TØFF SESONG: Saga Norén, spilt av Sofia Helin, har hatt det svært tøft denne sesongen. Foto: Carolina Romare , Filmlance International/Nimbus Films

Ønsker ny sesong av «Broen»

Er i dialog om sesong 4    ** Usikkert om Sofia Helin er med

I kveld sendes aller siste episode i foreløpige siste sesong
av «Broen» på NRK. Regissør Hans Rosenfeldt sier de gjerne vil lage en ny sesong – om de får det til.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Da VG møtte folkene bak og foran kameraet i den nye sesongen av «Broen» i Malmö i september, fortalte hovedmanusforfatter Hans Rosenfeldt at de aldri har skrevet historien for mer enn én sesong av gangen:

– Vi tar bare én av gangen, for vi visste ikke at vi skulle lage én til. Og da vi var ferdige med sesong 2, visste vi ikke at det ble sesong 3. Og nå har vi ingen anelse om det blir en sesong 4 eller ikke, sa han til VG.

Sofia Helin: – Jeg er fortsatt i krise (krever innlogging).

Han røpet likevel at skaperne håper på en fjerde runde.

– Vi vil gjerne lage en fjerde sesong om vi finner rett historie å fortelle. Vi må bare sikre oss at hvis vi skal gjøre én til må den bli minst like bra eller bedre. Vi lager ikke sesong 4 bare for å få en fjerde sesong. Da må lysten innfinne seg og vi må kjenne at «wow, dette har vi ikke fortalt ennå, og det hadde det vært veldig morsomt å fortelle». Og kjenner vi ikke det, blir det ingen sesong 4, sa Rosenfeldt og påpekte:

– Dessuten trengs jo penger også, så det er ikke bare opp til oss. Vi håper det, men det kan nok drøye litt i tid i så fall.

– Må ha med Helin

Hovedrolleinnehaver Sofia Helin fortalte på samme pressetreff at rollen som den Asperger-pregede etterforskeren Saga er så anstrengende for henne at hun da fremdeles var i krise, fire måneder etter innspilling.

Som Helin har påpekt, har denne sesongen vært ekstremt krevende for Saga Norén. Hun mistet sin trygge makker, Martin Rohde, spilt av Kim Bodnia, etter at Bodnia trakk seg fra sesong 3 få måneder før innspillingen skulle starte.

Manusforfatteren: – Det så mørkt ut for «Broen» 3 (krever innlogging).

Dermed må Saga ikke bare tilpasse seg nye kolleger samtidig som de etterforsker en krevende sak, men også Saga selv og hennes privatliv kommer i søkelyset.

KOMPLISERT: Familieforholdet mellom Marie-Louise Norén (Ann Petrén) og Saga (Helin) når et kritisk punkt i sesong 3. Foto: Carolina Romare , Filmlance Int./ Nimbus Films

Helin er ikke umiddelbart klar for en ny runde med Saga:

– Det kommer an på hvilken historie som kommer fram. Det har jeg ikke inni meg ennå, fastslo Helin i september, og la til med et smil:

– Se først hele sesong 3 før du bestemmer deg om du vil ha mer av Saga!

Manusforfatter Hans Rosenfeldt fortalte Expressen søndag at Thure Lindhardt skal være interessert i å være med videre i en sesong 4. Men han har tidligere understreket at den viktigste brikken å få med på laget, er nettopp Helin.

– Det viktigste er først og fremst at Sofia, som drar et sånt kjempelass, finner lysten til å fortelle noe nytt om Saga. Så vi må i så fall finne på noe veldig, veldig bra for henne å fortelle, fastslo han til VG.

Les mer: Norsk kritikk mot «Broen»-Saga: – Ufølsom.

– Er i dialog om «Broen» 4

I helgen fortalte dramasjef i Sveriges Television, Christian Wikander, til SVT at partene er i dialog om en ny sesong:

– Vi er i dialog med produksjonsselskap og forfattere om en eventuell sesong 4. Vi vil ta en beslutning i løpet av våren 2016, sier han.

SVT, som sendte finaleepisoden søndag kveld, kjørte også en nettprat for seerne med skaperne av serien etter episoden søndag. Om du ikke er bekymret for spoilere, kan du lese spørsmålene og svarene her.

NY MAKKER: Thure Lindhardt spiller Sagas nye makker, Henrik. Han har fått stort spillerom denne sesongen. Foto: Carolina Romare , Filmlance Int. / Nimbus Films

Også danske DR, som er samarbeidspartnere sammen med norske NRK, kjørte nettprat med skuespiller Niclas Bro, manusforfatter Nikolaj Scherfig og regissør Rumle Hammerich søndag. Opptaket kan du se her. Har du sett episoden og har flere spørsmål, kan du også lese svenske Expressens intervju med Hans Rosenfeldt om de løse trådene (spoiler-advarsel!).

Uten å røpe for mye, kan vi si at siste episode åpner for å følge enkelte historietråder videre. Blant annet kommer en helt ny vri for Sagas nye makker Henrik, spilt av Thure Lindhardt. Han har tidligere pratet med VG om mørket i rollefiguren.

Linhardt: – Han er «shady», mørk, desperat, sørgmodig og ensom (krever innlogging).

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder