GJENGEN PÅ GÅRDEN: Årets «Farmen»-deltakere er i ferd med å avslutte sitt første ukesoppdrag, og storbonden har plukket ut en førstekjempe. Førstkommende søndag må en av deltakerne forlate gården. Foto: Espen Solli , TV 2

«Farmen» mistet nesten 300.000 seere

Mandagens «Farmen»-premiere samlet 870.000 seere. Sesongens andre episode fristet langt færre.

  • Catherine Gonsholt Ighanian
  • Line Orfjell

Artikkelen er over fire år gammel

«Farmen» er et av TV 2s desidert mest populære programmer, og tidligere denne uken kunne kanalen feire en solid sesongstart: Episoden kunne skilte med det høyeste premieretallet siden 2010.

Ikke fullt så mange benket seg foran onsdagens program: 593.000 seere fikk med seg at årets første storbonde, Odd André Fredriksson (50), valgte sin førstekjempe.
Les også: Trygg Trafikk om kjøring i Farmen: Både farlig og ulovlig
Assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad, er slett ikke misfornøyd av den grunn:

– Det har vært helt vanlig at tallene har gått ned til andre episode. Første episode i fjor hadde eksempelvis 846.000 seere, mens andre hadde 679.000. I går ble det i tillegg ekstraomganger i den mye omtalte og spennende semifinalen mellom Stabæk og Rosenborg på NRK1, sier han til VG.
Så du denne? Slik er årets «Farmen»-gård
Mens fjorårets andreepisode «bare» mistet 167.000 seere etter premieren, ble det altså et tap på 277.000 følgere denne gangen.
Etter de to første episodene har årets deltakere kommet godt i gang med gårdsarbeidet – og opptil flere av dem har røket i tottene på hverandre allerede.

– Det vil alltid kunne dukke opp noen utfordringer underveis når forskjellige mennesker som i utgangspunktet ikke kjenner hverandre skal jobbe sammen, så litt drama er både vi og «Farmen»-seerne vant til. Men nå har vi bare vist to episoder, og vi er veldig fornøyde med opptakene fra «Farmen»-gården. Seerne har mye å glede seg til i ukene fremover, konstaterer Laastad.
Nysgjerrig? Farmen-Gaute røper: Slik blir den nye sesongen

Les også

Mer om

  1. Farmen
  2. Reality-TV
  3. TV 2

Flere artikler

  1. Seere reagerer på «Farmen»-blemme

  2. «Farmen kjendis» lokker færre seere

  3. «Farmen»-Gaute røper: Slik blir den nye sesongen

  4. «Farmen»-Mari: – Skjønte ikke at jeg hadde tapt

  5. «Farmen»-Anja ut i smerter og tårer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder