UTE AV DANSEN: Gunvor Hals sier hun ikke er overrasket over det var hun som måtte forlate konkurransen, til tross for at det er hennes første danseduell. Foto: Thomas Reisæter , Tv 2

Danseeventyret er over for Gunvor Hals: – Ikke overraskende

Gunvor Hals (62) må pakke ned danseskoene og forlate «Skal vi danse» etter en sprek hip hop-opptreden.

  • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

I kveld var temaet «Mitt vendepunkt» og deltakerne har delt historier om fremgang både i karriere og på privaten.

De som måtte ut i danseduell og slåss om den gjenværende plassen i «Skal vi danse» var Gunvor Hals og Gro-Helen Tørum. Sistnevnte fikk komme tilbake i konkurransen etter at Christopher Mørch Husby trakk seg tidligere denne uken. Mens Gunvor hadde kveldens laveste poengsum før seerstemmene, bare 16 poeng, hadde Tørum 28 poeng.

Ikke overraskende

Etter at de endelig seerstemmene var telt opp endte det med at det ble Gunvor Hals og dansepartner Kai André som måtte vende snuten hjemover, selv om hun overrasket både dommere og seere med å bryte ut i hip hop etter en kort gammeldans.

– Det er ikke overraskende, vi har kommet på et veldig høyt nivå og vi har alltid fått lavest poeng. Så egentlig er det helt ok å forlate konkurransen, sier Gunvor til VG og legger til:

– Jeg har vært veldig glad hver lørdag når vi har gått videre, og dansingen vil jeg aldri gi slipp på. Det vil jeg si til alle: Dans!

Nå skal Gunvor tilbake til normalen og til Jukebox-programmet i P1, men hun legger ikke skjul på at dette har vært en glede av en opplevelse.

– Det har vært en stor opplevelse å delta, og også bli kjent med Kai André, som har betydd alt for meg under konkurransen. Han holdt alltid motet oppe når vi fikk labre tilbakemeldinger, sier hun.

OVERRASKET: Gunvor overrasket alle med hip-hop i kveld. Foto: Thomas Reisæter , Tv 2

Comeback

Alle dommerne, bortsett fra gjestedommer Linnea Myhre, ville se Gro-Helen videre framfor Gunvor Hals etter kveldens danseduell.

GJESTEDOMMER: Tidligere Skal vi danse-deltaker Linnea Myhre er gjestedommer i kveld. Foto: Thomas Reisæter , Tv 2

– Jeg er så glad for at du kom tilbake. Du klarer å lære trinnene på to dager, jeg tar av meg hatten for deg, sa dommer Merete Lingjærde etter Gro-Helen hadde danset første gang.

Christopher om «Skal vi danse»: – Ikke forgjeves

– Jeg nølte ikke med å si ja da jeg ble spurt om å komme tilbake til «Skal vi danse». Jeg ville danse mer! Dansingen har vært som en lykkepille for meg, og det var vondt å slutte, sa Gro-Helen Tørum da det ble klart at det var hun som skulle ta Christophers plass i konkurransen.

I kveld danset alle deltakerne showdans.

Bunnløs sorg: Gro-Helen Tørum mistet et barn

Forrige lørdag var det Gitte Witt som måtte forlate «Skal vi danse», hun fikk sammen med Mads Kaggestad tilbud om å komme tilbake, men begge takket nei.

Les hvorfor de takket nei her.

Adelén høstet toppscore

Etter hun gikk rett i bakken under en sending for to uker siden, har Adelén reist seg i konkurransen. Hun fikk full pott av dommerne, hele 40 poeng. Det er første toppscore i høstens sesong. Dommer Egor Filipenko mente det var «helt sykt».

– Herregud, hoftene dine. Du bare parkerte Shakira. Du er tilbake, virkelig tilbake. Du bør være stolt.

– Du er dødstøff. Jeg vet godt hvor lett det er å la seg dra ned av andres kommentarer, jeg kunne synset om det også, men bare fordi jeg er misunnelig. Du er fantastisk, sa gjestedommer Linnea Myhre, som kom på tredje plass i konkurransen i fjor.

VM-låten: Ingen utenladssuksess for Adelén

Kveldens episode handlet om vendepunkt og Adelén forteller i programmet at hun har slitt med artistlivets bakside - og at hun har fått en del stygge kommentarer opp gjennom årene, som har gjort at henne til tider har villet gi opp karrieren.

– Dette var viktig

Adelén sa til VG at disse poengene var utrolig viktige, spesielt i denne sendingen som handlet om vendepunkt, og for å vise at hun hever seg over alt netthat.

– Jeg så for meg seks år gamle Adelén under dansen. Jeg nøt det virkelig i kveld, sier hun og forteller at det var godt med en belønning etter så mye hardt arbeid.

Om netthatet forteller hun at det for tiden er mest hyggelige tilbakemeldinger, og at hun hever seg over resten. Adelén kom inn i rampelyset allerede som 15-åring og det har preget henne.

– Jeg var usikker på den tiden, som de fleste andre 15-åringer. Men nå, dette her, det er et vendepunkt for meg, sier hun.

Hun legger til at hun har sine ups and downs, og blir sint når ting ikke går helt veien, men hun kunne aldri gjort som Christopher Mørch Husby og trukket seg fra «Skal vi danse».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder