«GLAMOUR»-VETERAN: Ronn Moss (59) innrømmer til VG nett at han noen ganger har vurdert å forlate såpeserien. Foto: TVNorge

Såpekongen «Ridge»: - Vil holde konsert i Norge

Ronn Moss (59) røper sine favoritt-øyeblikk i «Glamour»

(VG Nett) Han har spilt rollen som forføreriske Ridge Forrester i 24 år. Privat er Ronn Moss en helt annen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
The Bold and the BeautifulRonn Moss – Player The BandRonn Moss på Facebook

Ronn Moss (59) har vært med helt fra starten av «Glamour (The Bold and The Beautiful)» i 1987. Over 6000 episoder har det blitt. Men den amerikanske skuespilleren er nesten like opptatt av musikken som av TV-jobben.

- Min store lidenskap

Moss har i alle år spilt og sunget i band ved siden av karrieren som «Ridge Forrester» i «Glamour».

På spørsmål fra VG Nett om hva som betyr mest for ham - musikken eller skuespilleryrket, svarer Moss:

- Begge deler er like viktig. Jobben min er å være skuespiller, men musikken er min store lidenskap. Jeg elsker å turnere med bandet mitt, noe jeg heldigvis har fått gjort mye den siste tiden.

Venter på invitasjon

59-åringen har aldri vært i Norge, men tar gjerne turen.

- Jeg holder gjerne konsert i Norge. Det er bare å invitere meg. Jeg har veldig lyst til å hilse på mine norske fans! sier stjernen, som i tillegg til å være vokalist spiller gitar, bass og trommer.

Favorittkone

På TV-skjermen er det et turbulent kjærlighetsliv som står i sentrum. «Ridge» har hatt så mange romanser at selv ikke Moss klarer å holde styr på dem.

- Jeg har for lengst mistet oversikten over alle giftemålene og skilsmissene til Ridge, betror skuespilleren.

Likevel nøler han ikke når VG Nett spør ham om hvem som er favorittkona i serien.

- Det er Kelly, svarer Moss og sikter til Katherine Kelly Lang (49), som spiller «Brooke». Også Lang har vært med helt fra starten av serien.

- Hun og jeg har en så lang historie, og det har oppstått en spesiell nærhet mellom oss. Ridge ender jo alltid opp med Brooke. De to har en helt egen kjemi. «Bridge»-romansen ser ut til å vare i all evighet, sier Moss.

Men det er bare på skjermen de opptrer romantisk. I likhet med Lang, som VG Nett intervjuet nylig , forsikrer også Moss at det aldri har vært snakk om svermeri mellom de to utenfor TV-settet.

- Absolutt ikke.

Sterk dødsscene

Moss fremhever også Hunter Tylo (48), som spiller ekskona «Taylor».

- Hun er fantastisk å jobbe med, og det har helt klart vært noen minneverdige «Tridge»-øyeblikk opp igjennom, mener 59-åringen.

- Alle motspillerne mine føles som ekte familie, legger Moss til.

På spørsmål om hvilke minner som er de sterkeste fra den 24 år lange innspillingen, henter Moss fram en scene fra begynnelsen av serien. Da dør hans første TV-kone «Caroline» spilt av Joanna Johnson (49), av kreft.

- Scenen da Caroline døde, preget meg på en helt spesiell måte. Det føltes så ekte, og akkurat den opplevelsen bærer jeg med meg den dag i dag, betror Moss.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FAVORITTKONA: Katherine Kelly Lang (49) og Ronn Moss (59) har spilt ektepar til og fra i 24 år. Foto: TVN

Hett i heisen

Et mindre alvorlig innslag i serien, som Moss husker tilbake på med glede, var da Ridge og Brooke ble fanget i en heis som stoppet. Det ble nemlig i heteste laget.

- Det var en utrolig varm dag, og vi hadde ikke air condition. Vi holdt på hele dagen, og til slutt måtte vi ta av oss nesten alle klærne, mimrer såpekongen.

Helt ulike

Privat er Moss en helt annen enn på TV-skjermen. 59-åringen, som i virkeligheten «kun» er skilt og gift på nytt én gang, nekter for at han er en kvinnebedårer.

- Ridge ser ut som meg, han går som meg og snakker som meg, men på alle andre områder er vi helt ulike.

VG Nett har intervjuet også de andre mest sentrale «Glamour»-stjernene:

LES LANGT INTERVJU MED «ERIC» OG «STEPHANIE»

LES OGSÅ: «Brooke»: - Derfor svermer vi ikke privat

LES OGSÅ: Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt

Ingen moteløve

Moss, som spiller motedesigner i «Glamour», er over hodet ikke opptatt av mote når han ikke er på jobb.

- Det er absolutt ikke viktig for meg. Min private garderobe er helt annerledes enn Ridges. Jeg er mer avslappet og kler meg litt som en kunstner

Artikkelen fortsetter under bildet.

- SOM EKTE FAMILIE: Ronn Moss, Heather Tom, Winsor Harmon og Jennifer Gareis spiller Ridge, Kate, Thorne og Donna i «Glamour». Foto: WENN


Tanker om å slutte

Selv om Moss elsker jobben sin og håper at han kan «fortsette med den for alltid», har det vært dager da han har vurdert å slutte i «Glamour».

- Da jeg startet i 1987, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle bli værende i 24 år. Og ja, jeg har tenkt på å slutte noen ganger. Hvem får ikke behov for å gjøre noe helt annet iblant? Heldigvis gir TV-jobben rom for adspredelser. Vi filmer bare 32 uker i året. Resten av tiden står vi ganske fritt til å ta andre oppdrag, som blant annet musikk, sier Moss.

DEN EKTE KONA: Robnn Moss (59) og kona Devin DeVasquez (47) på en kjendisgalla tidligere i år. Foto: BEImages

På danse-TV i Italia

I fjor tok både han og Lang seg fri til å være med i den italienske versjonen av «Skal vi danse». Med sine over 30 millioner fans» verden over, får såpestjernen flust med tilbud.

YOUTUBE: SE MOSS DANSE I ITALIA

- «Skal vi danse» fikk meg i bedre form enn jeg noensinne har vært, sier den evigunge skuespilleren, som legger stor vekt på å bevare et godt utseende.

- Jeg drikker masse vann og spiser sunt. Og jeg trener jevnlig, forteller 59-åringen.

Ikke redd for nedleggelse

I USA har den ene såpeserien etter den andre blitt lagt ned. Moss nekter å bekymre seg over hva som kan skje fremover.

- Da ville jeg bare utsette meg selv for unødvendig stress.

Selv får Moss sjelden tid til å se seg selv på TV.

- Det er ikke nok timer i døgnet til det. Jeg bruker utrolig mye tid på å pugge replikker. Vi spiller inn om lag 90 sider med dialog hver dag. Det er mye å lære utenat. Men det hender jeg ser på serien i garderoben mellom arbeidsøktene, forklarer han.

Moss forsikrer for øvrig overfor VG Nett at denne Facebook-siden med hans navn , er den ekte.

DEN HARDE KJERNEN: John McCook, Susan Flannery, Katherine Kelly Lang og Ron Moss har alle vært med i «Glamour» helt fra starten. Foto: TVNorge

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder