PRØVER SEG: Guri Solberg, Øyvind Mund, Finn Schjøll, Wenche Andersen og Else Kåss Furuseth skal lede seerne gjennom programmet «Lille julaften».

PRØVER SEG: Guri Solberg, Øyvind Mund, Finn Schjøll, Wenche Andersen og Else Kåss Furuseth skal lede seerne gjennom programmet «Lille julaften». Foto: Anton Soggiu , TV 2

TV 2 utfordrer NRK på lille julaften

I 13 år har NRK sendt «Kvelden før kvelden», som var fjorårets mest sette program. Nå tar TV 2 opp kampen om seerne.

  • Felicia Alvsing
  • Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

NRK har så lenge de fleste kan huske bydd på julestemning på TV-en i form av «Grevinnen og hovmesteren», i tillegg til sang og musikk, julematlaging og gjester i studio.

Nå utfordrer TV 2 statskanalen med sitt eget juleprogram - i omtrent samme stil. I programmet «Lille julaften» inviterer de kjente TV 2-profiler, samt artister og gjester, og de inviterer til julemat på kjøkkenet til «God morgen Norge»-kokk Wenche Andersen.

Det er Guri Solberg og Øyvind Mund som skal lede TV 2-satsingen, og på gjestelisten den kvelden står blant annet statsminister Erna Solberg, Tone Damli, Else Kåss Furuseth, Ole Paus, Bjarne Brøndbo, Sigrid Bonde Tusvik og Fredrik Græsvik.

Så du denne? Her synger Ari Behn julen inn på TV

TV 2: Det er likheter

TV 2s nye satsing har i likhet med NRKs tradisjonsrike sending både matlaging, sang og prating på plakaten, men de mener at programmet skiller seg fra «Kvelden før kvelden».

– Vi vet at mange ser på TV lille julaften, så dette ville vi prøve i år. Vi vil prøve å få en liten bit av den kaka og vi har et program som innbyr til det, med gode gjester og god mat, sier presseansvarlig i TV 2, Håvard Solem, til VG.

Den kommersielle kanalen ser at programmet har likheter med NRKs 13 år gamle tradisjon, men at det likevel vil skille seg ut.

– Det er jo likheter mellom de to programmene, der ser vi også. Men vi gjør det på TV 2-måten, med TV 2-profiler. Vi håper svoren blir sprøere på ribba på Karl Johan enn på Marienlyst. Det skal Wenche Andersen fikse. Med god hjelp fra Else Kåss Furuseth, som har fått dessertansvaret. Jeg er sikker på at mange kommer til å like vårt bidag, sier han.

Nå er det julekrangel igjen: NRK får kjeft for å vrake juleklassikere

ÅRETS MAKKERE: Atle Pettersen og Ingrid Gjessing Linhave. Foto: Ole Kaland , NRK

NRK: Ikke redde

NRKs «Kvelden før kvelden» vil i år bli ledet av den nye «Beat for Beat»-programlederen Atle Pettersen, og Ingrid Gjessing Linhave.

– Dette er virkelig stort for en enkel gutt fra Skien. Programlederkarrieren min har plutselig bare tatt helt av, sa Pettersen da det ble kjent i slutten av november.

Blant årets gjester finner vi Wenche Myhre, Odd Nordstoga, Bjarte Tjøstheim og Jan Eggum. Fjorårets program gikk for 1,6 millioner, men NRK er ikke bekymret over å miste seerne til TV 2.

– Vi jobber med å gi det beste tilbudet selv, og når TV 2 nå kommer med eget konsept får seerne flere valgmuligheter. Om de kommer opp med noe godt, må vi ta det til etterretning, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, og legger til:

– Men vi har klokketro på vår sending, som er tradisjonsrik og går direkte. Vi legger mye i at programmet skal være godt og håper selvfølgelig publikum liker det. Men vi er ikke redd konkurranse.

Husker du? Seerrekord for «Grevinnen og hovmesteren»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder