SINGEL: Jeg er singel og har det vært til god hjelp denne høsten. Jeg har ikke måttet tenke på at noen skulle sitte hjemme og kanskje bli sjalu. Det er jeg glad for, sier Jan Gunnar Solli. Foto: Andrea Gjestvang

Jan Gunnar om dampende dansescener: - Glad jeg er singel

«Skal vi danse»-finalist Jan Gunnar Solli (37) gir alt og tenker at han er best når det gjelder. Han er glad for at han er singel når det har dampet som hetest på dansegulvet. Men tror helst at han vil bli husket for dansen med dommeren Tore Petterson.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var første gang to menn danset sammen i «Skal vi danse», en heterofil og en homofil. Jeg har fått utrolig mye skryt i etterkant for at jeg klarte å leve meg så godt inn i den rollen. Det var helt klart i forhold til denne dansen at jeg virkelig gikk ut av min komfort-sone, sier Jan Gunnar Solli til VG.

les også

Amalie Snøløs sendt hjem fra «Skal vi danse»

Han forteller at en av de som kom med tilbakemelding var John Carew.

FIRE FINALISTER: Rikke Lund, Jan Gunnar Solli, Einar Nilsson og Anette Stokke er klare til dyst lørdag kveld. Foto: Frode Hansen

– Han syntes det var skikkelig kult og skrev i en melding jeg fikk like etterpå at han heier på meg.

Jan Gunnar er utrolig stolt over å ha kommet helt til finalen i «Skal vi danse». Fem ganger har han og dansepartneren Rikke Lund (23) vært i duell og gått seirende ut av alle sammen.

les også

Morten Hegseth røk ut av «Skal vi danse»: – Det er drittkjedelig

– Det var sånn i fotballen også. Jeg har alltid vært best i annen omgang og jeg har til og med scoret mål i ekstraomganger. For oss har det vært en seier å komme så langt. Nå får jeg virkelig vist 100 prosent hvem jeg er, fortsetter Jan Gunnar.

Også i årets sesong har noen av danserne tabbet seg ut på dansegulvet, her kan du se noen av tilfellene.

Den tidligere fotballspilleren fra Treungen har gjort suksess i både Brann, Vålerenga og Rosenborg. Han har også spilt for New York Red Bulls og Hammarby Fotboll. Ved siden av fotballkarrieren har han gjort karriere som DJ, og varmet opp for store stjerner som Calvin Harris, David Guetta og Steve Aoki.

les også

Dette gjør Branns gullhelter fra 2007 i dag

Pluss content

– Dette er ikke bare moro for meg. Jeg er utrolig stolt av Rikke som er med i «Skal vi danse» for første gang og har kommet helt til finalen, sier Jan Gunnar.

GODE KONKURRENTER: Hele uken har Jan Gunnar Solli og Einar Nilsson trent om ikke side om side, så ihvertfall i de samme danselokalene på Bislett i Oslo. - Vi gleder oss til finalen, sier de to. Foto: Andrea Gjestvang

Selv om den største utfordringen i forhold til hans komfortsone på dansegulvet, utvilsomt lå i dansen med Tore Petterson, fikk han etterhvert et bevisst forhold til tette og kroppsnære danser med Rikke.

les også

Thea Næss etter «Skal vi danse»-exit: – En berg-og-dal-bane av følelser

– Jeg måtte bare legge bort all kleinhetsfølelse, slippe meg løs i forhold til Rikke. Skal man «selge» en het aften på dansegulvet, må det være dampende kjemi. Jeg er singel og har det vært til god hjelp denne høsten. Jeg har ikke måttet tenke på at noen skulle sitte hjemme og kanskje bli sjalu. Det er jeg glad for, sier Jan Gunnar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder