DOMMENS DAG: Bill Cosby på vei inn i retten for å få opplest en dom på fra tre til ti år i fengsel. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Bill Cosby vil anke og skifter ut advokatene igjen

Bill Cosby bytter ut advokatene sine nok en gang, samtidig som han vil forsøke å anke dommen og straffeutmålingen på tre til ti år.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over ett år gammel

Etter fire år med heftig storm rundt Bill Cosby, falt dommen i slutten av september. Komikeren fikk mellom tre til ti år i fengsel og må sone i Pennsylvania State Prison for å ha dopet ned og misbrukt Andrea Constand.

les også

Bill Cosby (81) dømt til minst tre år i fengsel

– Ingen står over loven på grunn av hvor de bor, hvem de er, velstand eller berømmelse, sa dommer Steven T. O'Neill under avsigelsen.


Men Bill Cosby har ikke tenkt til å gi seg. AP skriver nå at han bytter ut advokatene sine igjen. Dermed har mer enn ett dusin advokater forsøkt å bistå i den omfattende rettsprossen han har vært igjennom. Samtidig blir Cosby saksøkt av en av sine tidligere advokater for ubetalte regninger i størrelsesorden 2,5 millioner kroner.

les også

Cosby-krav blankt avvist - nå venter straffen


Bill Cosby sto tiltalt for å ha dopet ned og misbrukt Andrea Constand (45) i 2004. Komikeren ble funnet skyldig i retten i april i år. Juryen besto av syv menn og fem kvinner, som valgte å tro på Andrea Constand. Nå, fem måneder senere, er straffeutmålingen forkynt.

Tiltalen lød på tre punkter, der hvert punkt kunne gi komikeren opp til ti år i fengsel – altså en strafferamme på 30 års fengsel. Aktoratet la imidlertid mandag ned påstand om fengselsstraff på mellom fem og ti år.

Mer om

  1. Bill Cosby

Flere artikler

  1. Bill Cosby (81) dømt til minst tre år i fengsel

  2. Bill Cosby i intervju fra fengsel: Vil heller sone 10 år enn å vise anger

  3. Cosby-dommen er ventet i dag

  4. Janice Dickinson vant over Bill Cosby

  5. Smell for Svein Ludvigsen: Store deler av anken avvist

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder