X-FACTOR-FINALIST: Tommy Fredvang. Foto: Line Møller

Tommy fra X-factor: Blir forlegen av kjekkasstempel

Stavanger-gutten Tommy Fredvang (27) sammenligner seg ikke med de to Idol-vinnerne fra samme by, Kjartan Salvesen og Glenn Lyse.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg tror hverken Glenn var den nye Kjartan, eller at jeg er den nye Glenn. Jeg er meg selv, jeg, sier 27-åringen, som for tiden er favoritt til å vinne X-factor.

Les også:Jan Fredrik sendte Reaching Horizons ut av «X Factor»

Han forteller til VG at han bare så vidt har hilst på sambygdingene som vant Idol i henholdsvis 2004 og 2007 før de så raskt forsvant fra rampelyset.

- Jeg synes begge to er dødsflinke, og jeg skulle gjerne skrevet noe eller laget noe musikk med dem, sier han.

Stjerneskole

Ellers blir Fredvang forlegen av kjekkasstempelet han har fått av å være på TV. Det er blitt trukket frem at han ser bra ut.

- Jeg må bare fokusere på låtene jeg skal synge og ta en fredag av gangen, forteller han.

VG Nett-leser:Synes ikke Chand er noe særlig men Tommy er bra.Diskuter X-factor her!

Stavangergutten er overbevist om at uansett hvilken fremtid han har i X-factor, er det musikk han skal drive med. Han har bakgrunn fra Paul McCartneys stjerneskole i Liverpool, og når han ikke er på jobb i musikkbransjeforeningen Gramo tilbringer han all tid i sitt eget studio. Derfra har han allerede gitt ut en singel, og ferdigstilt sitt første album.

- Det tok tid før jeg fant ut at det var musikk jeg skulle drive med. Jeg levde at ganske turbulent liv en stund, men i musikken fant jeg roen, der fant jeg meg selv, forteller han.

Han var også gjennom to nær-døden opplevelser på kort tid, det fikk ham til å tenke. For en tid tilbake sprakk nemlig blindtarmen hans, og han ble så syk at han måtte ligge på sykehus i tjue dager. En uke etter at han ble skrevet ut, fikk han den samme enorme smerten tilbake igjen.

Dramatisk

- Det viste seg at jeg at jeg hadde fått en bakteriesvulst som gjorde at jeg holdt på å stryke med. Så jeg var nær døden to ganger på en måned, forteller han om den dramatiske tiden.

Etter den tid har han meldt seg på både Idol og Norske Talenter - men har trukket seg i siste sekund på auditiondagen som følge av det han kaller for alvorlige nervøsitetsproblemer.

- Jeg har ikke vært klar for det før nå, jeg har trengt tid til å bli trygg på meg selv. Men nå har jeg kommet til det punktet at jeg har forstått at det er dette jeg vil drive med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder