Blir Diva på tysk TV

... og Wenche tok fjernsynsteamet med i fjøset

Wenche Myhre er den store Divaen i et nytt to timer langt tysk TV-show som nå spilles inn.

  • Kurt Bakkemoen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Farmoren min i Gudbrandsdalen lærte meg å melke, så dette fikser jeg. Jeg trives med dyr, og kan gjøre mye, bare det ikke er noe med hester. Jeg har respekt for dem og vil ikke ri, sier Wenche Myhre (57).

Hun sitter inne i fjøset på Kongsgården og melker Knøtta, ku nr. 1444, et ekte norsk rødt fe. Rundt seg har hun 14 personer fra den tyske TV-stasjonen ARD og programleder Florian Silbereisen (24).

Resultatet av fire dagers jobbing i Oslo og enkelte arkivdykk blir programmet «Volksmusik», som skal sendes på ARD (tysk kanal 1) lørdag 14. august i beste sendetid.

Video fra bryllupet

- Ideen med programmet er at TV-teamet gjerne vil ta seerne med på et møte med den norske Divaen, Die Wencke (Wenche skrives med k i Tyskland!). Når de kommer til Norge, finner de en Wenche som lever helt normalt og er langt fra diva.

- Jeg er både murer, snekker og budeie i programmet.

Seerne får se meg koke fisk, vise dem hagen, sjøen og deler av Oslo, og de får se video fra bryllupet for vel en uke siden der Dan (Wenches sønn) giftet seg med Beate Markussen. Jeg liker å holde på med praktiske ting og slapper av med det.

I fjor malte jeg huset, i år skal jeg mure trapp, sier en strålende opplagt Wenche Myhre.

Det blir lange dager med det tyske TV-teamet: 12 timer i finværet på torsdag og det samme i går. «Volksmusik» er et av de store, populære tyske TV-showene.

50-årsfeiring

Wenche Myhre er inne i sin jubileumssesong der hun feirer 50 år som artist. Sammen med sine nordiske venninner Siw Malmkvist og Gitte Hænning, som også feirer 50 år som artist, hadde hun utsolgte hus på Tipi i Berlin i hele juni og skal tilbake neste år.

Først hele januar i Berlin og deretter på tysk turné til de største byene i februar og mars.

- Det kommer en tysk og en norsk jubileums-CD med meg i år. I november lager jeg et stort norsk TV-show der Runar Borge har opplegget. Det blir ikke mye fri, sier Wenche Myhre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder