Foto: Jan P. Lynau

Foto: Jan P. Lynau

På glattisen i ny TV 2-serie

Her er kjendisene som i løpet av våren skal forvandles fra Bambi-kloninger til de reneste is-konger og dronninger.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
TV2.no - nyheter døgnet rundt

- Tro meg, dette er annerledes. Jeg får ikke brukt hockeyskøyter og sliter med piggen i forkant av kunstløpsskøytene, sier mangeårig keeperkjempe for det norske ishockeylandslaget, Jim Marthinsen (50).

Jimmer'n er en av seks kjendiser som gjennom våren skal trenes opp til grasiøs kunstløp-akrobatikk av ypperste klasse på TV2s «Isdans», som får première i midten av april. Dette er isvarianten av «Skal vi danse?», og de profesjonelle kjendismakkerne har også her lommene fulle av heder og ære og norgesmesterskap, før treningen med de mer ukyndige starter.

- Kjempeutfordring

Den engelske varianten av programmet var Englands tredje mest sette i fjor. Finalen hadde en seeroppslutning på tretten millioner.

- Dette er jo en kjempeutfordring og et lite avbrekk, sier Pål Anders Ullevålseter (38) med en underdrivelse, ettersom han har byttet ut ørkenrally gjennom sanden i Sahara med kunstløpsskøyter på is.

- Jeg har fått beskjed om å begynne å tøye ut etter trening. Det har jeg ikke gjort på atten år, sier han.

Sandra Lyng Haugen (19) har allerede merket at hun har muskler og sener nederst i leggen som hun knapt har kjent tidligere.

- Jeg har gått på skøyter en gang i mitt liv, hjemme i Mosjøen, så jeg er forberedt på gangsperre i starten, sier hun.

- Kunne ikke si nei

Per Christian Ellefsen (53) har på sin side en viss erfaring fra lengdeløpsskøyter, men det er en stund siden.

- Jeg er fremdeles best til å gli bakover, det oppdaget jeg da vi prøvde tidligere i dag også. Men dette her er jo så gæernt at jeg virkelig ikke kunne si nei til å bli med, sier Ellefsen, mens den mest skøytevante, Jim Marthinsen, gliser i bakgrunnen og forbereder en overraskelse for Vålerengas rekruttlag i hockey som han er trener for.

- Bare vent til de får ordre om å trene på kunstløpsskøyter...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder