DELER UT PENGER: Selv om TV 2s nye programleder Emilie Skolmen har et kjent etternavn, så higer hun ikke etter å bli kjendis, sier hun. Her sammen med programledermakker Geir Håkonsund i «Eurojackpot»-studioet i Oslo. Foto: THOMAS REISÆTER/TV2

Aylar Lie byttes ut med Skolmen-barnebarn

Emilie (21) blir ny TV 2-programleder

Jon Skolmens barnebarn, Emilie Skolmen (21), tar over stafettpinnen etter Aylar Lie (29) i «Eurojackpot»-trekningen på TV 2.

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Programlederjobben fikk hun før jul - knappe to måneder etter at Aylar trakk seg fra pengespillprogrammet.

- Jeg ser på dette som en spennende utfordring, sier Skolmen til VG.

Hun ikke hatt noe kontakt med Aylar etter at hun trakk seg TV 2-programmet etter under ett år som programleder.

Tar gjerne råd

- Jeg er meg - og Aylar er Aylar. Men har hun noen råd, så tar jeg gjerne i mot dem, sier Skolmen.

I motsetning til Aylar, er ikke Emilie noe kjent navn for folk flest. Men etternavnet har store deler av Norges befolkning et nært forhold til.

Hennes bestefar Jon Skolmen er en av Norges mest kjente skuespillere og komikere, mens moren Tine Skolmen har vært med i en rekke TV-serier og teateroppsetninger.

FAMILIELYKKE: Som 13-åring hadde Emilie hovedrollen i «Annie»-musikalen da den ble satt opp på Chateau Neuf i Oslo. Her sammen med sin kjente bestefar, Jon Skolmen. Foto: JON SELÅS

Selv synes hun det er både fordeler og ulemper med å hete Skolmen til etternavn.

- Det er mange som er nysgjerrige og har rare spørsmål. Noen lurer for eksempel på om jeg er gift med Jon Skolmen, ler Emilie.

Ikke Skolmen-billett

- Men det er også mange som har forutinntatte meninger om meg: At jeg har kommet lett til det på grunn av etternavnet mitt. Men sånn er det jo ikke, legger hun til.

Tidligere har Emilie Skolmen vært med på forskjellige teateroppsetninger. Den mest kjente er kanskje «Annie»-musikalen fra 2005, hvor hun hadde hovedrollen som den foreldreløse jenta.

For tiden er hun med i teatergruppen Antiteateret, som har som mål å få flere ungdommer til å gå på teater. Hun tar også mediestudier på Blindern i Oslo.

- Jeg kommer ikke til å slutte med teater på grunn av dette. Akkurat nå jobber jeg med å sette opp tre forestillinger, og det tror jeg blir morsomt, sier hun

Skolmen kommer til å lede de ukentlige sendingene sammen med TV 2-programleder, Geir Håkonsund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder