SPØRSMÅLET ALLE STILLER SEG: Hva skjer med Noora og William? Kanskje finner du svaret i klassikerne Foto: NRK

Utålmodig? Fire teorier om hva som skjer med Noora og William

Glem Romeo og Julie, Elizabeth Bennet og Mr. Darcy, Blair og
Chuck. Våren 2016 er det Noora og William vi snakker om.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Først ville ikke Noora ha William. Nå vil hun ha ham, men William har stukket av fordi han tror hun har ligget med broren hans.

Høres det klassisk ut? Kanskje ikke akkurat dette scenarioet, men i omtrent alle andre mulige har vi umettelig og utrettelig fulgt ulykkelige elskende siden mennesket oppfant fortellerkunsten.

Med serien «Skam» har NRK ikke bare truffet de vanskelig tilgjengelige unge seerne de ønsket å lage TV for, men også fått med seg en utilsiktet tilhengerskare over 30 år. Kanskje hang gamlisene seg på fordi «Skam» fremkaller ømme nostalgivibber for dem som så «Borgen skole», eller kanskje er det fordi det å være ung og skulle finne sin plass i samfunnet er noe absolutt alle kan kjenne seg igjen i. Og det å være forelsket i «feil person» er noe såpass mange har gjort at det har blitt et varemerke for klassiske fortellinger.

«Skam»-skaperen: Historien om Noora og William er ferdig spilt inn. Det skjer!

Romeo og Julie hadde det ikke så enkelt, og Guinevere og Lancelots eventyr førte til at Kong Arthur mistet et kongerike. Vi kan vel være enige om at heller ikke Scarlett og Rhett Butler tok strake veien til lykkesentralen.

På bakgrunn av hva ulykkelige par i litteratur, film og TV har gjort før dem, har VG satt sammen en liste med ulike scenarioer for hva som kan skje med Noora og William.

https://www.instagram.com/p/BFe5nLbwHQC/

1. De oppklarer misforståelsene og blir sammen igjen

Jane Austins Elizabeth Bennet i «Stolthet og fordom» (1830) har mange likhetstrekk med Noora. Elizabeth er også munnrapp, selvstendig og opptatt av at kvinner skal være mer enn armpryd for menn. Hun forelsker seg også i en mann hun i utgangspunktet forakter: adelsmannen Fitzwilliam Darcy. De to misforstår og feiltolker hverandre gjentatte ganger, og driver hverandre bort, før de endelig klarer å legge stolthet og fordommer til side og innrømme at de elsker hverandre.

FORELSKET I HAN HUN HATER: I filmen «Stolthet og fordom» kjemper Elizabeth Bennet (Keira Kneightley) mot følelsene for Mr. Darcy (Matthew Macfadyen) Foto: UIP

Også «Gossip Girl»s Blair og Chuck taler for dette alternativet. De to viste ikke følelser for hverandre i starten, og holdt forholdet hemmelig da de først innledet det. De knuser hverandres hjerter gjentatte ganger gjennom seks sesonger før de endelig klarer å forplikte seg.

Les også: Politiet lette etter «Gossip Girl»-blogger på Oslo-skole

Selv Carrie og MR Big klarte å finne tilbake til hverandre etter at han hadde skuffet henne i seks sesonger av «Sex og singelliv» og hun flyttet til Paris med en annen.

Noora og William har klart å finne ut av misforståelser og fordommer dem imellom tidligere. Dette er deres største utfordring så langt, men det betyr ikke at de ikke kan finne ut av det igjen.

Sannsynlighet: Høy.

2. Noora dumper William for å finne seg selv

NAVNESØSTEREN: Nora i Ibsens «Et dukkehjem» her fra Nationaltheatret med Ingerid Vardund som Nora Foto: Bjørn Aslaksen VG

La oss innse det: Noora deler navn med Nora Helmer i «Et dukkehjem» (1879). Nora er fanget i et ekteskap med en mann som behandlet henne som en skjør ting uten selvstendig vilje. For å redde hans helse, har hun forfalsket en underskrift på et lån, og en utpresser truer med å avsløre dette. Da reagerer Torvald med bare å tenke på seg selv. Når utpresseren ombestemmer seg, forlater Nora Torvald og deres tre barn selv om han vil ha henne tilbake, fordi hun har innsett sannheten om ekteskapet og må finne seg selv utenfor dukkehjemmet.

Les også: Iben Akerlie inspireres av egen ulykkelig forelskelse til rollen «Victoria»

Noora sier hun bare klarer å tenke på William på grunn av forelskelsen. Det er ikke helt umulig at hun velger å fokusere på seg selv etter det siste dramaet.

Sannsynlighet: Middels.

3. William dumper Noora for at hun skal kunne konsentrere seg om viktigere ting

Det har skjedd før, blant annet i «Casablanca» (1942), der Humphrey Bogarts rollefigur lar Ingrid Bergmans Ilsa rømme landet med motstandsmannen hun er gift med. Bogarts amerikanske Rick og Ilsa forelsket seg i et krigstruet Europa i 1949, da Ilsa trodde ektemannen var død. I 1941 møter de hverandre igjen i Ricks bar i Casablanca, et sted der rike flyktninger drar for å prøve å nå nøytrale USA. Hun er sammen med sin tsjekkiske motstandsmann og trenger hjelp av Rick for å få papirer til å reise. Etter at de to har fått snakket ut og funnet ut at de fremdeles elsker hverandre, engasjerer han seg politisk for at hun og ektemannen skal få slippe unna. Han ofrer deres forhold for et større gode.

Fikk du med deg? Kripos hyller Noora for leksjonen i norsk straffelov

Noora har snakket om sitt engasjement for flyktninger fra Syria og for feminisme. Kanskje må hun være singel for å dyrke sitt politiske engasjement.

Sannsynlighet: Middels.

https://www.instagram.com/p/BFotNt1wHQK/

4. Noora og William bestemmer seg for å gå hver til sitt

I likhet med vampyrdreperen Buffy og hennes tidvis sjelløse sjelevenn vampyren Angel i TV-serien «Buffy», kan det være Noora og William må bli enige om at de er veldig glade i hverandre, men ikke egner seg sammen. Angel og Buffy startet som dødelige fiender, men ble deretter elskere i et meget sært fram-og-tilbake-forhold, som til og med inkluderte at Angel ga sitt eget liv for Buffy (men gjenoppsto), frem til Angel fikk sin egen avløperserie.

«Skam»-skuespillerne: Snikfotografert og oppsøkt på private adresser

Lyspunktet med dette alternativet, må være at William kanskje får sin egen «Skam»-«spin-off»-serie.

Sannsynlighet: Liten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder