ELEKTROPOP: Franske Sebastien Tellier (33). Foto: AFP

Fransk vinner: - Melodi Grand Prix er vulgært

(VG Nett) Den franske GP-vinneren Sebastien Tellier har hisset på seg sine egne landsmenn. Nå tar han sjansen på å terge enda flere.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Eurovision Song ContestJohn Abbott (telliersebastien) on Myspace

Elektropop-stjernen Sebastien Tellier ble nylig valgt ut til å representere Frankrike i Melodi Grand Prix. Men stemningen avtok betraktelig da 33-åringen like etter kunngjorde at han vil fremføre låten sin på engelsk - ikke fransk - i finalen i Beograd 24. mai.

Jenker seg litt

Protestene og reaksjonene haglet mot musikeren, som selv betrakter seg som et ikon på poparenaen i hjemlandet. Tellier skal nå ha valgt å strekke seg litt. En ørliten del av sangen "Divine" skal synges på fransk.

- Men bare litt, ikke så mye som et helt vers eller refreng, opplyser Tellier til nyhetsbyrået AFP.

Se musikkvideoen til låten på YouTube (VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider).

Kritiserer

Nå risikerer musikeren med det lange håret og tettvokste skjegget å hisse på seg flere enn sine egne landsmenn før den store finalen. Tellier uttaler nemlig at han synes Melodi Grand Prix ofte er et svært vulgært arrangement.

33-åringen hevder han skal sørge form å tilføre en solid dose klasse til årets arrangement.

Lover bikinidamer

- Jeg skal ta med mange vakre skapninger på scenen, og ønsket mitt er å gjenskape en kunstferdig strand-atmosfære med sorte bikinier, røper Tellier.

- Noen ganger er Eurosong-finalen så vulgær. Jeg vil gjøre mitt for at festen skal få et klassisk preg, forsikrer Tellier.

AVSTEMNING:Synes DU Melodi Grand Prix er vulgært?

Om sex

Telliers låt er med på hans nyeste album "Sexuality" - et album han forklarer handler om nettopp det tittelen henspeiler på.

- Jeg har funnet ut at seksualitet er mer viktig enn både familie og politikk. Jeg er på søken etter sannheten. Jeg er en mester-søker, hevder Tellier overfor AFP.

Det franske bidraget er ikke det eneste som skaper bølger i hjemlandet. Les også:Irsk GP-kalkun provoserer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder