POPULÆR I NORGE: Den politiske dramaserien «House of Cards», med blant annet Kevin Spacey i hovedrollen, har fått enormt med oppmerksomhet siden første sesong. Foto:Nathaniel E. Bell,Ap

Amerikansk undersøkelse: Netflix-serier ses av under halvparten av abonnentene

Mange amerikanske Netflix-brukere har hørt om «House of Cards» og «Orange Is the New Black», men ikke alle har sett seriene.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Selv om brukerne av streamingtjenesten har god kjennskap til seriene, har under halvparten tatt seg tid til å se selskapets egne storsatsinger. Det kommer frem i en undersøkelse gjort av analysefirmaet Centris Marketing Science.

Firmaet fant ut at kun 44 prosent av alle Netflix-brukerne i USA hadde sett Kevin Spaceys «House of Cards», mens det var helt nede på 31 prosent for « Orange Is The New Black», som baserer seg på den sanne historien om Piper Kerman og livet i et kvinnefengsel.

Undersøkelsen viste imidlertid, at det ikke er noe galt med Netflix' markedsføring. Hele 94 prosent av hadde kjennskap til damene bak murene i «Orange Is the New Black», mens 89 prosent hadde hørt om «House of Cards», ifølge Variety.

ORIGINALSERIE: Jenji Kohan har skrevet TV-serien «Orange Is The New Black» for Netflix. Foto: AP Foto:,

– Vi er godt fornøyde med både mottagelsen av og populariteten rundt begge seriene. «House of Cards» og «Orange is the New Black» er begge representert ved årets Emmy-utdeling med henholdsvis 13 og 12 nomineringer. Det er imponerende, sa en talsperson i Netflix etter å ha sett analyseresultatene.

Centris Marketing Science gjennomførte undersøkelsen i USA fra 17- 20 juli. Det var 562 husstander som deltok.

Under Emmy Awards som gikk av stabelen i fjor stakk «House of Cards» av med hele tre priser. Serien var nominert i ni ulike kategorier, blant annet for beste dramaserie. Serien er den første produksjonen som er laget eksklusivt for streaming, og også den første nettbaserte produksjonen som er nominert til Emmy.

Damene i Litchfield har også markert seg. Tidligere i sommer stakk «Orange Is The New Black» av med tre av de gjeveste prisene under «Critics' Choice Television Awards i Beverly Hills.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder