I VINDEN: Skuespiller Evelyn Rasmussen Osazuwa (31), her på Karl Johans gate i Oslo i fjor sommer. Foto: Frode Hansen VG

«Hotel Cæsar»-skuespiller Evelyn Rasmussen Osazuwa vant VM i Paris

Skuespiller Evelyn Rasmussen Osazuwa (31) knuste 26 andre nasjonaliteter i slampoesi i Paris i helgen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Coupe du Monde

Osazuva er kjent for norske TV-seere som Amanda Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Hun har imidlertid forlatt såpeserien, som nå er i ferd med å gå inn i sin aller siste fase.

For de dystre spådommene i fjor, viste seg å stemme. Serien, som nå kun vises på Sumo, dukker ikke opp igjen til neste år.

Rollen som Amanda: – Helt psycho

Men Osazuwa er ikke arbeidsledig. I tillegg til å jobbe som frilans-teaterskuespiller, er hun i ferd med å slå seg stort opp som slampoet. I november ble hun kåret til norgesmester, og i helgen vant hun over alle de andre deltagerlandene under verdensmesterskapet GrandSlam i Paris.

– Det var selvsagt veldig gøy å vinne, forteller slampoet-verdensmesteren til VG.

Husker du denne «Cæsar»-stjernen? Nå er hun med i «Farmen kjendis»

Som norgesmester var hun den eneste til å representere Norge i Paris. Hun kjempet mot slampoeter fra blant annet Sør-Afrika, Argentina, Østerrike, Belgia, Canada, Brasil, Frankrike, Israel, Japan og Russland (se alle deltagerne her).

«Hotel Cæsar»-skuespiller: Grovt hetset

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VM: Evelyn slammet på norsk, men alle tekstene var oversatt til engelsk og fransk på storskjerm. Foto: PRIVAT

Av 27 konkurrenter var kun tre kvinner. Derfor er Osazuwa ekstra stolt. Ikke bare det – hun slammet seg til VM-tittelen med norske tekster.

– Det er veldig kult å ha vunnet VM i Paris på norsk! Jeg fremførte seks tekster, og alle var oversatt til engelsk og fransk, så lytterne skulle forstå.

«HOTEL CÆSAR»: Evelyn Rasmussen Osazuwa og motspiller Anette Hoff. Foto: BJØRN WAD/TV 2

Fikk du med deg? Derfor er ikke A-kjendisene med i «Farmen kjendis»

En av tekstene het «Jeg ser» og handler om alt 31-åringen betrakter og observerer når hun spaserer nedover Grønland i hjembyen Oslo.

– En annen tekst heter «Skulle ønske». Den handler om alle de samme valgene vi tar på nytt og på nytt, selv om vi vet at det er kjipt. Som når jeg selv står på scenen og snakker om alt jeg vil, men ikke gjør noe med det. Jeg vil bli vegetarianer, men jeg bare snakker om det, skjønner du?

En tredje tekst bød på en blanding av politikk og kjærlighet.

Rik ble hun ikke på triumfen, men hederen og æren betyr mye. I tillegg fikk hun viktige kontakter verden rundt. Trofeet hun vant, er plassert på peishylla på Caféteatret i hovedstaden. Der skal Osazuwa nemlig holde sitt aller første soloshow som slampoet 8. til 10. juni – «Fiskestang? En slampoesikonsert».

– Jeg skal ha med tre musikere og gleder meg skikkelig. Til nå har jeg bare opptrådt som en del av større arrangementer. På repertoaret står selvsagt vinnertekstene mine.

Oppdatert? 13-åring vant «Norske Talenter»

KOLLEGA: Marius Abrahamsen (30) gjorde slampoesi kjent for det norske folk gjennom «Norske Talenter» i vår. Foto: ENDRE FORBORD/TV 2

Oppsving på TV

En slampoet forener det tradisjonelle diktet med lyd, engasjement og kroppslige bevegelser, en slags blanding av rap og klassisk poesi.

Mange nordmenn fikk øynene opp for slampoesi gjennom telemarkingen Marius Abrahamsen (30) som slammet seg helt til finalen i «Norske Talenter» nylig.

Osazuwa og Abrahamsen jobber sammen og er venner.

– Marius ble nummer to da jeg vant NM. Han er kjempeflink, og jeg heiet på ham i «Norske Talenter». Etter at Marius har vist seg på TV, er det mange flere som vet hva slampoesi går ut på, smiler Osazuwa.

Slampoesi er større i utlandet enn i Norge. Etter VM har Osazuwa fått mange forespørsler om opptredenber i utlandet, blant annet Dramaten i Sverige.

Om omstridt rolle: Har stilt mange spørsmål og krevd svar

– Jo da, jeg forbindes fortsatt med den rollen.

Siste krampetrekning: Fansen får klenodier

Skuespilleren synes det er trist at TV-hotellet er lagt ned.

– Det er synd for alle som har fulgt serien så lenge. «Hotel Cæsar» har vært en stor del av livet til så mange. I tillegg er det trist for kjernegjengen, som har jobbet der både foran og bak kamera. Det har vært en fin arbeidsplass.

«Cæsar»-skuespiller: Håper på kontrabeskjed

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder