SISTE FARVEL: Her tar de farvel med Dyrhaug, som har ledet programmet gjennom 17 år og 260 programmer. Han fikk flere overraskelser underveis i innspillingen. Foto: Frode Hansen , VG

Ivar Dyrhaug ble hyllet på sin siste «Beat for beat»-innspilling

MARIENLYST (VG) Gjennom 17 år, 260 programmer og bortimot 300 splitthopp har Ivar Dyrhaug (66) ledet «Beat for beat». Nå er eventyret over.

  • Angelica Hagen
  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fire år gammel

Onsdag ble siste episode med Ivar Dyrhaug som programleder spilt inn på Marienlyst. I den anledning tok kollegaer, flere titalls artister og publikum turen for å hylle programlederen av.

– Dette var ubeskrivelig, en skikkelig «ut av kroppen»-opplevelse, sier en tydelig preget Dyrhaug, som dukker opp på TV-skjermen med sin siste «Beat for beat»-sesong om en måned.

Ferdig etter 17 år: Derfor slutter han

Totalt 60 kjendiser var tilstede for å ta farvel med 66-åringen. Linn Skåber, Robert Stoltenberg og Christian Ingebrigtsen var blant dem som brukte anledningen til å synge for Dyrhaug.

I en spesiallaget Skåber-versjon av The Beatles' «Penny Lane», sang alle de 60 oppmøtte for full hals: «Ivar Dyrhaug, du har springbrett i vår sjel. Du som gjør vår fredagskveld så hel».

Sterk opplevelse

– Det blir sårt å avslutte, men det er ikke vemodig akkurat nå. Jeg vet at det kommer til å bli det senere. I dag har vært en sterk opplevelse. Jeg elsker dette programmet og det har vært en fantastisk opplevelse å lede det, sier han til VG.

Det var flere overraskelser for 66-åringen underveis i innspillingen. Også kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tok turen innom for å takke Dyrhaug av, og overrekke en karikaturtegning laget av VGs Roar Hagen.

TAR OVER: Atle Pettersen skal fylle Ivar Dyrhaugs sko i «Beat for beat». Foto: Terje Bringedal , VG

Avslutningsinnspillingen av «Beat for beat» for Dyrhaug vises på TV i desember. På nyåret overtar Atle Pettersen.

Pianist Gisle Børge Styve har også sluttet i programmet. Onsdag var han tilstede som gjest sammen med Maria Haukaas Mittet, Silje «SiLyA» Nymoen og Heine Totland.

Ny pianist: Han tar over etter Gisle Børge

Holdt på siden 1999

«Beat for beat» har vært blant NRKs seermagneter siden oppstarten i 1999. Programmet kan skilte med 848.000 seere i gjennomsnitt i denne perioden - og 1,3 millioner på det meste, opplyser NRKs analyseavdeling.

Da nyheten kom om at Dyrhaug gir seg som programleder, fortalte 66-åringen til VG at han er glad for at programmet har blitt et utstillingsvindu for artister:

– Mange ukjente mennesker har fått et løft videre i karrieren. Verden består jo av så mange flere enn de uhyre få som blir stjerner.

Nå skal Dyrhaug fortsette jobben i eventbransjen.

Juks?: «Beat for beat»-spekulasjoner

Les også

Mer om

  1. NRK

Flere artikler

  1. Gisle Børge Styve slutter i «Beat for Beat»

  2. Han tar over som pianist i «Beat for beat»

  3. «Beat for Beat» har mistet 100.000 seere med Atle Pettersen som programleder

  4. Pluss content

    – Jeg er ingen ny Ivar Dyrhaug

  5. Atle Pettersen blir programleder for «Beat for Beat»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder