DOMMENS DAG: Bill Cosby på vei inn i retten for å få opplest en dom på fra tre til ti år i fengsel. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Bill Cosby vil anke og skifter ut advokatene igjen

Bill Cosby bytter ut advokatene sine nok en gang, samtidig som han vil forsøke å anke dommen og straffeutmålingen på tre til ti år.

Artikkelen er over ett år gammel

Etter fire år med heftig storm rundt Bill Cosby, falt dommen i slutten av september. Komikeren fikk mellom tre til ti år i fengsel og må sone i Pennsylvania State Prison for å ha dopet ned og misbrukt Andrea Constand.

les også

Bill Cosby (81) dømt til minst tre år i fengsel

– Ingen står over loven på grunn av hvor de bor, hvem de er, velstand eller berømmelse, sa dommer Steven T. O'Neill under avsigelsen.


Men Bill Cosby har ikke tenkt til å gi seg. AP skriver nå at han bytter ut advokatene sine igjen. Dermed har mer enn ett dusin advokater forsøkt å bistå i den omfattende rettsprossen han har vært igjennom. Samtidig blir Cosby saksøkt av en av sine tidligere advokater for ubetalte regninger i størrelsesorden 2,5 millioner kroner.

les også

Cosby-krav blankt avvist - nå venter straffen


Bill Cosby sto tiltalt for å ha dopet ned og misbrukt Andrea Constand (45) i 2004. Komikeren ble funnet skyldig i retten i april i år. Juryen besto av syv menn og fem kvinner, som valgte å tro på Andrea Constand. Nå, fem måneder senere, er straffeutmålingen forkynt.

Tiltalen lød på tre punkter, der hvert punkt kunne gi komikeren opp til ti år i fengsel – altså en strafferamme på 30 års fengsel. Aktoratet la imidlertid mandag ned påstand om fengselsstraff på mellom fem og ti år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder