vanskelig det er å jobbe i denne industrien.

FORRIGE SESONG: Casten, f.v: Kirsten Vangsness, Shemar Moore (sittende), A. J. Cook, Joe Mantegna, Thomas Gibson og Matthew Gray Gubler. Foto: Cliff Lipson ABC Studios/ TV 2

Han har likevel ingenting imot at de skal bli skuespillere. Han mener det viktigste er at de går helhjertet inn for det de velger.

– Jeg håper de vil gjøre det de er interessert i, oppfylle sine drømmer og realisere seg selv. Og med denne jobben, må du enten satse alt eller la være, fastslår han.

Leste du: Én av disse slutter i «Criminal Minds».

Enn så lange er datteren Agata på 12 mest opptatt av ballett, og den yngste sønnen, Travis, heller mot matte og naturvitenskap.

– Jeg vet ikke hvor han fikk de genene fra, men jeg vil at barna mine skal gjøre noe de elsker, sier Gibson.

Synger fremdeles

Selv hadde han aldri noen «Plan B» for hva han skulle bli, selv om han som 8-åring pleide å imitere Louis Armstrong på pizzasjappa han og søsteren hang på etter svømmetrening. Han er kjent for sin dype stemme.

– Synger du fremdeles?

– Jeg spiller gitar og synger. Jeg har gjort noen konserter med en kamerat, men det er stille og rolig – noe jeg gjør for meg selv. Jeg pleide å gå helt opp i det, men jeg har blitt mer selvbevisst med årene, så nå er det en utfordring for meg å overvinne ubehaget og konsentrere meg om å levere en bra opptreden, sier Gibson til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder