Laurent Kelmendi i «MixMaster Cru» fikk forlenget foten 12 centimeter

Sliter med smerter

TROSSER LEGENES RÅD: Laurent Kelmendi ble født med en alvorlig fotskade. Likevel står han på scenen sammen med «MixMaster Cru» i semifinalen i «Norske Talenter» i kveld. Foto: Privat

Danser i «Norske Talenter» etter syv operasjoner

Laurent Kelmendi (18) ble født med en alvorlig fotskade. På tross av store smerter og legenes råd, danser han i semifinalen av «Norske Talenter» i kveld.

 • Guro Havro Bjørnstad

Artikkelen er over syv år gammel

Norske Talenter - TV2.noMixMaster Cru

Da Laurent Kelmendi ble født, manglet han et bein i foten.

Fra han var 5-13 år gjennomgikk bergenseren med foreldre fra Kosovo hele syv operasjoner, og tilbrakte svært mye tid på sykehuset.

Skaden gjorde at det ene beinet var lengre enn det andre, så da han var 12 år gjennomgikk han en operasjon der han fikk forlenget foten med nesten 12 cm. Det er en av de lengste fotforlengelsene som er gjort i Norge.

- Jeg er veldig beskjeden når det kommer til skaden min. Jeg har ikke gått med shorts siden jeg var 8 år, sier Laurent Kelmendi til VG.

Les også: Voe og gjengen røk ut av «Norske Talenter»

- Jeg merker det hele tiden

- Jeg begynte å operere da jeg var fire år. Jeg var veldig mye på sykehuset da jeg var liten, det ble mye frem og tilbake. I begynnelsen var jeg veldig redd hver eneste gang jeg skulle dit, men etter hvert ble jeg vant til det, sier han.

OPERERT: Laurent Klemendi måtte forlenge foten med 12 cm, som er en av de lengste fotforlengelsene gjort i Norge. Foto: Privat

I kveld står han på scenen i semifinalen i «Norske Talenter», sammen med resten av dansecrewet sitt i «MixMaster Cru». På tross av store smerter, er det dansing han vil holde på med.

- Jeg merker det hele tiden, fra jeg står opp til jeg legger meg. Det verker hele tiden. Men det er noe man blir vant til - man blir vant til smerten, forteller Kelmendi, og legger til:

- Det er verre når jeg danser. Men det å danse og ha det bra er verdt det. Jeg har en så stor lidenskap for dans og brenner så mye for det at jeg ikke legger merke til smertene før etter at jeg har danset.

Les også: Mathilda (18) fikk «Norske Talenter»-løft

- «MixMaster Cru» har inspirert meg

Den 18-år gamle gutten begynte å danse for tre år siden, og ble med i dansecrewet «MixMaster Cru» for to år siden. Guttene fra Bergen har etter hvert fått en stor tilhengerskare, og har et nært bånd til hverandre.

- Det er guttene i «Mixmaster Cru» og dansen som har motivert meg. De er som en familie for meg - jeg har en familie hjemme og en familie sammen med dem. Jeg har en kjempestor motgang med skaden min, men det gjør meg bare sterkere, forteller Klemendi.

GODE VENNER: - Det er guttene i «MixMaster Cru» som har inspirert meg, sier Laurent Kelmendi. Foto: TV2

Han innrømmer at han tar en stor sjanse når han danser så mye som han gjør, og at han mange ganger har tenkt at han aldri kom til å danse igjen.

- Jeg var redd for at jeg aldri kom til å klare å danse, men da jeg begynte i dette crewet så fikk jeg lidenskapen tilbake. Da ville jeg ikke gi opp, sier han.

Trosser legenes råd

På grunn av fotoperasjonene han har gjort er legenes råd at foten må holdes i ro. Det bryr ikke Klemendi seg om.

- Jeg har sluttet å gå til legen. Jeg føler at jeg får de samme svarene hver eneste gang: At jeg ikke får lov til å danse, at beinet mitt trenger ro og at jeg må finne meg en ny hobby. Det er jeg lei av å høre. Jeg gir aldri opp, jeg fortsetter til jeg har nådd målet mitt, forteller danseren.

Hva mener familien din om at du trosser legenes råd?

- De er ikke så veldig glad for det. Det er først nå når jeg har kommet til semifinalen i «Norske Talenter» at de har forstått at dette er noe jeg virkelig brenner for, og at de ikke kan stoppe meg. Jeg har ikke fått så mye støtte fra dem før nå, de ville heller at jeg skulle fokusere på skole og å ta en utdanning, svarer han.

PÅ SCENEN: Danserne i «MixMaster Cru» er i semifinalen i «Norske Talenter» i kveld. Laurent Kelmendi her helt til venstre i bildet. Foto: TV2

Må gå på krykker

De siste to ukene har dansecrewet fra Bergen ligget i hard-trening. Guttene har ett mål: Å vinne «Norske Talenter». Det krever ekstra mye trening.

- Nå har vi trent så mye at jeg har skadet meg igjen. Jeg har gått på krykker de siste to ukene, men det skal ikke stoppe meg. Jeg vet at jeg i fremtiden kommer til å skade meg uansett, jeg kommer for eksempel ikke til å ha like mye bevegelighet i foten som alle andre har, så jeg utnytter den sjansen jeg har nå, forteller danseren.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Voe og gjengen røk ut av «Norske Talenter»

  Dandelions Cheer Crew fra Hønefoss, med kjendisblogger Voe (16) på laget, kom langt, men ikke langt nok.
 2. Amente Seboka (16) går i mamma Mias fotspor

  Mia Gundersen Lelienhofs sønn Amente Seboka (16) går i mammas fotspor.

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. «Norske talenter»-Navid: - Dansen er kona mi

 2. MUSIKKVIDEO-PREMIERE: Boyband fra Bergen vil erobre verden

 3. Voe og gjengen røk ut av «Norske Talenter»

 4. Cathrine Larsåsen: - Tungt å se mamma syk

 5. «Fingern» trollbandt dommerne: - Du er suveren

Fra andre aviser

 1. Bergensk boyband inntar Festplassen

  Bergens Tidende
 2. - Dans er frihet og lidenskap!

  Aftenposten
 3. Battlet løs under 10. utgaven av Battle of the South

  Fædrelandsvennen
 4. Chenno breaket foran et fullsatt Kilden

  Fædrelandsvennen
 5. – Jeg digger at vi står og shaker på Kilden

  Fædrelandsvennen
 6. Fjortisjentenes store kveld

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder