- Kynisk utnyttelse av deltagerne

TVNorge lurer kvinner med falsk millionær

TV

I TVNorges nye reality-serie «Millionæren» blir syv norske jenter lurt og bedratt for å skape TV-underholdning.

Publisert: Oppdatert: 16.01.04 07:06

I den skandinaviske serien blir syv norske, syv svenske og syv danske jenter presentert for den kjekke svensken Patrik Nestler (33), som har arvet 60 millioner kroner. De blir tatt med til hans digre sommerhus i Marbella på solkysten i Spania, hvor han både har Porsche og lekker luksusbåt.

Men alt er løgn.

Han er egentlig en fattig arbeider som jobber på en tacofabrikk.

- Ren business

Psykiater Reppesgaard reagerer på at reality-konseptene blir råere og råere.

- Men jeg er i og for seg ikke overrasket over utviklingen i retningen løgn og bedrag. TV-stasjonene gjør alt for å lokke frem de mest banale og primitive sidene hos deltagerne. De er bare kynisk opptatt av høye seertall og mer reklame. Det er ren business. Det er en kynisk utnyttelse av deltagerne. De blir direkte ført bak lyset, sier Reppesgaard, som tror det er tøft for jentene å bli lurt på TV-skjermen.

- Programmet vil jo avsløre deltagernes naivitet. Det blottstiller deres tanker og følelser. I ettertid når man ser programmet, vil man føle seg forferdelig dum og simpel når man ser hvordan man prøvde å fange den rike mannen i garnet. Man driter seg ut for noen hundre tusen norske TV-seere. Så belastningen er stor i ettertid, mener psykiater Harald Reppesgaard, som ikke er imponert over hvordan TV-stasjonene følger opp deltagerne:

- Det er bruk og kast av mennesker, sier psykiateren.

- Utrolig bra TV

- Noen vil hevde at dette er drøyt, og noen av deltagerne vil sikkert føle seg lurt. Men det har vært practical jokes på TV helt siden 60-tallet. Dessuten er det utrolig bra TV som vil engasjere mange, sier programdirektør Eivind Landsverk.

- Gjøre dere narr av godtroende kvinnelige deltagere?

- Jeg vil ikke si det, sier Landsverk.

Patrik Nestler (33) fikk først vite at han skulle være med på en skandinavisk versjon av «Ungkaren», og ble overrasket da han fikk vite at han skulle lure jentene.

- Det var rart å måtte lyve. Jeg var litt skeptisk i starten. Men etter en stund var det OK, sier Patrik.

- Var det lettere å få drag på damene når du var «millionær»?

- Ja, dessverre er det slik. Samfunnet er så rettet mot USA og det materialistiske. Så hvis man er rik, er man mer interessant. Det er dumt, synes jeg. Jeg hadde aldri blitt sammen med en kvinne fordi hun hadde penger. Jeg må ha rett kjemi, sier Nestler, som synes det var tøft å lyve for jentene.

- Når man blir forelsket i en jente, vil man fortelle om det. Men det får man ikke lov til. Det er vanskelig, sier Patrik Nestler.

PS. Serien kommer på TVNorge til våren.

Her kan du lese mer om